Actiefilm Invasie is vanaf 11 april 2024 in Nederlandse bioscopen te zien

Op 11 april 2024 wordt de Nederlandse thriller en actiefilm Invasie uitgebracht in de Nederlandse bioscopen. De film is geregisseerd door Bobby Boermans. De filmmaker staat bekend voor het regisseren van Het Gouden Uur, Hoogvliegers en vijf afleveringen van Mocro Maffia. Het scenario van Invasie is geschreven door Philip Delmaar, Lucas de Waard en Errol Nayci. De cast van de film bestaat (o.a.) uit Tarikh Janssen, Jasha Rudge, Gijs Blom, Ortál Vriend, Fedja van Huêt, Gijs Scholten van Aschat, Raymond Thiry, Uriah Havertong en Jonas Smulders. Nayci dient namens Storytellers Film & TV ook als producent van de film.

Invasie is in samenwerking met de Koninklijke Marine gemaakt. Ze hebben de opnames logistiek en materiaal ondersteund. Het filmverhaal van Invasie start wanneer Curaçao en Aruba vanuit het niets aangevallen worden door een dictatoriaal buurland. Het conflict is in een snel tempo aan escaleren en al snel ligt ook de kazerne op Aruba onder vuur. Het luchtruim gaat op slot, terwijl de Nederlandse ambassadeur nog geëvacueerd moet worden uit vijandelijk gebied. Een reddingsmissie van jonge mariniers is hierdoor ook een race tegen de klok geworden.

De film Invasie is tot stand gekomen door bijdragen van het Abraham Tuschinski Fonds en de Netherlands Film Production Incentive. Filmdistributeur Dutch FilmWorks (DFW) brengt Invasie op 11 april 2024 in de Nederlandse bioscopen uit. Dutch FilmWorks is de grootste onafhankelijke filmdistributeur in de Benelux op het gebied van bioscoopreleases, home-entertainment, video on demand en TV. Dutch FilmWorks werd opgericht in 1997. Met een commerciële visie op content, heeft de filmdistributeur inmiddels een zeer grote catalogus aan speelfilms en televisieseries.

Bekijk hierboven de officiële trailer van Invasie (2024).

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.