Kijktip | SuperHond & TurboKat (2019)

De pluizige helden SuperHond Buddy en TurboKat Felix ontdekken hun superkrachten in de opkomende animatie familiefilm SuperHond & TurboKat. Deze leuke familiefilm zal 17 november 2022 in de Nederlandse bioscopen uitgebracht worden door MovieCompany. Echter is de film in enkele steden al eerder te zien. Maar waar gaat SuperHond & TurboKat over?

Over SuperHond & TurboKat (2022)

SuperHond & TurboKat is een vrolijk en positief avontuur over ware vriendschap en wat het betekent om een held te zijn. Het verhaal begint in 1969 wanneer een wetenschapper zijn loyale hond Buddy de ruimte in stuurt. In 2022 stort hij neer in een klein stadje waar de huisdieren voortdurend de dupe zijn van dierenhater Agent Peck. Buddy is wanhopig op zoek naar zijn baasje. In zijn zoektocht komt hij de geniale miljonairskat Felix tegen en samen beleven ze een dol avontuur dwars door de stad.

Maar wanneer ze konijn Cassidy tegenkomen met haar achterban van dierenrechtenorganisatie G.U.A.R.D, worden ze geconfronteerd met dierenhater agent Peck. SuperHond & TurboKat is een oorspronkelijk Britse avontuurlijke animatiefilm. De oorspronkelijke titel van de film is StarDog and TurboCat. De Nederlandse stemmen van SuperHond & TurboKat worden vertolkt door Sara Dol, Milan van Weelden, Fred Butter, Andy van Veen en Lynn Tackaert. SuperHond & TurboKat heeft een speeltijd van 88 minuten. De film gaat op 13 november feestelijk in première in VUE Eindhoven en is vanaf 17 november in het hele land in de bioscoop te zien.

Bekijk hier de officiële (Nederlands gesproken) trailer van SuperHond & TurboKat (2019).

Over MovieCompany

MovieCompany is dit jaar gestart als distributeur en filmproducent. Ze onderscheiden zich door nauw samen te werken met bioscopen. Oprichters Rik Sinkeldam en Andy van Veen hebben in de afgelopen jaren als (uitvoerend) producent, schrijver en regisseur ruime ervaring opgedaan binnen de filmindustrie.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.