Kijktip | The Last Right (2019)

Ben je een fan van de Nederlandse acteur Michiel Huisman? Dan is The Last Right zeker een film die je gezien moet hebben. De Nederlandse acteur speelt de hoofdrol in deze Ierse feelgoodfilm. Verder kun je Huisman ook kennen van een film als Zwartboek, of een serie als Game of Thrones. Maar waar en wanneer kun je deze film kijken? Dat vertel ik in deze kijktip over de film The Last Right.

Over FilmBox

Films worden tegenwoordig steeds minder op televisiezenders bekeken. Dit is best begrijpelijk, want de televisiezenders gooien hun film uitzendingen vol met reclames. Met FilmBox lijkt hier een oplossing voor te gevonden zijn. Filmbox is een filmkanaal dat in Nederland films en series zonder reclame onderbrekingen vertoont. Daarnaast toont dit filmkanaal een breed aanbod van klassiekers, blockbusters uit Hollywood, en arthousefilms. The Last Right zal in première gaan op FilmBox op maandag 31 januari 2022 om 20.30 uur. Klik hier om te kijken met welke televisiediensten je films en series van FilmBox kunt kijken.

FilmBox
Bron: FilmBox, SPI International, en FilmBox Nederland.

Over The Last Right (2019)

The Last Right is een film van Aoife Crehan en bevat de Nederlandse Michiel Huisman in de hoofdrol. Naast hem spelen Niamh AlgarSamuel Bottomley en Clare Barrett. The Last Right is een hartverwarmende en humoristische roadtrip film. Daniel reist vanuit Boston terug naar Ierland voor de begrafenis van zijn moeder. Eenmaal daar aangekomen krijgt hij niet alleen de verantwoordelijkheid voor zijn autistische broer Louis, maar ook voor het lichaam van de man die naast  hem in het vliegtuig zat.

Samen met zijn broer en begrafenis ondernemer Mary begint hij aan een roadtrip door Ierland om de onbekende man te kunnen begraven. Ondertussen wordt hij op de hielen gezeten door de politie, die nogal veel vragen hebben over het lichaam van de overleden man.

The Last Right (2019)
Bron: FilmBox, SPI International, en FilmBox Nederland.

Over Michiel Huisman

In 1981 werd Michiel Huisman in Amstelveen geboren, maar ondertussen woont hij al enige tijd in de Verenigde Staten. Daar woont hij samen met actrice Tara Elders en hun dochter. Huisman begon zijn acteercarrière met optredens in verschillende Nederlandse televisieseries, waaronder Goede tijden, slechte tijden in 1998, en Bloedverwanten in 2010. Daarnaast was hij ook te zien in speelfilms zoals Volle Maan (2002), Floris (2004), en Zwartboek (2006).

Het was zijn rol als Daario Naharis in de populaire televisieserie Game of Thrones, waarmee hij in 2014 internationaal doorbrak als acteur. Sinds zijn rol in de HBO-hitserie, is hij te zien geweest in meerdere internationale producties. Je kunt hierbij denken aan de miniserie The Haunting of Hill House en de succesvolle film Wild. Huisman heeft ook een hoofdrol weten te bemachtigen in het toekomstige project Echo 3 van de Oscarwinnende schrijver Mark Boal.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.