Kijktips | Bioscoopfilms in november 2023

In november 2023 zullen er weer verschillende mooie bioscoopfilms in Nederland uitgebracht worden. Voor filmliefhebbers van Nederlandse (en Vlaamse) dramafilms valt Het Smelt aan te raden. Deze film is momenteel ook te zien op het Leiden International Film Festival van 2023. Wat betreft bioscoopfilms in november 2023 komen er meerdere bijzondere documentaires uit. Een daarvan is de documentaire en natuurfilm Onze Natuur, het Wilde België. Ook de mooie muziekfilm en documentaire Peter Doherty: Stranger In My Own Skin zal in november 2023 in de Nederlandse bioscopen uitgebracht worden.

Bovendien krijgt de Japanse animatiefilm Perfect Blue in november 2023 een rerelease in de Nederlandse bioscopen. Ook komen er genoeg actiefilms in de Nederlandse bioscopen uit deze maand. Uma Thurman, Samuel L. Jackson en Joe Manganiello zijn te zien in The Kill Room, terwijl Jamie Foxx en Nikolaj Coster-Waldau samen acteren in God is a Bullet. Maar welke films zijn het in november 2023 nu echt waard om in de bioscoop te kijken? In dit artikel geef ik persoonlijke kijktips voor bioscoopfilms die in november 2023 in de Nederlandse bioscopen uitgebracht worden.

Dear David (2023)

Dear David is een Amerikaanse bovennatuurlijke horrorfilm uit 2023. De film is geregisseerd door John McPhail. Het scenario van de film is geschreven door Mike van Waes en Evan Turner. Het scenario van de film is gebaseerd op de virale Twitter-thread van BuzzFeed striptekenaar Adam Ellis. In de gelijknamige Twitter-thread beschrijft Ellis zijn ontmoeting met een geest. De cast van de film bestaat uit onder andere Augustus PrewAndrea BangRené Escobar Jr., Cameron Nicoll en Justin LongDear David werd op 13 oktober 2023 in de Amerikaanse bioscopen uitgebracht.

Het verhaal van Dear David begint vlak nadat striptekenaar Adam heeft gereageerd op internet “trolls” op zijn Twitterpagina. Plotseling lijkt het erop alsof hij nu geesten begint te zien. Nadat hij zijn bovennatuurlijke ervaringen deelt in een Twitter-thread, begint de striptekenaar te geloven dat hij achtervolgd wordt door de geest van een overleden kind genaamd David. Langzamerhand begint Adam steeds verder de grip te verliezen op wat zich online en wat zich in de realiteit afspeelt. Dear David is vanaf 2 november 2023 in de Nederlandse bioscopen te zien.

Bekijk hierboven de officiële trailer van Dear David (2023). De trailer bevat Nederlandse ondertiteling.

Human Forever (2023)

Human Forever is een documentairefilm die in Nederland exclusief bij Pathébioscopen te zien zal zijn. De documentaire is geregisseerd door filmmaker Jonathan de Jong en volgt het leven van zorgvernieuwer Teun Toebes. Human Forever beleefde zijn première op 9 oktober 2023 in een vol Koninklijk Theater Tuschinski van Pathé. De documentaire volgt het leven van mensen in zorginstellingen en biedt een blik op de waardevolle humane connecties die daar worden gemaakt.

Filmmaker Jonathan de Jong en zorgvernieuwer Teun Toebes bezochten elf landen op vier continenten om te kijken wat we als landen van elkaar kunnen leren om de toekomst mooier en inclusiever in te kunnen richten. De zorgvernieuwer is 24 jaar en heeft een missie om de levenskwaliteit van mensen met dementie te verbeteren. Human Forever is vanaf 2 november 2023 in de Nederlandse bioscopen te zien.

https://www.youtube.com/watch?v=Qa2-tQ9zsXc
Bekijk hierboven de officiële trailer van Human Forever (2023). De trailer bevat Nederlandse ondertiteling.

Reality (2023)

Reality is een Amerikaanse misdaad en dramafilm uit 2023. De film is geregisseerd door Tina Satter. Dit is haar speelfilm regiedebuut. De hoofdrol in Reality wordt gespeeld door Sydney Sweeney. Deze actrice kun je kennen voor haar acteerprestaties uit de HBO-hitserie Euphoria en Quentin Tarantino’s Once Upon a Time … in Hollywood. De rest van de cast bestaat onder andere uit Josh HamiltonBen Elledge en Marchánt Davis. Het verhaal van Reality gaat over Reality Winner.

