Kijktip | The Voice of Love (2020)

Heb je nog niet de kans gehad om de gefictionaliseerde biografische film over Céline Dion te zien? Dan zul je blij zijn om te horen dat de film over Céline Dion – genaamd The Voice of Love – op zondag 7 augustus om 20:30 uur te zien is bij Film1. Maar hoe geeft The Voice of Love het leven van de zangeres weer? Met deze kijktip wil ik jullie meer informatie geven over het verhaal van de film.

Over The Voice of Love (2020)

The Voice of Love is gebaseerd op het leven van beroemdheid en iconische zangeres Céline Dion. The Voice of Love is enkele landen ook bekend onder de filmtitel Aline. Het verhaal van de film volgt het leven van het fictieve personage Aline Dieu. Regisseur en scenarist Valerie Lemercier speelt zelf ook de hoofdrol van Aline Dieu. Op een bijzondere, maar aparte manier speelt Lemercier, met behulp van visuele effecten, de rol van zangeres Aline Dieu ook als ze nog een kind en tiener is. In andere woorden Lemercier speelt dit fictieve personage op elke leeftijd dat we haar te zien krijgen.

De film leverde Lemercier een staande ovatie in Cannes. Daarnaast ontving ze vijf César Awards, waaronder de prijs voor beste actrice. De César Awards is de nationale filmprijs uitreiking van Frankrijk, waarbij de César de nationale filmprijs van datzelfde land is. Ondanks dat de film – en in verlenging Lemercier – lof ontvingen, kregen ze ook veel kritiek. De bizarre gedaanteverwisseling van de 57-jarige Lemercier als jong meisje, werd niet door veel recensenten en fans ook sterk bekritiseerd. Het verhaal van The Voice of Love laat zien hoe vader en moeder Dieu ontdekken dat hun jongste dochter Aline een prachtige zangstem heeft.

De hele familie zet zich nu n om haar talent aan de wereld te laten komen, maar dit blijkt in eerste moeilijker dan verwacht. Want hoe komt een eenvoudig meisje uit Franstalig Canada verder? Uiteindelijk komt ze in contact met producent Guy-Claude Kamar die haar helpt uit te groeien van een onzekere jonge vrouw tot een van de grootste sterren ter wereld.

Bekijk hier de officiële trailer van The Voice of Love (2020). De trailer bevat Nederlandse ondertiteling.

Over Céline Dion

Als twaalfjarig meisje begon de Canadese Céline Dion haar zangcarrière. In de jaren negentig groeide ze uit tot een absolute wereldster. Ondertussen zijn er wereldwijd meer dan 220 miljoen albums en singles verkocht van Céline Dion. Ze werd geborgen als de jongste van veertien kinderen en maakte p vijfjarige leeftijd haar muzikale debuut.

Op twaalfjarige leeftijd schrijft de zangeres haar eerste liedje dat door haar broer wordt opgestuurd naar platenproducer René Angélil. De platenproducer had zoveel vertrouwen in haar talent dat hij een extra hypotheek neemt op zijn huis om haar eerste single in 1981 te kunnen financieren. Het nummer ‘La voix du bon Dieu’ wordt een lokale hit.

Céline Dion ontvangt op vijftienjarige leeft haar eerste gouden plaat voor haar hitsingle ‘D’amour u d’amitié.’ In 1988 neemt de zangeres namens Zwitserland deel aan het Eurovisie Songfestival. Dit wint ze ook met het liedje ‘Ne partez pas sans moi.’ Ze schept wereldsuccessen met de Oscarwinnende titelsong van de Disney-klassieker Beauty and the Beast en de tijdloze hit ‘My Heart Will Go On’ uit de James Cameron film Titanic. Sinds vorig jaar kampt de zangeres met ernstige spierkrampen en heeft ze haar geplande optredens in Nederland moeten verplaatsen naar volgend jaar. Film1 kan met The Voice of Love enige troost bieden voor de Nederlandse fans die uitkeken naar haar geplande optredens.

The Voice of Love (2020)
Bron: Filmdepot, Cinéart Nederland, Rectangle Productions, Gaumont, TF1 Films Production, De L’Huile, Caramel Film, Belga Productions, Canal+, Ciné+, TF1, Télé Monté Carlo (TMC), TFX, Entourage Pictures, Sacem, NJJ Entertainment, Tuco, en Ondamax Films.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.