Kijktip | Halloween Horror Show 2022 bij Kinepolis Nederland

Op zaterdag 29 oktober keert de Halloween Horror Show, na een afwezigheid van twee jaar, terug. Film Events presenteert samen met Kinepolis Nederland door het hele land verschrikkelijk enge horror marathons. Het programma bestaat uit vier angstaanjagende nieuwe films en drie ijzersterke korte Nederlandse horrorfilms. Halloween Horror Show 2022 vindt jaar exclusief plaats in de bioscopen van Kinepolis Nederland.

Over de films van Halloween Horror Show 2022

You Are Not My Mother is de eerste speelfilm van het programma. De film is geregisseerd door Kate Dolan en de film heeft een speeltijd van 93 minuten. De cast van de film bestaat uit onder andere Hazel Doupe, Carolyn Bracken en Katie White. Het verhaal van You Are Not My Mother neemt een week voor Halloween plaats. Wanneer haar moeder spoorloos verdwijnt, begint voor Char een nachtmerrie. Want de vrouw die de volgende ochtend op de stoep staat, lijkt op haar moeder en praat ook als haar moeder, maar is het wel haar moeder?

De oma van Char is ervan overtuigd dat ze een dubbelganger is, een boze geest uit de Ierse folklore. Op Halloween – of Samhain zoals deze nacht in Ierland heet – is de grens tussen onze wereld en die van de geesten het dunst. Char komt oog in oog te staan met het kwaad en ontdekt een duister familiegeheim. De tweede speelfilm uit het programma van de Halloween Horror Show 2022 is Prey for the Devil. De film is geregisseerd door Daniel Stamm en de film heeft (ook) een speeltijd van 93 minuten. De cast van de film bestaat uit onder andere Jacqueline Byers, Virginia Madsen, en Christian Navarro.

Halloween Horror Show 2022
Film: Prey for the Devil. Bron: Halloween Horror Show 2022, Kinepolis Nederland, Film Events, filmdepot.nl, Gold Circle Films, Dutch FilmWorks (DFW), en Lionsgate.

Het verhaal van Prey for the Devil volgt Ann, een jonge non met een bijzondere roeping: ze wil de eerste vrouwelijke exorcist van de katholieke kerk worden. Haar persoonlijke motief hiervoor is dat haar moeder jaren geleden was bezeten door een demoon. Terwijl wereldwijd het aantal gevallen van demonische bezetenheid toeneemt, besluit de kerk om Ann op te leiden tot exorcist. Haar eerste zaak brengt haar in contact met een jong meisje dat bezeten is. Terwijl ze alles op alles zet om de ziel van het meisje te redden, ontdekt Ann dat haar roeping om exorcist te worden niet van God kwam, of van haar eigen geweten, maar van de Duivel zelf.

De derde speelfilm uit het programma van de Halloween Horror Show 2022 is Barbarian. De film is geregisseerd door Zach Cregger en de film heeft een speeltijd van 102 minuten. De cast van de film bestaat uit onder andere Georgina Campbell, Bill Skarsgård, en Justin Long. Barbarian wordt door horrorliefhebbers en recensenten gezien als de horror sensatie van het jaar. Zo wordt de film beschreven als een meesterwerk in spanning en onverwachte schokeffecten.

Halloween Horror Show 2022
Film: Barbarian. Bron: Halloween Horror Show 2022, Kinepolis Nederland, Film Events, filmdepot.nl, Walt Disney Studios Motion Pictures International, BoulderLight Pictures, Hammerstone Studios, Almost Never Films Inc., Regency Enterprises, en Vertigo Entertainment.

Het verhaal volgt Tess die er achter komt dat de woning die ze geboekt heeft, dubbel geboekt is. Hier komt ze pas ‘s avonds achter, wanneer ze bij haar gehuurde woning aankomt. De andere gast stelt voor dat Tess de nacht doorbrengt in de woning. Tess vraagt zich nu af of er echt sprake van een foute boeking en waarom de andere gast zo vriendelijk is? Het is het beste om verder niet in te gaan op het plot van het verhaal, want Barbarian is een film waarover je zin mogelijk moet weten voordat je hem gaat zien.