Ze wordt gearresteerd op verdenking van het lekken van documenten over Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen van 2016. Een bloedstollend verhoor met de FBI volgt. Reality neemt het idee van een film dat gebaseerd is op een waargebeurd verhaal een stapje verder. Zo reproduceert de film het daadwerkelijke transcript van dit verhoor bijna woord voor woord. De film is momenteel al te zien bij de American Indie Competition van het Leiden International Film Festival van 2023. Reality is vanaf 2 november 2023 in de Nederlandse bioscopen te zien.

Bekijk hierboven de officiële trailer van Reality (2023). De trailer bevat Nederlandse ondertiteling.

White Plastic Sky (2023)

White Plastic Sky is een Hongaarse avontuurlijke animatiefilm uit 2023. De film is geregisseerd door Tibor Bánóczki en Sarolta Szabó. De regisseurs schreven samen ook het scenario van de film. De Hongaarse stemmencast van de film bestaat uit onder andere Tamás Keresztes, Zsófia Szamosi, Géza Hegedűs D., Judit Schell en István Znamenák. White Plastic Sky is gemaakt als een hybride film. De film bevindt zich tussen liveaction en animatiefilms. De filmmakers wilden dat de geanimeerde personages emotie zouden uitdrukken, zoals alleen acteurs dat kunnen.

Om deze reden is gewerkt met echte acteurs via de Rotoscope techniek – ook wel “rotoscoping” genoemd. Dit is een animatietechniek die animatoren gebruiken om bewegende beelden te hertekenen. Er wordt als het ware over de opgenomen beelden heen getekend. Het verhaal van White Plastic Sky speelt zich af in een toekomstige wereld waarin de mensheid alleen kan overleven door op vijftigjarige leeftijd te transformeren in een boom.

De film bespreekt de belangrijkste milieukwesties van onze tijd en tijdloze ethische vragen. White Plastic Sky beleefde zijn wereldpremière tijdens de Encounters selectie van de Berlinale van 2023. De film zal vanaf 2 november 2023 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

Bekijk hierboven de officiële trailer van White Plastic Sky (2023). De trailer bevat Nederlandse ondertiteling.

The Marvels (2023)

The Marvels is een Amerikaanse superhelden film uit 2023. De film gaat over de Marvel Comics personages Carol Danvers (alias Captain Marvel), Monica Rambeau en Kamala Khan (alias Ms. Marvel). De film is geregisseerd door Nia DaCosta. De regisseur schreef het scenario van de film samen met Megan McDonnell, Zeb Wells en Elissa Karasik. Kevin Feige produceert zoals altijd weer deze Marvel Studios-film. De film wordt uitgebracht door Walt Disney Studios Motion Pictures. Louis D’Esposito, Victoria Alonso, Mary Livanos, Jonathan Schwartz en Matthew Jenkins dienen als uitvoerend producenten.

The Marvels dient als een vervolg op de film Captain Marvel uit 2019, de miniserie WandaVision uit 2021 en de miniserie Ms. Marvel uit 2022. The Marvels is de 33ste film uit het Marvel Cinematic Universe (ook wel MCU genoemd). De film deelt de continuïteit met de andere films en series uit deze franchise. De film wordt uitgebracht als onderdeel van Phase Five van het Marvel Cinematic Universe. In Marvel Studios’ The Marvels schitteren Brie Larson als Carol Danvers, Teyonah Parris als Monica Rambeau, Iman Vellani als Kamala Khan en Samuel L. Jackson als Nick Fury.

Kijktips | Bioscoopfilms in november 2023 | The Marvels (2023)
Bron: Marvel Studios, Marvel Comics, Filmdepot.nl, The Walt Disney Company Benelux, Disney Nederland en Walt Disney Studios Motion Pictures International.

De rest van de cast bestaat onder andere uit Zawe Ashton, Park Seo-Jun, Gary Lewis, Zenobia Shroff, Mohan Kapur en Saagar Shaikh. In The Marvels heeft Carol Danvers haar identiteit teruggewonnen van de tirannieke Kree en wraak genomen op de Supreme Intelligence. Carol krijgt plotseling te maken met de last van een gedestabiliseerd universum wanneer een merkwaardig wormgat op haar pad komt. Dit merkwaardige wormgat blijkt gekoppeld te zijn aan een Kree-revolutionair.

