James Cameron pauzeert schrijven van zevende Terminator film

James Cameron is begonnen met het schrijven van een zevende Terminator film. De filmmaker liet dit weten tijdens een Dell Tech World conferentie. Cameron kondigde aan dat hij drie maanden geleden begonnen was met het schrijven van een scenario voor een nieuwe Terminator film. Cameron heeft echter laten weten dat er een obstakel in de weg ligt voordat hij verder kan gaan met zijn schrijfwerk aan een nieuwe Terminator film. De filmmaker heeft namelijk besloten zijn schrijfwerk te pauzeren om eerst te kijken hoe AI zich in de echte wereld verder ontwikkeld.

AI is altijd een groot onderdeel geweest van de Terminator franchise. Dit is te danken aan Skynet, een zelfbewuste en superintelligent systeem dat dient als de echte antagonist van de franchise. Eerdere films uit de Terminator franchise legden echter niet de focus op Skynet, maar op cyborgs die door dit systeem constant naar het verleden werden gestuurd. Deze cyborgs – of Terminators – hebben daarbij altijd het doel om gehad om dit verleden te veranderen. Met de zevende Terminator film zou dit kunnen veranderen, omdat Cameron heeft besloten met zijn nieuwe film de focus meer te leggen op AI.

In een aflevering uit de Smartless podcast liet de filmmaker het volgende weten: “Als ik nog een ‘Terminator’-film zou maken en misschien zou proberen die franchise opnieuw te lanceren … zou ik het veel meer over de AI-kant ervan laten gaan dan over op hol geslagen slechte robots.” In de enkele maanden nadat Cameron bekend heeft gemaakt dat hij een nieuwe Terminator film wil maken, zijn de ontwikkelingen in AI al enorm versneld. Het is zo versneld dat zelfs Cameron heeft besloten zijn schrijfwerk te pauzeren om de lopende en verdere ontwikkelingen in AI bij te kunnen benen.

James Cameron pauzeert schrijven van zevende Terminator film
Bron: fanart.tv, Euro Film Funding, Cinema ’84, Hemdale, Pacific Western Productions, Orion Pictures en Nova Film.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.