Kijktips | Bioscoopfilms in maart 2024

In maart 2024 zullen er weer bijzondere bioscoopfilms in Nederland uitgebracht worden. Zo komen er weer meerdere informatieve documentaires uit. De nieuwste film van Ava DuVernay – die je kunt kennen voor het regisseren van de film Selma – brengt de docufictie film Origin uit. Er zijn daarnaast nog veel meer documentaire en natuurfilms die in maart 2024 in de Nederlandse bioscopen uitgebracht worden. Van de Noorse film Songs of the Earth tot de Nederlandse film Vogels Kun Je Niet Melken en de Mexicaanse film El Eco.

Ook brengt The Walt Disney Company Benelux de Nederlandse versie van de Pixar film Luca uit in de bioscoop. Maar welke films zijn het in maart 2024 nu echt waard om in de bioscoop te kijken? In dit artikel geef ik persoonlijke kijktips voor bioscoopfilms die in maart 2024 in de Nederlandse bioscopen uitgebracht worden. Omdat 2024 een jaar is waar de maand februari een extra dag heeft, heb ik besloten ook enkele filmtips voor de laatste dag van februari erbij te pakken.

Dune: Part Two (2024)

Dune: Part Two is een Amerikaanse epische en avontuurlijke sciencefictionfilm uit 2024. De film is geregisseerd door de beroemde filmmaker Denis Villeneuve. Dune: Part Two is een direct vervolg op de film Dune uit 2021. De regisseur schreef samen met Jon Spaihts het scenario van de film. Ze baseerden het scenario op Frank Herberts gelijknamige boek. De film is geproduceerd door Mary Parent, Cale Boyter, Tanya Lapointe, Patrick McCormick en Villeneuve. De uitvoerend producenten zijn Josh Grode, Herbert W. Gains, Spaihts, Thomas Tull, Brian Herbert, Byron Merritt en Kim Herbert.

Kevin J. Anderson dient als creatief adviseur tot de uitvoerend producenten. Dune: Part Two is het spectaculaire tweede deel van deze boekverfilming. De film heeft een grootste internationale sterrencast. De cast bestaat uit (o.a.) Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Austin Butler, Florence Pugh, Dave Bautista, Christopher Walken, Stephen McKinley Henderson, Léa Seydoux, Stellan Skarsgård, Charlotte Rampling, Souheila Yacoub, Tim Blake Nelson, Anya Taylor-Joy en Javier Bardem.

Kijktips | Bioscoopfilms in maart 2024 | Dune: Part Two
Bron: Filmdepot.nl, Warner Bros. Pictures International Holland, Legendary Entertainment, Warner Bros. Entertainment, Warner Bros., Villeneuve Films en Warner Bros. Holland.

Villeneuve werkt in Dune: Part Two opnieuw samen met cinematograaf Greig Fraser, productieontwerper Patrice Vermette, filmmonteur Joe Walker, kostuumontwerpster Jacqueline West en supervisor visuele effecten Paul Lambert. Daarnaast is ook componist Hans Zimmer teruggekeerd om de filmmuziek van Dune: Part Two te componeren. De film heeft een speeltijd van 166 minuten.

In Dune: Part Two wordt het legendarische verhaal Paul Atreides verder vertelt. In gezelschap van Chani en de Fremen, zint hij op wraak op degenen die voor de ondergang van zijn familie gezorgd hebben. Paul moet nu kiezen tussen de liefde van zijn leven en het lot van het universum om de vreselijke toekomst te voorkomen die hij als enige voorzien heeft. Dune: Part Two is vanaf 29 februari 2024 officieel in de Nederlandse bioscopen te zien.

Bekijk hierboven de officiële trailer van Dune: Part Two (2024). De trailer bevat Nederlandse ondertiteling.