Haar krachten raken nu verstrengeld met die van Kamala Khan en Carols nichtje Captain Monica Rambeau, die momenteel werkzaam is als S.A.B.E.R. astronaut. Dit onwaarschijnlijke trio moet leren samenwerken om het universum te redden als “The Marvels“. Marvel Studios’ The Marvels is vanaf 8 november 2023 in de Nederlandse bioscopen te zien.

Bekijk hierboven de officiële teaser trailer van The Marvels (2023). De trailer bevat Nederlandse ondertiteling.

Hardcore Never Dies (2023)

Hardcore Never Dies is een Nederlandse misdaad en dramafilm uit 2023. De film is geregisseerd door Jim Taihuttu. Deze filmmaker regisseerde eerder al films als Wolf uit 2013 en De Oost uit 2020. De cast van de film bestaat uit onder andere Joes Brauers, Jim Deddes, Rosa Stil, Huub Smit, Joenoes Polnaija en Jordy Dijkshoorn. Het verhaal van Hardcore Never Dies gaat over de zeventienjarige Michael. Hij droomt van een toekomst als pianist, maar zijn ouders willen daar niets over horen.

Wanneer hij zich aanmeldt voor het conservatorium, mag hij met de hakken over de sloot naar de tweede ronde. In zijn zoektocht naar inspiratie duikt zijn broer Danny onverwacht op en introduceert hem in de Rotterdamse gabberscene. Michael wordt een wereld ingezogen van keiharde beats, drugs en broederschap. Maar wanneer de pillenhandel van Danny internationale proporties aanneemt, moeten de broers vechten voor hun leven. Hardcore Never Dies is vanaf 9 november 2023 in de Nederlandse bioscopen te zien.

Bekijk hierboven de officiële Nederlandstalige trailer van Hardcore Never Dies (2023).

I’m Perfectly Fine (2023)

I’m Perfectly Fine is een korte Engelstalige animatiefilm uit 2023. De film is geregisseerd door Dario van Vree. De regisseur schreef samen met Eveline Hagenbeek het scenario van de film. I’m Perfectly Fine is een halfuur durende animatieverfilming van de graphic novel “Burnout Dagboek” van Maaike Hartjes. De stemmencast van de film bestaat uit onder andere Penny Jenkinson, Simon Zwiers, Meghna Kumar, Loveday Smith, Tijn de Jong, Dario van Vree en Jetty Mathuri. Het verhaal van I’m Perfectly Fine gaat over Maya, een (freelance) illustrator en fulltime perfectionist.

Ze geniet van een leven vol plezier, maar ervaart ook de drukte van een perfectionistisch en hectisch bestaan. Maya weet zich door lange dagen, gevuld met werkopdrachten en sociale activiteiten, te slaan dankzij een ondersteunende innerlijke stem. Deze stem heeft ze liefkozend haar “Kleine Motivator” genoemd.

Maar wanneer ze in een burn-out belandt, wordt haar grootste angst werkelijkheid: ze kan niet langer perfect zijn. In een persoonlijke zoektocht met haar Kleine Motivator leert ze, met vallen en opstaan, te accepteren dat “goed genoeg” ook echt goed genoeg is. I’m Perfectly Fine is vanaf 9 november 2023 in de Nederlandse bioscopen te zien.

Bekijk hierboven de officiële trailer van I’m Perfectly Fine (2023). De trailer bevat Nederlandse ondertiteling.

The Albanian Virgin (2021)

The Albanian Virgin is een Albanese dramafilm uit 2021. De film is geregisseerd door de gerenommeerde filmmaker Bujar Alimani. Het scenario van de film is geschreven door Katja KittendorfRina Krasniqi speelt de hoofdrol van Luana en Igli Zarka speelt de belangrijkste bijrol: Agim. De film heeft een speeltijd van 123 minuten. De producenten van The Albanian Virgin zijn Anita Elsani en Lesley Bruce-Neary. Het verhaal volgt het leven van een jonge vrouw in de jaren 1950. De film neemt plaats in een, door rivaliteit tussen de communisten en nationalisten, verscheurd Albanië.

In de Albanese bergen woont de jonge Luana met haar familie in een dorp waar tradities buitengewoon belangrijk zijn. Ze groeit op met haar beste vriend Agim – een zoon van communisten. Langzamerhand groeit hun vriendschap door naar een liefdevolle relatie. Toch kan Luana als de dochter van een vooraanstaande dorpsleider niet zelf kiezen met wie ze trouwt. Wanneer ze de man ontmoet die haar familie voor ogen heeft, wordt het steeds duidelijker dat ze als vrouw alleen maar mag gehoorzamen.

