Het complete aanbod van het vernieuwde HBO Max in Nederland

HBO Max heeft sinds dinsdag 11 juni 2024 een nieuwe app en website. Het vernieuwde HBO Max brengt HBO Max samen met Discovery+ en Eurosport. In andere landen krijgt de vernieuwde streamingdienst de naam Max, maar in Nederland behoudt de streamingdienst zijn oude naam om niet verward te worden met Omroep Max. De nieuwe app biedt een verbeterde kijkervaring met nieuwe verhalen en merken zoals (o.a.) Warner Bros., The DC Universe, HBO Originals, Max Originals, Discovery, TLC, Cartoon Network en Eurosport.

De lancering van het vernieuwde HBO Max gaat gepaard met de langverwachte terugkeer van de HBO Original Serie House of the Dragon. Het tweede seizoen van House of the Dragon gaat op 17 juni 2024 in première. Daarnaast zal op 12 augustus 2024 een nieuw seizoen van Industry uitkomen en verschijnt in het najaar de nieuwe serie The Franchise. Dit najaar verschijnen ook Max Originals die gebaseerd zijn op populaire Warner Bros. Pictures franchises. Zo komt dit najaar The Penguin, de spin-off serie van The Batman, uit op het vernieuwde HBO Max.

Ook krijgen de blockbuster films Dune en Dune: Part Two dit najaar een spin-off serie op het vernieuwde HBO Max. Deze serie zal Dune: Prophecy gaan heten. Binnenkort verschijnt ook een prequelserie van IT genaamd Welcome to Derry. In het najaar van 2024 zal acteur en komiek Jeroen van Koningsbrugge ook in een nieuwe serie te zien zijn op het vernieuwde HBO Max. Van Koningsbrugge gaat in Europa op reis naar afgelegen plekken, gebouwen en constructies, waarbij hij de geschiedenis induikt op zoek naar interessante verhalen uit het verleden.

In de zomer van 2024 lanceert het vernieuwde HBO Max een nieuw seizoen van de populaire realityserie Eating With My Ex: Going Dutch. In het vierde seizoen van Eating With My Ex: Going Dutch komen realitysterren elkaar voor het eerst tegen sinds ze uit elkaar zijn gegaan. De ex-koppels krijgen elke gang een nog niet eerder gestelde vraag voor elkaar. Brengt deze reünie de exen juist dichter bij elkaar of drijft het hen nog verder uit elkaar? Naast Eating With My Ex: Going Dutch zal er ook een nieuw seizoen van Louisa & Rowan te zien zijn op HBO Max.

Bij de start van hun realityserie tien jaar geleden zagen fans al hoe het meest geliefde transgender koppel van Nederland met elkaar in het huwelijksbootje stapten. Nu komt hun grote droom uit om ook voor de kerk te trouwen. Louisa & Rowan: De Italiaanse Bruiloft is vanaf augustus 2024 te zien op HBO Max in Nederland. Het tweede seizoen van de Nederlandse serie De Frogers: Happy Campers is dit najaar ook te zien bij HBO Max. Het kamperen met de hele familie is de Frogers zo goed bevallen dat ze weer met elkaar op kampeertrip gaan.

Dit keer reizen ze af naar het zuiden van Engeland, in de hoop iets meer zon en minder regen te hebben dan in het eerste seizoen. De bovengenoemde series zijn enkele van de opkomende titels die binnenkort op HBO Max in Nederland zullen verschijnen. Ben je nu benieuwd geraakt welke titels er nu al te zien zijn op het vernieuwde HBO Max in Nederland? Dan heb ik goed nieuws, want hieronder volgt een lijst van het complete aanbod van het vernieuwde HBO Max in Nederland. Het aanbod zal ik regelmatig aanvullen. Mocht er nog een titel missen, stuur dan vooral een mailtje naar: sebastiaan.khouw@hotmail.com.

Het complete aanbod van het vernieuwde HBO Max bij de lancering in Nederland

Prijzen en Sport add-on

HBO Max biedt verschillende basisabonnementen aan met daarnaast de mogelijkheid voor een Sport Add-on die aan elk basisabonnement toegevoegd kan worden. Het goedkoopste abonnement heet Basic met Reclame. Dit abonnement kost 5.99 euro per maand en bevat advertenties tijdens het streamen. Bij het abonnement Basic met Reclame kun je in Full-HD resolutie op 2 apparaten tegelijkertijd streamen. Het goedkoopste abonnement zonder reclame is het Standaard abonnement.

Het Standaard abonnement kost 9.99 euro per maand. Bij het abonnement Standaard kun je ook in Full-HD resolutie op 2 apparaten tegelijkertijd streamen, maar zonder dat je gestoord wordt door advertenties. Het duurste abonnement van het vernieuwde HBO Max is het Premium abonnement. Het Premium abonnement kost 13.99 euro per maand. Met het Premium abonnement kun je in Full-HD streamen op 4 apparaten tegelijkertijd.

Daarnaast is het mogelijk om in 4K-resolutie met Dolby Atmos te streamen wanneer dit beschikbaar is. Bij elk abonnement is het mogelijk om een Sport Add-on te nemen. De content van de Sport Add-on kun je op 2 apparaten tegelijkertijd streamen. Zenders en live-uitzendingen in de abonnementen Standaard en Premium en de Sport Add-on kunnen ook allemaal reclame bevatten. On demand content kunnen in alle abonnementsvormen sponsoruitingen en product placement bevatten.

Met de Sport Add-on hebben sportliefhebbers goud in handen. Met de Sport Add-on kunnen sportfans alles volgen van alle tennis Grand Slams: Australian Open, Roland GarrosWimbledon en US Open. Daarnaast is het ook mogelijk om drie grote Grand Tours – Giro d’ItaliaTour de France en La Vuelta a España – te kijken. Verder is de Sport Add-on aangevuld met Tour de France Femmes24 Hours of Le MansSnookerPGA Golf, exclusief alle UFC-events en alle grote winter sporten World Championship en World Cup-evenementen van 2024 en 2025.

Q&A

Wat is HBO Max? HBO Max is de streamingdienst van WarnerMedia. HBO Max biedt een groot scala aan verhalen voor alle doelgroepen van iconische merken als HBO, Warner Bros., DC, Cartoon Network, Adult Swim, Turner Classic Movies en meer. Het platform werd in mei 2020 in de Verenigde Staten gelanceerd en introduceerde een jaar later een lager geprijsde, met advertenties ondersteunde versie. In juni 2021 begon HBO Max met het uitbreiden naar andere landen. HBO Max is van plan zijn wereldwijde expansie in 2022 voort te zetten.

Wat is eigenlijk de reden dat niet direct alle titels beschikbaar zijn? Het zal vooral te maken met de rechten van bepaalde series en films. De rechten van een specifieke film of serie kunnen eerder verkocht zijn aan een andere streamingdienst, waardoor het voor HBO Max niet altijd mogelijk is om dezelfde specifieke film of serie direct te plaatsen op hun streamingdienst. Het team is hard aan het werk om alle belangrijkste titels vanaf dag 1 op het platform te hebben en ze zullen regelmatig nog een hele hoop nieuwe content aan het aanbod toevoegen.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.