Eddy’s Oorlog (2023)

Eddy’s Oorlog is een Nederlandse documentairefilm uit 2023. De film is geregisseerd door Joost van der Valk. De film heeft een speeltijd van 101 minuten. In de documentaire reist Eddy van Wessel langs de Oekraïense frontlinies. Dit doet hij voor vier seizoenen lang. Hij bevindt zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn. Toch wil hij nog altijd de ultieme foto maken. Een beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, tegenslagen en trauma’s die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

Filmmaker Joost van der Valk volgde hem en documenteerde hoe Van Wessel de oorlog via ontmoetingen en interacties met Oekraïners beleeft en vastlegt. De documentaire laat ook zien hoe je aan de andere kant van de lens niet immuun bent voor al het oorlogsleed. Hoe functioneer je als fotograaf in de surreële werkelijkheid van een oorlog? Eddy’s Oorlog is vanaf 29 februari 2024 officieel in de Nederlandse bioscopen te zien.

Kijktips | Bioscoopfilms in maart 2024 | Eddy's Oorlog
Bron: Filmdepot.nl, BNN-VARA en Zeppers Film & TV.

When F***cking Spring is in the Air (2024)

When F***ing Spring is in the Air is een rebelse coming-of-age dramafilm uit 2024. Dit is de nieuwste film van regisseur Danyael Sugawara. De regisseur schreef het scenario van de film samen met Heleen Suèr. De cast van de film bestaat uit Julia KijowskaCezary ŁukaszewiczAda SzczepaniakNadine Ignas en Stanisław Linowski. De film heeft een speeltijd van 112 minuten. Het filmverhaal van When F***ing Spring is in the Air gaat over de 17-jarige Kasia. Ze is rebels, eigenzinnig en vooral verliefd.

Kasia is vervreemd van haar ouders en groeit op bij haar oma. Haar leven komt op haar kop te staan wanneer ze zwanger blijkt te zijn, haar relatie uitgaat en haar oma ook nog overlijdt. Ze heeft geen geld voor een abortus en aan haar vriendje heeft ze ook niets meer. Kasia besluit dat het tijd is om haar afwezige ouders verantwoordelijk te houden en ze de rekening te presenteren. Haar zoektocht naar deze emotionele schadevergoeding voert haar dwars door Europa en confronteert haar met schokkende opgekropte familiegeheimen. When F***ing Spring is in the Air is vanaf 29 februari 2024 officieel in de Nederlandse bioscopen te zien.

Bekijk hierboven de officiële trailer van When F***ing Spring is in the Air (2024). De trailer bevat een leeftijdsbeperking en Nederlandse ondertiteling.

Future Me (2024)

Future Me is het derde (en bovendien laatste) deel van Vincent Boy Kars’ millennial filmtrilogie. De eerdere twee films zijn Independent Boy uit 2017 en Drama Girl uit 2020. De drie films uit deze trilogie maken allemaal gebruik van een vernieuwend concept dat fictie en documentaire met elkaar laat overvloeien. Kars werkte ook mee aan het scenario van de film. De regisseur schreef het scenario samen met Jeroen Scholten van Aschat en Jolein Laarman. De cast van Future Me bestaat uit (o.a.) Martijn LakemeierLeopold WitteDamaris de Jong en Saskia Temmink.

Cinematograaf David Spaans is verantwoordelijk voor het camerawerk van de film. Olivia Sophie van Leeuwen dient als producent van de film. Future Me heeft een speeltijd van 97 minuten. In zijn nieuwste film maakt Kars zichzelf tot de pion van zijn eigen film. Zowel de filmmaker als acteur Martijn Lakemeier kruipen in de huid van Vincent Boy Kars. De regisseur en acteur te ontrafelen hoe Vincent de persoon is geworden die hij vandaag de dag is.

Hiervoor gaan ze dialogen aan met (o.a.) Vincents moeder, zijn vader, zijn vriendin Eva en een therapeut. Future Me onderzoekt of het Vincent lukt om zichzelf te bevrijden van zijn verleden en de persoon te worden die hij wil zijn in de toekomst. Future Me beleefde zijn wereldpremière op het IFFR van 2024Future Me is vanaf 7 maart 2024 officieel in de Nederlandse bioscopen te zien.

Bekijk hierboven de officiële trailer van Future Me (2024).