De moord op haar vader doet Luana besluiten om als man door het leven te gaan en zo wraak te nemen op haar vaders moordenaar. The Albanian Virgin was geselecteerd voor de competitie van de Jongerenjury van het Film by the Sea Festival van 2023. De film beleefde op zondag 10 september 2023 zijn Nederlandse première in Vlissingen bij bioscoop CineCityThe Albanian Virgin zal vanaf 9 november 2023 officieel te zien zijn in de Nederlandse bioscopen.

Bekijk hierboven de officiële trailer van The Albanian Virgin (2021). De trailer bevat Nederlandse ondertiteling.

Une nuit (2023)

Une nuit is een Franse romantische dramafilm uit 2023. De Engelstalige titel van de film is Strangers by Night. De film is geregisseerd door Alex Lutz. De regisseur schreef samen met Hadrien Bichet en Karin Viard het scenario van de film. Lutz en Viard spelen ook de hoofdrollen in Une nuit. Het verhaal van Une nuit start wanneer een onbekende man en vrouw ruzie krijgen in de bomvolle Parijse metro. Ondanks hun afkeer van elkaar lijkt er toch een vonk over te slaan. Niet lang na hun ruzie duiken ze samen een pasfotohokje in voor een spontane en onhandige vrijpartij.

Wanneer ze weer bovengronds komen zeggen ze elkaar in eerste instantie gedag. Uiteindelijk besluiten ze toch samen een lange nachtelijke wandeling door een broeierig Parijs te ondernemen. Er ontstaan diverse ontwapenende gesprekken tussen twee mensen die duidelijk voor elkaar gemaakt zijn, maar door omstandigheden niet samen kunnen zijn. Une nuit is vanaf 9 november 2023 in de Nederlandse bioscopen te zien.

Bekijk hierboven de officiële trailer van Une nuit (2023). De trailer bevat Nederlandse ondertiteling.

Das Lehrerzimmer (2023)

Das Lehrerzimmer is een Duitse dramafilm uit 2023. De film is geregisseerd door Ilker Çatak. De regisseur schreef samen met Johannes Duncker het scenario van de film. De cast van de film bestaat uit onder andere Leonie Benesch, Leonard Stettnisch, Eva Löbau en Michael Klammer. De film won verschillende Duitse filmprijzen. Das Lehrerzimmer is daarnaast de Duitse Oscarinzending van dit jaar. De film is een meeslepende dramafilm waarin de regisseur een morele strijd toont over grenzen en rechtvaardigheid.

Het verhaal van Das Lehrerzimmer begint wanneer er sprake lijkt te zijn van diefstal op een middelbare school. De directie neemt direct ingrijpende maatregelen. Lerares Carla Novak werkt sinds kort als docent op de school en zet vraagtekens bij deze aanpak. Dan ontdekt ze wie de vermeende dader is. De lerares zet iets in gang wat ook grote gevolgen meebrengt voor haarzelf. Das Lehrerzimmer is vanaf 16 november 2023 in de Nederlandse bioscopen te zien.

Bekijk hierboven de officiële trailer van Das Lehrerzimmer (2023). De trailer bevat Nederlandse ondertiteling.

Norwegian Dream (2023)

Norwegian Dream is een Noorse dramafilm uit 2023. De film is geregisseerd door Leiv Igor Devold. Het scenario van de film is geschreven door Gjermund Gisvold, Justyna Bilik en Radoslaw Paczocha. De cast van de film besaat uit onder andere Hubert Milkowski, Oyvind Brandtzaeg, Izabella Dudziak, Runar Koteng Frønes en Karl Bekele Steinland. Norwegian Dream is geproduceerd door Riva Film in samenwerking met Solo Film en Spætt Film. De film heeft een speeltijd van 97 minuten. De talen die in de film gesproken worden zijn Engels, Noors en Pools. De film vertelt het verhaal van de negentienjarige Robert.

Hij is een Poolse immigrant die werkt in een visfabriek in Noorwegen. Hij is naar Noorwegen gekomen om geld te verdienen om zo de schulden van zij moeder af te betalen. Robert realiseert zich dat hij gevoelens heeft voor zijn negentienjarige collega Ivar. Uit angst om zijn positie binnen een groep Polen in de fabriek te verliezen, verbergt hij zijn gevoelens – vooral wanneer Robert erachter komt dat Ivar een aspirant drag queen is. Norwegian Dream is vanaf 16 november 2023 in de Nederlandse bioscopen te zien.