De vierde speelfilm uit het programma van de Halloween Horror Show 2022 is Deadstream. De film is geregisseerd door Vanessa Winter en Joseph Winter. De cast van de film bestaat uit onder andere Joseph Winter, Melanie Stone en Jason K. Wixom. Deadstream heeft een speeltijd van 87 minuten. Deadstream volgt het verhaal van een gecancelde Youtuber die zijn volgers probeert terug te krijgen door een hele nacht een livestream te doen in een leegstaand huis. Alleen is dit niet zomaar een huis, want het is “the most haunted house in the United States!”. Wanneer de Youtuber per ongeluk een wraakzuchtige demon wakker maakt, verandert zijn comeback in een gevecht voor zijn leven en ziel.

Halloween Horror Show 2022
Film: Deadstream. Bron: Halloween Horror Show 2022, Kinepolis Nederland, Film Events, fanart.tv, Winterspectre Entertainment, Jared R Cook Productions, Stonehaven Entertainment en Première TV Distribution.

Tijdens de Halloween Horror Show 2022 worden ook drie korte Nederlandse horrorfilms vertoond, die zich probleemloos kunnen meten met de hoofdfilms. De eerste korte film is Het juk van regisseur Nico van den Brink. Zijn eerste lange speelfilm Moloch ging eerder dit jaar in première. De cast van Het juk bestaat uit onder andere Hanna van Vliet en Kay Greidanus. De film heeft een speeltijd van 16 minuten. Ciska bezoekt voor het eerst de familie van haar vriend Pascal. Al snel ontdekt Ciska het bestaan van een sinister familiegeheim en bekruipt haar een groeiend gevoel van onveiligheid.

De tweede korte film van de Halloween Horror Show 2022 is Shiny New World. De film is geregisseerd door Jan van Gorkum en de film heeft een speeltijd van 9 minuten. De hoofdrol in de film wordt gespeeld door Patrick Stoof. Barry is een schoonmaker die “crime scenes” opruimt waar demonen bloederig hebben huisgehouden. Tijdens het maken van een bedrijfsfilmpje loopt een normale werkdag volledig uit de hand. De regisseur werkt momenteel aan een lange versie van zijn korte film, die stevig knipoogt naar de vroege films van Sam Raimi en Peter Jackson.

De laatste korte film is Zwijg van regisseur Niels Bourgonje. De cast van de film bestaat uit onder andere Sanne den Hartogh en Jack Wouterse. De film heeft een speeltijd van 16 minuten. In Zwijg bezoekt Jonas zijn zieke vader, die eenzaam en alleen in een huisje in het bos woont. De situatie blijkt zorgwekkender dan Jonas had gedacht. Wat houdt zijn vader verborgen in de schuur?

Halloween Horror Show 2022
Film: You Are Not My Mother. Bron: Halloween Horror Show 2022, Kinepolis Nederland, Film Events, fanart.tv, Bankside Films, Fantastic Films, en Screen Ireland.

Praktische informatie over de Halloween Horror Show 2022

“Mr. Horror” Jan Doense presenteert de Halloween Horror Show 2022 live in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht. Dit jaar vindt het evenement niet plaats in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. De horrorliefhebbers kunnen wel terecht bij Kinepolis Almere, Kinepolis Den Bosch, Kinepolis Emmen, Kinepolis Enschede, Kinepolis Groningen, Kinepolis Leidschendam, Kinepolis Jaarbeurs Utrecht, en Kinepolis Zoetermeer. Er kunnen nog meer steden volgen. Het programma begint om 19.30 uur en de tickets kosten € 35,- (regulier tarief). De tickets zijn verkrijgbaar via de websites van de deelnemende theaters. De lengte van het programma is 9 uur en kijkwijzer is 16 jaar.

Bekijk hier de officiële trailer voor Mr. Horror’s Halloween Horror Show 2022.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.