Kijktip | Father of the Bride (2022)

Ben je op zoek naar een leuke nieuwe film die je kunt kijken op streamingdienst HBO Max? Kun je daarnaast ook niet genoeg krijgen van romcoms? Dan kan deze nieuwe HBO Max Original-film Father of the Bride een geschikte film voor je zijn. Father of the Bride is vanaf vandaag (17 juni 2022) te kijken op HBO Max. Maar waar gaat deze romantische komedie over? En welke bekende acteurs en actrices spelen in deze film?

Over Father of the Bride (2022)

Warner Bros. Pictures en HBO Max brengen vandaag Father of The Bride uit op de streamingdienst. Father of the Bride is een productie van Plan B Entertainment. De film is geregisseerd door Gaz Alazraki en geproduceerd door Oscarwinnaars Dede Gardner, Paul Michael Perez en Jeremy Kleiner. Het scenario is gebaseerd op de roman van Edward Streeter. Matt Lopez schreef het scenario van Father of the Bride. Andy García, Ted Gidlow, Brad Pitt en Jesse Ehrman treden op als uitvoerend producenten. De hoofdrollen worden gespeeld door Andy García, Gloria Stefan, Adria Arjona, Isabela Merced en Diego Boneta.

Het camerawerk van de film is uitgevoerd door cinematograaf Igor Jadue-Lillo. Verder hebben productie ontwerper Kim Jennings, editor Jon Poll, componist Terence Blanchard en kostuumontwerpster Caroline Eselin-Schaefer meegewerkt aan het maken van Father of the Bride. In Father of the Bride worden de al jaren getrouwde Billy en Ingrid verrast als hun oudste dochter Sofia bij hun voor de deur staat in Miami. Sofia kondigt aan dat haar nieuwe vriend Adan nu haar verloofde is, en dat ze samen halsoverkop een bruiloft plannen om daarna in Mexico te gaan wonen. Adans familie komt namelijk uit Mexico.

Father of the Bride (2022)
Bron: Warner Bros. Pictures, HBO Max, HBO Max Nederland, LD Entertainment, Plan B Entertainment, Warner Bros. en Warner Bros. Nederland.

De plotselinge aankondiging zorgt ervoor dat Billy en Ingrid besluiten hun eigen nieuws – dat ze willen gaan scheiden – voorlopig voor zich te houden. Ze besluiten zich omwille van de familie voor te doen alsof ze en gelukkig echtpaar zijn. De ouderwetse Billy is het in eerste instantie het niet eens met het huwelijk, maar hij staat open om van gedachten te veranderen als zijn mening als vader van de bruid mee telt. Hierdoor wordt hij juist gezien als een bemoeial. Ook de vader van Adan heeft zo zijn eigen ideeën over de bruiloft.

De twee standvastige vaders willen beide de baas spelen over de festiviteiten, waardoor het een spel van trots wordt waarbij het vooral gaat over het overtreffen van elkaar. De culturen en tegenstrijdige tradities botsen met elkaar, en generaties kiezen hun kant. De huwelijks voorbereidingen leiden tot een achtbaanrit waarbij familiebanden op de proef worden gesteld. Father of the Bride beloofd dus een lekkere melodramatische en romantische komedie te worden.

Bekijk hiermee officiële trailer van Father of the Bride (2022).

Over HBO Max

HBO Max is de streamingdienst van WarnerMedia. HBO Max biedt een groot scala aan verhalen voor alle doelgroepen van iconische merken als HBO, Warner Bros., DC, Cartoon Network, Adult Swim, Turner Classic Movies en meer. Het platform werd in mei 2020 in de Verenigde Staten gelanceerd en introduceerde een jaar later een lager geprijsde, met advertenties ondersteunde versie. In juni 2021 begon HBO Max met het uitbreiden naar andere landen. Het plan van HBO Max is om zijn wereldwijde expansie in 2022 voort te zetten.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.