Jurassic World Ultimate Collection Winactie | Gesloten

Om de feestdagen van 2023 te vieren mag ik samen met Universal Pictures Home Entertainment en Day One MPM enkele mooie prijzen weggeven. Met de Jurassic World Ultimate Collection Winactie mag ik een keer een Jurassic World Ultimate Collection Boxset weggeven. Deze Boxset bevat de Jurassic Park films op 4K Ultra HD Blu-ray en Full-HD Blu-ray.

De Jurassic World Ultimate Collection Boxset bevat uiteraard alle zes speelfilms – van Jurassic Park tot Jurassic World Dominion. Wil je weten hoe je kans maakt op deze fantastische prijs? Lees dan snel dit artikel verder en vul het formulier onderaan de winactie in! Mijn dank aan Universal Pictures Home Entertainment en Day One MPM voor de mogelijkheid tot deze samenwerking.

Over Jurassic Park (1993)

Jurassic Park is een Amerikaanse avontuurlijke sciencefiction film uit 1993. De film is geregisseerd door de legendarische filmmaker Steven SpielbergJurassic Park is geproduceerd door Kathleen Kennedy en Gerald R. Molen. De film heeft een ensemble cast bestaande uit (o.a.) Sam NeillLaura DernJeff GoldblumRichard AttenboroughBob PeckMartin FerreroBD WongJoseph MazzelloAriana RichardsSamuel L. Jackson en Wayne KnightJurassic Park is de eerste film uit de gelijknamige franchise.

De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van auteur Michael Crichton. De roman werd door Crichton en scenarioschrijver David Koepp geadapteerd naar een scenario. Jurassic Park beleefde zijn wereldpremière op 9 juni 1993. De film werd op 11 juni officieel uitgebracht in de Amerikaanse bioscopen. In de Nederlandse bioscopen kwam de film uit op 30 september 1993. In België kwam Jurassic Park voor het eerst uit op 20 oktober 1993.

Jurassic World Ultimate Collection Winactie
Bron: Fanart.tv, Universal Pictures Home Entertainment, Day One MPM, Universal Pictures, Amblin Entertainment en United International Pictures (UIP).

Jurassic Park bracht destijds wereldwijd meer dan 914 miljoen dollar op. De film ontving buitengewoon positieve recensies van de critici. Daarnaast ontving Jurassic Park drie Academy Awards voor de technische prestaties op het gebied van visuele effecten en geluidsontwerp. Jurassic Park heeft vijf filmvervolgen. Dit zijn The Lost World: Jurassic Park uit 1997, Jurassic Park III uit 2001, Jurassic World uit 2015, Jurassic World: Fallen Kingdom uit 2018 en Jurassic World Dominion uit 2022. Ook kwam er in 2019 een korte film Battle at Big Rock uit op YouTube in 2019.

Deze korte film neemt plaats tussen de evenementen van Jurassic World: Fallen Kingdom en Jurassic World Dominion. Ook is er een Extended Edition uitgekomen van de zesde film Jurassic World Dominion. Het verhaal van Jurassic Park gaat over een rijke en excentrieke ondernemer. Deze ondernemer, genaamd John Hammond, heeft op een afgelegen eiland voor de kust van Costa Rica een buitengewoon themapark vol dinosaurussen gebouwd. Hammond nodigt enkele paleontologen en andere experts uit om het park te bezichtigen en te beoordelen op veiligheidsrisico’s.

Bekijk hier de officiële trailer van Jurassic Park (1993). De trailer bevat Nederlandse ondertiteling.

Over The Lost World: Jurassic Park (1997)

The Lost World: Jurassic Park is een Amerikaanse avontuurlijke sciencefiction uit 1997. De film is het vervolg op Jurassic Park uit 1993. Daarnaast is het de tweede film uit de Jurassic Park trilogie. Het filmverhaal is losjes gebaseerd op Michael Crichtons boek The Lost World. Filmmaker Steven Spielberg keerde terug om dit vervolg te regisseren. Daarnaast kwam scenarioschrijver David Koepp ook terug om het boek van Crichton te adapteren naar een scenario.