Holly (2023)

Holly is een intrigerende dramafilm. Het verhaal volgt de 15-jarige Holly. Nadat ze een dodelijke schoolbrand voorspeld lijkt te hebben, zijn alle ogen op haar gericht. Overal waar ze komt, geeft Holly rust, warmte en hoop aan wie ze ontmoet. Steeds vaker zoeken mensen haar speciale gave – het voorspellen van de onzekere toekomst – op. Dit heeft als resultaat dat er steeds meer van haar geëist wordt. De titulaire hoofdrol wordt gespeeld door Cathalina Geeraerts.

Ze speelt op fenomenale wijze de titelrol tegenover onder andere Greet VerstraeteEls Deceukelier en Serdi Faki Alici. Regisseur Fien Troch werkte voor de filmmuziek opnieuw samen met Johnny Jewel. De componist en Chromatics bandlid draagt met zijn bijzondere filmmuziek veel toe aan de indringende sfeer van de film. Cinematograaf Frank van den Eeden levert het camerawerk voor de film en filmmonteur Nico Leunen is verantwoordelijk voor de montage van Holly.

De nieuwste dramafilm van Troch werd ook al geselecteerd voor het Internationale Filmfestival van Venetië. Holly trapte ook de feestelijke 50ste editie van het Film Fest Gent van 2023 af. Holly is een productie van Antonino Lombardo voor Prime Time en Elisa Heene voor Mirage in coproductie met Les Films du FleuveTarantulaTopkapiTabiki en Agat Films. Distributeur Cinéart bracht de film vanaf 22 november uit in België. Holly is vanaf 7 maart 2024 officieel in de Nederlandse bioscopen te zien.

Bekijk hierboven de officiële trailer van Holly (2023). De trailer bevat Nederlandse ondertiteling.

Imaginary (2024)

Imaginary is een Amerikaanse horrorfilm uit 2024. De film is geregisseerd door Jeff Wadlow. De regisseur schreef het scenario van de film samen met Greg Erb, Bryce McGuire en Jason Oremland. De cast van de film bestaat uit (o.a.) DeWanda Wise, Tom Payne, Dane DiLiegro, Alix Angelis, Betty Buckley, Matthew Sato en Veronica Falcón. De film heeft een speeltijd van 104 minuten. Imaginary is de nieuwste horrorfilm van Blumhouse Productions, de makers van films als Five Nights at Freddy’s en M3GAN. Het filmverhaal start wanneer Jessica terugverhuist naar ouderlijk huis.

Haar stiefdochter Alice vindt een teddybeer in de kelder. Ze bouwt een hechte band met het teddybeertje op. De spelletjes die ze met de teddybeer speelt beginnen onschuldig, maar nemen al snel een sinistere wending. Terwijl het gedrag van Alice steeds zorgwekkender wordt, ontdekt Jessica dat de knuffelbeer meer is dan een denkbeeldig vriendje in de vorm van een onschuldige teddybeer. De teddybeer, genaamd Chauncey, is niet denkbeeldig en hij is zeker niet je vriend! Imaginary is vanaf 7 maart 2024 officieel in de Nederlandse bioscopen te zien.

Bekijk hierboven de officiële trailer van Imaginary (2024). De trailer bevat Nederlandse ondertiteling.

The Promised Land (2023)

The Promised Land is een Deense dramafilm uit 2023. De film is geregisseerd door Nicolaj Arcel. The Promised Land staat ook bekend onder zijn Deense filmtitel Bastarden. De regisseur schreef het scenario van de film samen met Ida Jessen en Anders Thomas Jensen. De cast van de film bestaat uit (o.a.) Mads Mikkelsen, Amanda Collin, Simon Bennebjerg, Kristine Kujath Thorp en Gustav Lindh. De film heeft een speeltijd van 127 minuten. Het verhaal neemt plaats in 1755 in het land Denemarken.