Bekijk hierboven de officiële trailer van Norwegian Dream (2023). De trailer bevat Nederlandse ondertiteling.

The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes (2023)

The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes is een Amerikaanse dystopische sciencefiction en avontuurlijke actiefilm uit 2023. De film dient als een prequel op de populaire filmreeks genaamd The Hunger Games. De prequel film is gebaseerd op de gelijknamige prequel roman van auteur Suzanne Collins. Het verhaal speelt zich meer dan 60 jaar af voor de evenementen van de eerste film uit The Hunger Games filmreeks. De film is geregisseerd door Francis Lawrence.

Regisseur Francis Lawrence regisseerde eerder al The Hunger Games: Catching FireThe Hunger Games: Mockingjay – Part 1 en The Hunger Games: Mockingjay – Part 2. Nu is de filmmaker teruggekeerd naar de filmfranchise om The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes te regisseren. De cast bestaat uit onder andere Tom Blyth, Rachel Zegler, Peter Dinklage, Hunter Schafer, Josh Andrés Rivera, Jason Schwartzman en Viola Davis.

Kijktips | Bioscoopfilms in november 2023 | The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes (2023)
Bron: Independent Films, Filmdepot.nl, Lionsgate, Color Force en Good Universe.

The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes legt in het verhaal de focus op Coriolanus Snow toen hij nog een jonge man was in het Capitool. Dit personage was de grote schurk uit de eerste vier films van de franchise. In deze films werd hij gespeeld door de beroemde acteur Donald Sutherland. In The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes speelt acteur Tom Blyth de jongere versie van hetzelfde personage.

In deze nieuwe Hunger Games film is de jonge Corionalus Snow de laatste hoop van zijn familie. Om het voortbestaan van de ooit zo machtige familie in het Capitool te redden, wordt Snow – met tegenzin – mentor van Lucy Gray Baird. Ze is een tribuut uit het arme district 12. Lucy Gray Baird weet het publiek van Panem te betoveren met haar charmes en Snow ziet hierin een kans om hun lot te veranderen.

Hij zet alles waar hij zo hard voor heeft gewerkt op het spel en weet samen met Lucy Gray Baird het tij in hun voordeel te keren. Terwijl Snow in gevecht is met zowel zijn goede als kwade instinct, verkeert hij in een race tegen de klok om te overleven. Uiteindelijk zal blijken of hij zelf een songbird of een snake is. The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes is vanaf 16 november 2023 officieel in de Nederlandse bioscopen te zien.

Bekijk hierboven de officiële trailer van The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes (2023). De trailer bevat Nederlandse ondertiteling.

Wish (2023)

Wish is een fantasierijke en muzikale animatiefilm uit 2023. De film is geproduceerd door Walt Disney Animation en wordt uitgebracht door Walt Disney Pictures. Wish is geregisseerd door Chris Buck en Fawn Veerasunthorn. Het scenario van de film is geschreven door Jennifer Lee en Allison Moore. De producenten van de film zijn Peter Del Vecho en Juan Pablo Reyes. De Engelstalige stemmencast van de film bestaat onder andere uit Ariana DeBose, Chris Pine, Alan Tudyk, Angelique Cabral, Victor Garber, Natasha Rothwell, Jennifer Kumiyama, Evan Peters, Harvey Guillén, Ramy Youssef, Niko Vargas, Della Saba en Jon Rudnitsky.

Walt Disney Animation Studios viert dit jaar zijn honderdste verjaardag en ter ere daarvan stelt de gloednieuwe originele animatiefilm Wish de vraag “Hoe kwam de wensster, waar zo veel Disneypersonages hun wens naar richtten, tot stand”? Dave Metzger verzorgt als componist de filmmuziek van Wish, terwijl Julia Michaels, Benjamin Rice en JP Saxe de liedjes voor de film hebben geschreven. Wish speelt zich af in het magische koninkrijk Rosas en vertelt het verhaal van Asha. Ze is een optimist met scherpe humor die veel geeft om haar gemeenschap.

Wanneer Asha zich op een moment van nood naar de hemel wendt en een wens doet, wordt haar smeekbede beantwoord door een kosmische kracht. De komische kracht blijkt een kleine bal gevuld met grenzeloze energie te zijn. De kleine bal met grenzeloze energie wordt Star genoemd. Asha en Star nemen het op tegen de geduchtste vijanden om haar gemeenschap te redden. Samen bewijzen ze dat wonderlijke dingen kunnen gebeuren wanneer de wil van een moedig persoon samenkomt met de magie van de sterren. Wish is vanaf 22 november 2023 officieel in de Nederlandse bioscopen te zien.