De hoofdrol in The Lost World: Jurassic Park wordt gespeeld door Jeff Goldblum. De acteur speelt opnieuw de rol van Ian Malcolm. Naast Goldblum keren Richard Attenborough, Joseph Mazzello en Ariana Richards ook terug voor een kleine rol in deze tweede Jurassic Park film. De rest van de cast bestaat verder uit (o.a.) Julianne Moore, Pete Postlethwaite, Arliss Howard, Vince Vaughn, Vanessa Chester, Peter Stromare, Harvey Jason en Richard Schiff.

Jurassic World Ultimate Collection Winactie
Bron: Universal Pictures, Fanart.tv, Amblin Entertainment, Digital Image Associates en United International Pictures (UIP).

The Lost World: Jurassic Park ontving gemixte recensies van de filmcritici. Ze spraken met lof over de visuele effecten en het gebruik van de animatronics. Toch hadden ze kritiek op de lange speeltijd en de cliché personages. Spielberg zou ook bekend hebben gemaakt dat hij teleurgesteld was in het werk dat hij leverde voor dit vervolg op Jurassic Park. Toch werd The Lost World: Jurassic Park de op een na meest winstgevende film van 1997. Daarnaast ontving de film een Oscarnominatie voor Beste Visuele Effecten. Het verhaal van The Lost World: Jurassic Park speelt zich vier jaar na de evenementen van de eerste film af.

John Hammond verliest controle over het bedrijf InGen. Hammonds neef, Peter Ludlow, wordt de nieuwe leidinggevende van het bijna failliete bedrijf InGen. Ludlow is van plan om een nieuw themapark vol dinosaurussen te bouwen in San Diego. Daarvoor gaat hij naar InGens tweede eiland vol dinosaurussen: Isla Sorna. Hammond stuurt zelf ook een team, onder leiding van Ian Malcolm, naar het eiland. Het duurt niet lang voordat de doelen van de twee groepen in conflict met elkaar komen – wat weer leidt tot gevaarlijke confrontaties en catastrofale gevolgen.

Bekijk hierboven de officiële trailer van The Lost World: Jurassic Park (1997).

Over Jurassic Park III (2001)

Jurassic Park III is een Amerikaanse avontuurlijke sciencefiction film uit 2001. De film is geregisseerd door Joe Johnston. De regisseur wilde al na de release van Jurassic Park een film in deze franchise regisseren. Steven Spielberg wilde zelf eerst een vervolg regisseren op Jurassic Park, maar de filmmaker ging akkoord dat Joe Johnston de derde film mocht regisseren. Het scenario van de film is geschreven door Peter Buchman, Alexander Payne en Jim Taylor. Jurassic Park III is de derde film uit de Jurassic Park trilogie.

De film vervolgt Jurassic Park uit 1993 en The Lost World: Jurassic Park uit 1997. Jurassic Park III is de eerste film uit de franchise die niet geregisseerd is door Spielberg. Daarnaast is dit de eerste film die niet gebaseerd is op een boek van auteur Michael Crichton. Sam Neill en Laura Dern keren terug als Dr. Alan Grant en Dr. Ellie Satler uit de eerste film. Neill speelt de hoofdrol in Jurassic Park III, terwijl Dern een redelijk kleine rol heeft in de film. De rest van de cast bestaat verder (o.a.) uit William H. Macy, Téa Leoni, Alessandro Nivola, Trevor Morgan en Michael Jeter.

Jurassic World Ultimate Collection Winactie
Bron: Universal Pictures, Amblin Entertainment, Fanart.tv en United International Pictures (UIP).

Jurassic Park III heeft – op zijn zachtst gezegd – een ingewikkelde productie gehad. Dit is ook terug te zien in de ontvangst van de film. Van de originele filmtrilogie werd Jurassic Park III het negatiefst ontvangen door de filmcritici en het alledaagse filmpubliek. Ondanks dat de film een box office succes werd, heeft Jurassic Park III van alle zes films het minste geld opgebracht. Jurassic Park III zorgde ervoor dat de franchise voor een langere tijd tot een stilstand kwam te staan.