Kapitein Ludvig Kahlen probeert de ongetemde Deense heide leefbaar te maken. In naam van koning Frederik V probeert hij hier een kolonie te bouwen. In ruil hiervoor verwacht hij een koninklijke titel met bijbehorende eer en rijkdom. Kahlen heeft er al snel een vijand bij. Volgens de meedogenloze landeigenaar Frederik de Schinkel is het stuk grond namelijk al in zijn bezit.

Wanneer De Schinkel ontdekt dat twee van zijn arbeiders zijn ontsnapt om zich bij Kahlen aan te sluiten, zweert hij wraak. Kahlen laat zich niet intimideren en gaat de strijd aan, waarbij hij zowel zijn eigen leven als dat van zijn opkomende gemeenschap op het spel zet. The Promised Land is vanaf 7 maart 2024 officieel in de Nederlandse bioscopen te zien.

Bekijk hierboven de officiële trailer van The Promised Land (2023). De trailer bevat Nederlandse ondertiteling.

Wicked Little Letters (2023)

Wicked Little Letters is een Britse komedie en mysteriefilm uit 2023. De film is geregisseerd door Thea Sharrock. Het scenario van de film is geschreven door Jonny Sweet. De cast van de film bestaat uit (o.a.) Olivia Colman, Jessie Buckley, Anjana Vasan, Timothy Spall, Joanna Scanlan, Hugh Skinner, Malachi Kirby, Gemma Jones, Lolly Adefope, Eileen Atkins en Alisha Weir. De film heeft een speeltijd van 101 minuten.

Het verhaal start wanneer het Britse badplaatsje Littlehampton opgeschrikt wordt door mysterieuze, obscene handgeschreven brieven die in steeds groteren getale en bij steeds meer dorpsbewoners op de mat vallen. De verdenkingen gaan gelijk richting de vrijgevochten en enigszins grofgebekte Rose die hierdoor de voogdij over haar dochtertje dreigt, kwijt te raken. Dan sluit een aantal vrouwen uit het dorp de handen ineen om de waarheid boven tafel te krijgen. Wicked Little Letters is vanaf 7 maart 2024 officieel in de Nederlandse bioscopen te zien.

Bekijk hierboven de officiële trailer van Wicked Little Letters (2023). De trailer bevat Nederlandse ondertiteling.

Dream Scenario (2023)

Dream Scenario is een Amerikaanse donkere tragikomedie en horrorfilm uit 2023. De film is geregisseerd door Kristoffer Borgli. De regisseur schreef ook het scenario van de film. De cast van de film bestaat uit (o.a.) Nicolas Cage, Michael Cera en Julianne Nicholson. Cage speelt de hoofdrol in Dream Scenario. De film heeft een speeltijd van 102 minuten. Het verhaal volgt de doodgewone professor en eenzame loser Paul Matthews. Van de ene op de andere dag wordt hij een beroemdheid. Dit gebeurt wanneer hij plots verschijnt in de dromen van miljoen mensen.

Het is onduidelijk hoe en waarom dit gebeurt. Gelukkig vindt Paul het zelf geen probleem. Studenten komen eindelijk naar zijn lessen, hij wordt gevraagd voor grote brand deals en de relatie met zijn vrouw is nog nooit zo goed geweest. Maar dan nemen de nachtelijke verschijningen een duistere wending en veranderen ze in gruwelijke nachtmerries. Dream Scenario is vanaf 14 maart 2024 officieel in de Nederlandse bioscopen te zien.

Bekijk hierboven de officiële trailer van Dream Scenario (2023). De trailer bevat Nederlandse ondertiteling.

No Way Up (2024)

No Way Up is een Britse thriller film uit 2024. De film is geregisseerd door Claudio Fäh. Het scenario van de film is geschreven door Andy Mayson. De cast van de film bestaat uit (o.a.) Colm Meaney, Phyllis Logan, Will Attenborough, Sophie McIntosh, James Carroll Jordan en Jeremias Amoore. De film heeft een speeltijd van 90 minuten. De film is een productie van studio The Asylum: ook wel bekend van de cultfilm Sharknado. De film wordt in de Nederlandse bioscopen uitgebracht door filmdistributeur Gusto Entertainment.

