Het Digitale Schetsboek van SebKijk – Deel 1

Het Digitale Schetsboek van SebKijk is een nieuwe column waarin ik verschillende tekeningen, en andere creaties die ik heb gemaakt, zal delen. Met het Digitale Schetsboek van SebKijk wil ik kunst van mezelf zo delen dat het net lijkt alsof je een gedigitaliseerd schetsboek aan het doorbladeren bent. Een schetsboek bestaat regelmatig uit tachtig pagina’s. Toch zijn tachtig tekeningen (of soortgelijke creaties) te veel om in een artikel te delen. Vandaar dat ik per artikel (ongeveer) tien tekeningen, schilderijen of andere creaties zal delen. Deze creaties zullen komen uit verschillende jaren en bestaan uit (o.a.) strips, tekeningen, schetsen, schilderijen, abstracte kunst en illustraties.

Een introductie tot het Digitale Schetsboek van SebKijk

Het Digitale Schetsboek van SebKijk is bedoeld om mijn creaties te laten zien aan de lezers en bezoekers van mijn website. Ik heb gekozen voor de term digitaal schetsboek, omdat ik mijn creaties digitaal zal delen op mijn website. Mijn creaties zullen in delen vertoond worden in de vorm van een schetsboek. Om deze redenen vond ik de term digitaal schetsboek wel passen. De reden dat ik mijn kunst meer ga delen op SebKijk, heeft te maken met mijn besluit om de koers van SebKijk wat aan te passen.

Maar hoe gaat deze koersverandering eruit zien? Laat me vooropstellen dat artikelen, recensies en winacties op mijn website altijd een belangrijke (en grote) plek zullen behouden. De toevoegingen van andere creatieve uitingen – zoals het Digitale Schetsboek van SebKijk – zijn meer bedoeld om mijn complete (chaotische) creatieve identiteit te omarmen. Zo heb ik me voor een langere tijd niet heel of volledig gevoeld. Voor mijn gevoel kwam dit doordat ik, maar van een beperkt deel van mijn creativiteit gebruik maakte.

Ik ben dol op het schrijven over films, series en andere mediavormen. Toch zijn er meerdere creatieve vormen die ik over de jaren heen meer ben gaan onderdrukken om mezelf volledig in te zetten op mijn groei en progressie als recensent (en filmjournalist). Hier is in principe niets mis mee. Het is wat ik op dat moment nodig dacht te hebben. Door mijn hyperfocus op een onderdeel van mijn creativiteit te leggen, ben ik mijn andere artistieke krachten gaan vermijden. Sterker nog: ik ben het gaan zien als een afleiding en iets slechts.

Het schrijven van artikelen en recensies is een belangrijk onderdeel geworden van mijn leven, maar het is maar een enkel onderdeel van mijn creatieve identiteit. Ik wil mezelf weer volledig gaan omarmen voor wie ik ben, waar ik voor sta en wat ik kan. Om deze reden zal SebKijk voortaan niet meer volledig bestaan uit artikelen, recensies en winacties. Mijn andere creatieve uitspattingen – van tekeningen, schilderijen en illustraties tot (korte) verhalen en strips – zullen ook gedeeld gaan worden op mijn website. Het Digitale Schetsboek van SebKijk is een eerste stap in de juiste richting om dit mooie voornemen te bereiken.

De creaties van het Digitale Schetsboek van SebKijk

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.