Pas met het vervolg Jurassic World uit 2015 kwam de franchise weer tot leven. Jurassic World was niet alleen een vervolg, maar ook de start van een nieuwe trilogie in deze franchise. Het verhaal van Jurassic Park III volgt een koppel die paleontoloog Dr. Alan Grant over halen hun een tour op het eiland Isla Sorna te geven. In werkelijkheid is dit koppel gescheiden en misleiden ze Dr. Alan Grant om hun te helpen hun verloren zoon op dit eiland te vinden.

Bekijk hierboven de officiële trailer van Jurassic Park III (2001).

Over Jurassic World (2015)

Jurassic World is een Amerikaanse avontuurlijke sciencefiction film uit 2015. De film is geregisseerd door Colin Trevorrow. Het scenario van de film is geschreven door Rick Jaffa, Amanda Silver en Derek Connolly. Universal Pictures kwam al met plannen voor een vierde Jurassic Park film in 2004. Filmmaker Steven Spielberg kwam samen met Jaffa en Silver op het idee van de vierde film, waarin het themapark vol dinosaurussen wel goed tot stand is gekomen.

Het verhaal van Jurassic World speelt zich 22 jaar na de evenementen van Jurassic Park af. Al voor enkele jaren is op het eiland Isla Nublar nu een succesvol themapark vol gekloonde dinosaurussen actief. Het park – genaamd Jurassic World – komt in de problemen wanneer een dinosaurus uit zijn verblijf ontsnapt. Het resultaat is verschrikkelijke chaos. Niemand lijkt meer veilig te zijn voor de destructie van deze gevaarlijke dinosaurus.

Jurassic World Ultimate Collection Winactie
Bron: Fanart.tv, Universal Pictures, Amblin Entertainment, Legendary Entertainment, Dentsu, Fuji Television Network, The Kennedy/Marshall Company, Universal Pictures Nederland en Universal Pictures Internationa (UPI).

Jurassic World is de eerste film uit de Jurassic World filmtrilogie en de vierde film uit de Jurassic Park franchise. De cast van de film bestaat uit (o.a.) Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Vincent D’Onofrio, Ty Simpkins, Nick Robinson, Omar Sy, BD Wong, Katie McGrath en Irrfan Khan. Wong herspeelt zijn rol uit Jurassic Park. De film werd op 10 juni 2015 uitgebracht in België. In Nederland kwam de film uit op 11 juni in Nederland.

Jurassic World kwam in de Verenigde Staten van Amerika uit op 12 juni. Jurassic World is over het algemeen positief ontvangen door de filmcritici. Veel recensenten zijn van mening dat dit het beste vervolg op de originele film uit 1993 is. Jurassic World werd ook een box office succes. De film bracht ruim 1,6 miljard Amerikaanse dollars op. Hiermee werd de film de op een na best verdienende film van 2015. Daarnaast is Jurassic World de best verdienende film uit de franchise.

Bekijk hierboven de officiële trailer van Jurassic World (2015). De trailer bevat Nederlandse ondertiteling.

Over Jurassic World: Fallen Kingdom (2018)

Jurassic World: Fallen Kingdom is een avontuurlijke sciencefiction film uit 2018. De film is geregisseerd door J. A. Bayona. Het scenario van de film is geschreven door Derek Connolly en Colin Trevorrow. Jurassic World: Fallen Kingdom is een vervolg op Jurassic World uit 2015. Daarnaast is dit de tweede film uit de Jurassic World filmtrilogie en de vijfde film uit de Jurassic Park franchise. Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, BD Wong en Jeff Goldblum keren allemaal terug om hun rollen uit de eerdere films te spelen.

De rest van de cast bestaat uit (o.a.) Toby Jones, Ted Levine, Rafe Spall, Justice Smith, Daniella Pineda, Geraldine Chaplin, Isabella Sermon en James Cromwell. De film is gemaakt met een budget van 432 miljoen Amerikaanse dollars. Hiermee is het een van de duurste films ooit gemaakt. Jurassic World: Fallen Kingdom bracht ruim 1,3 miljard Amerikaanse dollars op. Uiteindelijk is Jurassic World: Fallen Kingdom de derde meest winstgevende film van 2018 geworden. Jurassic World: Fallen Kingdom werd op 6 juni 2018 uitgebracht in België.