Het verhaal van No Way Up start wanneer een vliegtuig neerstort in de Stille Oceaan. Dit vliegtuig komt aan de rand van een onderwaterravijn tot stilstand. Ava en een handvol overlevenden zitten vast in de cabine. Ava moet tegen de verwachtingen in voor zichzelf zorgen, het opnemen tegen bloeddorstige haaien en de moed vinden om de overlevenden van de crash in veiligheid te brengen. No Way Up is vanaf 14 maart 2024 officieel in de Nederlandse bioscopen te zien.

Bekijk hierboven de officiële trailer van No Way Up (2023). De trailer bevat Nederlandse ondertiteling.

Verdwenen Stad (2024)

Verdwenen Stad is een Nederlandse documentairefilm uit 2024. De film is geregisseerd door Willy Lindwer. Verdwenen Stad heeft een speeltijd van 95 minuten. De documentaire geeft een nieuwe en onthullende kijk op de moord op de Amsterdamse Joden. Zo vertelt de documentaire als eerste film de onthutsende rol van de Amsterdamse tram die collaboreerde met de nazi bezetter en tienduizenden Joden wegvoerde, waaronder Anne Frank en haar familie.

Willy Lindwer en Guus Luijters reizen in de documentaire door de stad met de originele tram die de Joden deporteerde. Ze gaan op zoek naar het onbekende verhaal. Ze spraken met de laatste overlevenden die afgevoerd zijn met de tram vanaf de vele “schuldige plekken”. Verdwenen Stad is vanaf 14 maart 2024 officieel in de Nederlandse bioscopen te zien.

Bekijk hierboven de officiële trailer van de Verdwenen Stad (2024). De trailer bevat Nederlandse ondertiteling.

Kung Fu Panda 4 (2024)

De grootste filmreeks van Kung Fu Panda gaat eindelijk weer verder. De vierde film – simpel getiteld Kung Fu Panda 4 – komt in maart 2024 in de Nederlandse bioscopen uit. Kung Fu Panda 4 is een Amerikaanse animatiefilm uit 2024. De film is geregisseerd door Mike Mitchell. De coregisseur van de film is Stephanie Ma Stine. Het scenario van de film is geschreven door Jonathan Aibel en Glenn Berger. Kung Fu Panda 4 wordt zowel in de originele versie (de Engelstalige versie) en in de Nederlandse versie in de bioscopen uitgebracht.

De Amerikaanse stemmencast bestaat uit (o.a.) Jack Black, Dustin Hoffman, Viola Davis, Awkwafina, Ian McShane, James Hong, Ke Huy Quan en Bryan Cranston. De Nederlandstalige stemmencast is nog niet bekendgemaakt. De film heeft (volgens IMDB) een speeltijd van 94 minuten. Kung Fu Panda 4 is geproduceerd door Rebecca Huntley. Kung Fu Panda 4 speelt zich af na de drie levensgevaarlijke avonturen van de eerste drie films. Po nam het op tegen de grootste schurken ter wereld en heeft ze verslagen met zijn waanzinnige vechtkunsten.

Kijktips | Bioscoopfilms in maart 2024 | Kung Fu Panda 4
Bron: Filmdepot.nl, DreamWorks Animation, DreamWorks, Universal Pictures, Universal Pictures Nederland en Universal Pictures International (UPI).

Nu wacht Po, de Drakenkrijger, een nieuwe roeping. Hij is verkozen tot de nieuwe spirituele leider van de Vredesvallei. Deze transitie brengt wel wat problemen met zich mee. Ten eerste weet Po net zo veel over spiritueel leiderschap als over diëten. En ten tweede moet hij heel snel een nieuwe Drakenkrijger vinden en trainen voor hij zijn nieuwe positie kan innemen. Om het nog erger te maken, duikt er ook nog een kwaadaardige, machtige superschurk op. Deze nieuwe schurk is Kameleon.

