Historische thriller Firebrand is geselecteerd voor het Cannes Film Festival van 2023

De historische dramafilm Firebrand van filmmaker Karim Aïnouz is genomineerd voor de prestigieuze Palme d’Or van het Cannes Film Festival van 2023. Firebrand zal zijn wereldpremière beleven tijdens het befaamde filmfestival dat dit jaar van 16 tot 27 mei plaatsvindt. Aïnouz beleefde al succes met zijn vorige film The Invisible Life of Eurídice Gusmão. In 2019 werd de filmmaker met deze film de winnaar van de Certain Regard prijs. Het scenario van de film is geschreven door Henrietta Ashworth en Jessica Ashworth. De hoofdrollen worden gespeeld door Alicia Vikander en Jude Law.

Het verhaal van Firebrand volgt Katherine Parr (gespeeld door Vikander). Ze is de zesde vrouw van de katholieke vorst Hendrik VIII (gespeeld door Law) en probeert haar echtgenoot te bekeren tot het protestantisme. De psychologische en historische thriller Firebrand zal een verrassend hedendaagse kijk geven op de paleisintriges binnen het Tudor tijdperk. De filmrechten van Firebrand liggen in Nederland bij The Searchers. Het is nog onbekend wanneer de film in Nederland uitgebracht zal worden.

Over The Searchers

De onafhankelijke filmdistributeur The Searchers financiert en distribueert sinds 2015 internationale arthouse en commerciële films. The Searchers brengt diverse films uit in de Benelux. Ze behaalde successen met films als Operation Fortune, Beautiful Boy en Everything, Everywhere All at Once. Dit jaar brengen ze onder andere de films A Good Person en Beau is Afraid uit in Nederland en België.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.