De film kwam uit op 7 juni 2018 in de Nederland. Jurassic World: Fallen Kingdom werd in de Verenigde Staten van Amerika uitgebracht op 22 juni 2018. Jurassic World: Fallen Kingdom speelt zich vier jaar af nadat het pretpark en luxe resort Jurassic World werd vernietigd door vrijgekomen dinosaurussen. Wanneer de vulkaan op Isla Nublar weer gevaarlijk actief begint op te spelen, is het aan de mensheid om te bepalen wat ze met deze oorspronkelijke uitgestorven dieren gaan doen.

Bekijk hierboven de officiële trailer van Jurassic World: Fallen Kingdom (2018). De trailer bevat Nederlandse ondertiteling.

Over Jurassic World Dominion (2022)

Jurassic World Dominion is een Amerikaanse avontuurlijke sciencefiction film uit 2022. De film is geregisseerd door Colin Trevorrow, die eerder ook Jurassic World uit 2015 regisseerde. Trevorrow schreef het verhaal van Jurassic World Dominion samen met Derek ConnollyEmily Carmichael adapteerde dit verhaal naar het uiteindelijke scenario. Jurassic World Dominion is een vervolg op Jurassic World: Fallen Kingdom uit 2018. Daarnaast is dit het zesde deel uit de franchise en de laatste film uit de Jurassic World trilogie.

De film werd geproduceerd door Frank Marshall en Patrick Crowley, terwijl Trevorrow samen met regisseur Steven Spielberg dienden als uitvoerend producenteb. De cast van de film bestaat uit (o.a.) Chris PrattBryce Dallas HowardLaura DernJeff GoldblumSam NeillBD WongOmar SyIsabella SermonJustice SmithDaniella PinedaDeWanda WiseMamoudou AthieCampbell ScottScott Haze, en Dichen LachmanDernGoldblum en Neill zijn voor het eerst sinds 1993 weer samen te zien in hun rollen uit de Jurassic Park trilogie. Jurassic World Dominion beleefde zijn wereldpremière in Mexico City op 23 mei 2022.

Jurassic World Dominion speelt zich vier jaar af na de verwoesting van Isla Nublar. Dinosaurussen leven – en jagen – nu overal ter wereld. Het kwetsbare evenwicht tussen dinosaurussen en mensen zal de toekomst opnieuw vormgeven. Voor eens en altijd wordt het duidelijk of de mens bovenaan de voedselketen kan blijven staan in een wereld die hij moet delen met de angstaanjagendste wezens die ooit hebben geleefd.

Bekijk hierboven de officiële trailer van Jurassic World Dominion (2022). De trailer bevat Nederlandse ondertiteling.

De voorwaarden van de Jurassic World Ultimate Collection Winactie

Iedereen kan per winactie eenmaal deelnemen. Spammen of meerdere malen deelnemen aan dezelfde winactie kan leiden tot een mislukte deelname. Bij de Jurassic World Ultimate Collection Winactie kunnen inwoners uit de Benelux meedoen. De winnaars van deze winactie zullen via een e-mail op de hoogte gesteld worden van hun winst. De prijs krijg je altijd gratis opgestuurd. De prijs van deze winactie zal via de post naar je toegestuurd worden.

Je hoeft niet 18 jaar of ouder te zijn om mee te doen aan deze winactie, maar onder de 16 jaar moet je wel toestemming van je ouders hebben gekregen om mee te doen. Win je de prijs en ben je jonger dan 16 jaar, dan kun je ook het e-mailadres van je ouders doorsturen, zodat ik met hun contact kan opnemen over het verzenden van de prijs. Daarnaast is het altijd mogelijk om vragen en opmerkingen te sturen naar het volgende e-mailadres: sebastiaan.khouw@hotmail.com.

Jurassic World Ultimate Collection Winactie
Bron: Day One MPM, Universal Pictures Home Entertainment, Universal Pictures, Universal Pictures Nederland, Universal Pictures International (UPI) en Amblin Entertainment.

Zo doe je mee aan de Jurassic World Ultimate Collection Winactie

Deze winactie voor de films uit de Jurassic Park en Jurassic World franchise is gesloten. Het is niet meer mogelijk om deel te nemen aan deze winactie.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.