Dit is een kleine hagedis die de vorm van elk wezen kan aannemen, groot of klein. Kameleon heeft haar kleine kraaloogjes laten vallen op Po’s Staf der Wijsheid, waarmee ze alle grote schurken die Po naar het geestenrijk heeft gestuurd terug zou kunnen halen. Po moet dus hulp zien te vinden en die vindt hij (soort van) in de vorm van de sluwe, scherpzinnige dief Zhen. Om de Vredesvallei te beschermen en uit de klauwen van de Kameleon te houden, moet dit komische, vreemde duo samenwerken. Kung Fu Panda 4 is vanaf 20 maart 2024 officieel in de Nederlandse bioscopen te zien.

Bekijk hierboven de officiële trailer van Kung Fu Panda 4 (2024). De trailer bevat Nederlandse ondertiteling.

Arthur the King (2024)

Arthur the King is een Amerikaanse avonturenfilm uit 2024. De film is geregisseerd door Simon Cellan Jones. Arthur the King is gebaseerd op de autobiografie Arthur: The Dog Who Crossed the Jungle to Find a Home van Mikael Lindnord. Scenarioschrijver Michael Brandt adapteerde dit boek tot het filmverhaal. De cast van de film bestaat uit (o.a.) Mark Wahlberg, Simu Liu, Nathalie Emmanuel, Juliet Rylance en Ali Suliman. De film heeft een speeltijd van 107 minuten. Atleet Michael gooide ooit hoge ogen in de wereld van het adventure racen.

In een laatste poging om de toppen van zijn kunnen te bereiken neemt hij met zijn team deel aan een prestigieuze adventure race in Zuid-Amerika. Tijdens de lange epische tocht door de bergen en jungles van Ecuador stuit het team op een gewonde zwerfhond. Ze besluiten hem Koning Arthur te noemen. Zelfs onder barre omstandigheden weet de hond hen telkens opnieuw te vinden en blijkt Arthur net zo’n levenslustige doorzetter als Michael zelf te zijn. Arthur the King is vanaf 21 maart 2024 officieel in de Nederlandse bioscopen te zien.

Bekijk hierboven de officiële trailer van Arthur the King (2024). De trailer bevat Nederlandse ondertiteling.

Baghead (2023)

Baghead is een Amerikaanse horrorfilm uit 2023. De film is geregisseerd door Alberto Corredor. Het scenario van de film is geschreven door Christina PamiesBryce McGuire en Lorcan Reilly. De cast van de film bestaat uit (o.a.) Freya AllanJeremy Irvine en Ruby Barker. De film heeft een speeltijd van 94 minuten. Het verhaal van Baghead gaat over Iris. Na het overlijden van haar vervreemde vader krijgt Iris te horen dat ze zijn oude, verwaarloosde bar heeft geërfd. Ze weet echter niet dat in de kelder van de pub Baghead woont, een gedaantewisselend wezen dat in de doden kan transformeren.

Iris krijgt het idee om wanhopige, rouwende mensen tegen betaling te herenigen met hun geliefden. Zo is weduwnaar Neil bereid om 2000 dollar in cash neer te leggen voor slechts een paar minuten met zijn overleden vrouw. Al snel ontdekken ze dat het breken van de twee minuten regel angstaanjagende gevolgen kan hebben. Samen met haar beste vriendin Katie moet Iris vechten om Baghead onder controle te houden, voordat ze hen vernietigt. Baghead is vanaf 21 maart in de Nederlandse bioscopen te zien.

Bekijk hierboven de officiële trailer van Baghead (2023). De trailer bevat Nederlandse ondertiteling.

Humanist Vampire Too Sensitive to Kill (2023)

Humanist Vampire Too Sensitive to Kill is het verfrissende en bekroonde speelfilmdebuut van Ariane Louis-Seize. De Canadese film kwam uit in 2023 en is ook bekend onder de filmtitel Humanist Vampire Seeking Consenting Suicidal Person. De Franse filmtitel is Vampire humaniste cherche suicidaire consentant. De regisseur schreef samen met Christine Doyon het scenario van de film. De cast van de horrorfilm bestaat uit (o.a.) Félix-Antoine BénardSarah Montpetit en Steve Laplante.

De film heeft een speeltijd van 91 minuten. Humanist Vampire Too Sentitive to Kill viel wereldwijd al vijftien keer in de prijzen. De film bereikte een topscore op het Internationale Filmfestival van Venetië met maar liefst vier awards. Humanist Vampire Too Sensitive to Kill bevat een melancholisch coming-of-age filmverhaal dat net als What We Do in the Shadows het vampierengenre een totaal nieuwe impuls geeft. De film doet stilistisch denken aan het werk van Tim Burton en Wes Anderson.

Kijktips | Bioscoopfilms in maart 2024 | Humanist Vampire Too Sensitive to Kill
 Bron: Filmdepot.nl, Art et essai, M&N Film Distribution en Triple P Entertainment.

Het verhaal gaat over Sasha. Ze is een tienervampier – nou ja, een tiener van 68 – met een probleem. In tegenstelling tot haar vader, moeder en zus komen haar hoektanden niet naar buiten als ze honger heeft, maar alleen als ze empathie voelt voor haar slachtoffer. Zelf vindt ze zakjes bloedplasma een prima surrogaat, maar haar ouders vinden het echt hoogste tijd dat ze zich tot een echte vampirella transformeert.

Sasha’s leven verandert wanneer ze Paul ontmoet. Hij is een chronisch depressieve puber die ervan overtuigd is dat het leven hem niets te bieden heeft. Hij biedt zich daarom als gewillige prooi aan haar. Humanist Vampire Too Sensitive to Kill is vanaf 21 maart 2024 officieel in de Nederlandse bioscopen te zien.

Bekijk hierboven de officiële trailer van Humanist Vampire Too Sensitive to Kill (2023). De trailer bevat Nederlandse ondertiteling.

Over Immaculate (2024)

Immaculate is een Amerikaans-Italiaanse thriller en horrorfilm uit 2024. De film is geregisseerd door Michael Mohan. Het scenario van de film is geschreven door Andrew Lobel. De cast van de film bestaat uit (o.a.) Sydney Sweeney, Álvaro Morte en Simona Tabasco. De film heeft een speeltijd van 89 minuten. Het verhaal gaat over de Amerikaanse Cecilia. Na een bijna-doodervaring vertrekt ze naar een klooster in Italië om haar leven aan God te wijden.

Wanneer ze op wonderbaarlijke wijze zwanger raakt, wordt ze beschouwd als de nieuwe heilige maagd Maria. Maar naarmate er angstaanjagende gebeurtenissen in het klooster plaatsvinden, wordt Cecilia achterdochtig. Ze begint zich af te vragen af waarom ze uitverkoren is voor dit bijzondere lot. Het wordt steeds duidelijker dat haar nieuwe thuis een aantal duistere en gruwelijke geheimen verbergt. Immaculate is vanaf 21 maart in de Nederlandse bioscopen te zien.

Bekijk hierboven de officiële trailer van Immaculate (2024). De trailer bevat Nederlandse ondertiteling.

Katak, de dappere beloega (2023)

Katak, de dappere beloega is een Canadese animatie en familiefilm uit 2023. De film is geregisseerd door Christine Dallaire Dupont en Nicola Lemay. Het scenario van de film is geschreven door Andrée Lambert. Katak, de dappere beloega wordt in de Nederlandse versie in de bioscopen gebracht. De Nederlandse stemmencast bestaat uit (o.a.) Mattie Valk, Gioia Parijs en Laura Vlasblom. De film heeft een speeltijd van 78 minuten. Het verhaal gaat over de jonge beloega Katak. Hij loopt achter in zijn ontwikkeling. Terwijl al zijn leeftijdsgenoten allemaal wit zijn geworden, blijft Katak grijs.

Hierdoor wordt hij gepest door enkele van zijn leeftijdsgenoten. Hij wil bewijzen dat hij wel degelijk volwassen is. Daarom vertrekt hij op een spannende reis naar het Grote Noorden om de laatste wens van zijn oma in vervulling te laten gaan. Hij gaat op zoek naar zijn opa die hij nooit gekend heeft. Onderweg in de grote oceaan komt hij gevaar tegen en maakt hij onverwachte vriendschappen. Hij bewijst dat je dapper kunt zijn ongeacht hoe groot je bent. Katak, de dappere beloega is vanaf 27 maart 2024 officieel in de Nederlandse bioscopen te zien.

Kijktips | Bioscoopfilms in maart 2024 | Katak, de dappere beloega
Bron: Filmdepot.nl, In the Air, In the Air Family Entertainment en 10e Ave.

Godzilla x Kong: The New Empire (2024)

Godzilla x Kong: The New Empire is een Amerikaanse avontuurlijke sciencefiction en actiefilm uit 2024. De film is geregisseerd door Adam Wingard. De filmmaker regisseerde eerder ook al de vorige MonsterVerse film Godzilla vs. Kong (2021). Het scenario van de film is geschreven door Terry Rossio, Simon Barrett en Jeremy Slater. De cast van de film bestaat uit (o.a.) Rebecca Hall, Brian Tyree Henry, Kaylee Hottle, Dan Stevens, Alex Ferns, Mercy Cornwall en Fala Chen. De film wordt geproduceerd door Mary Parent, Alex Garcia, Eric Mcleod, Thomas Tull en Brian Rogers. De uitvoerend producenten van de film zijn Wingard, Jen Conroy, Jay Ashenfelter, Yoshimitsu Banno en Kenji Okuhira.

Wingard werkt voor Godzilla x Kong: The New Empire opnieuw samen met cinematograaf Ben Seresin, productieontwerper Tom Hammock, filmmonteur Josh Schaeffer en kostuumontwerper Emily Seresin. De Nederlandse componist Tom Holkenborg verzorgt samen met Antonio Di Iorio de filmmuziek. Holkenborg componeerde eerder al de filmmuziek voor Godzilla vs. Kong. Di Iorio was verantwoordelijk voor de additionele muziek van Godzilla vs. Kong. De film zal internationaal worden uitgebracht door Warner Bros. Pictures, behalve in Japan en China.

In Japan zal de film worden uitgebracht door Toho Co., Ltd. In China ligt de distributie in handen van Legendary East. De productiebedrijven van Godzilla x Kong: The New Empire zijn Legendary Pictures en Warner Bros. In Godzilla x Kong: The New Empire nemen de machtige Kong en de angstaanjagende Godzilla het op tegen een van onder het aardoppervlak afkomstige dreiging. Het bestaan van zowel de Titans als de mensheid staat op het spel. In deze nieuwe MonsterVerse film ontdekken we ook meer over de geschiedenis van deze Titans en de geheimen van Skull Island. Godzilla x Kong: The New Empire is vanaf 28 maart 2024 officieel in de Nederlandse bioscopen te zien.

Bekijk hierboven de officiële trailer van Godzilla x Kong: The New Empire (2024). De trailer bevat Nederlandse ondertiteling.

Miller’s Girl (2024)

Miller’s Girl is een Amerikaanse psychologische thriller film uit 2024. De film is geregisseerd door Jade Halley Bartlett. De regisseur schreef ook het scenario van de film. De hoofdrollen in Miller’s Girl worden gespeeld door Martin Freeman en Jenna Ortega. De film heeft een speeltijd van 93 minuten. Het verhaal gaat over de getalenteerde en rebelse studente Cairo Sweet.

Wanneer ze een schijnbaar onschuldige schrijfopdracht van haar charmante leraar Jonathan Miller aanneemt, rarken ze verstrikt in een web van geimen en verlangens. De grens tussen de docent en de 18-jarige studente vervaagt als ze worden geconfronteerd met onverwachte wendingen bij het gecompliceerde project. Miller’s Girl is vanaf 28 maart 2024 officieel in de Nederlandse bioscopen te zien.

Bekijk hierboven de officiële trailer van Miller’s Girl (2024). De trailer bevat Nederlandse ondertiteling.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.