Bekijk hierboven de officiële trailer van Wish (2023). De trailer bevat Nederlandse ondertiteling.

Napoleon (2023)

Napoleon is een epische historische dramafilm uit 2023. De film is geregisseerd door Ridley Scott. Het scenario van de film is geschreven door David Scarpa. Scott dient ook als producent van de film. De hoofdrol van de beroemde Franse keizer Napoleon Bonaparte wordt gespeeld door Oscarwinnaar Joaquin Phoenix. Actrice Vanessa Kirby schittert in deze film als zijn geliefde Joséphine. In deze epische film toont de legendarische filmmaker Ridley Scott ons Napoleons onstuitbare opmars naar de macht. De rest van de cast bestaat uit onder andere Ben Miles, Mark Bonnar, Catherine Walker, Rupert Everett en Paul Rhys.

Daarnaast laat Ridley Scott ons enkele van de meest dynamische oorlogsscènes ooit gefilmd zien. De regisseur geeft ook Napoleons geraffineerde militaire en politieke strategieën weer. Bovendien krijgen we ook nog Napoleons wispelturige en verslavende relatie met zijn enige ware liefde, Joséphine, te zien. Napoleon is vanaf 23 november 2023 officieel in de Nederlandse bioscopen te zien. De film zal later ook op streamingdienst Apple TV+ uitgebracht worden. Bovendien zal er een langere versie van Ridley Scotts Napoleon uitkomen op deze streamingdienst.

Bekijk hierboven de officiële trailer van Napoleon (2023). De trailer bevat Nederlandse ondertiteling.

De Bezette Stad (2023)

De Bezette Stad is de Nederlandstalige versie van Steve McQueens documentaire Occupied City. McQueen heeft de film geregisseerd. De film is geïnspireerd op het boek Atlas van een Bezette Stad. Amsterdam 1940-1945 van auteur Bianca Stigter. In de Nederlandstalige versie heeft Carice van Houten de rol van de verteller. In De Bezette Stad schept McQueen twee in elkaar grijpende portretten.

Het ene toont van deur tot deur de nazi bezetting die de stad nog steeds achtervolgt, terwijl het andere een levendige reis is door de laatste jaren van pandemie en protest. McQueen levert in zijn documentaire zowel verpletterende als hoopgevende beelden. De Bezette Stad heeft een grote speelduur van 262 minuten en is hiermee een van de langste films die ik persoonlijk aanraad. De Bezette Stad is vanaf 30 november 2023 in de Nederlandse bioscopen te zien.

Bekijk hierboven de officiële trailer van De Bezette Stad (2023). De trailer bevat Nederlandse ondertiteling.

May December (2023)

May December is een Amerikaanse dramafilm uit 2023. De film is geregisseerd door Todd Haynes. Het scenario van de film is geschreven door Samy Burch en Alex Mechanik. De cast van de film bestaat uit onder andere Natalie PortmanCharles MeltonJulianne Moore en Cory Michael Smith.

Het verhaal van May December gaat over Hollywoodactrice Elizabeth Berry (gespeeld door Portman), die naar de kust van Maine reist om zich voor te bereiden op haar nieuwe rol als Gracie Atherton-Yoo (gespeeld door Moore). Het enige probleem is dat het leven van Atherton-Yoo al twintig jaar tot controversie leidt. May December is vanaf 30 november 2023 in de Nederlandse bioscopen te zien.

Bekijk hierboven de officiële trailer van May December (2023). De trailer bevat Nederlandse ondertiteling.

Thanksgiving (2023)

Thanksgiving is een Amerikaanse slasher en horrorfilm uit 2023. De film is geregisseerd door Eli Roth. Het scenario is geschreven door Jeff Rendell. De scenarioschrijver baseerde zijn werk op een verhaal dat hij samen schreef met Roth en Redell. Roth maakte voor zijn film Grindhouse uit 2007 een neppe filmtrailer – genaamd Thanksgiving. Deze neppe filmtrailer zou uiteindelijk leiden tot een plan voor de speelfilm Thanksgiving. De film is geproduceerd door Roger Birnbaum.

De cast van de film bestaat uit onder andere Patrick Dempsey, Addison Rae, Milo Manheim, Nell Verlaque, Gina Gershon, Jalen Brooks Thomas en Rick Hoffman. Het verhaal van Thanksgiving begint nadat rellen tijdens Black Friday uitlopen op een tragedie. Een mysterieuze, door Thanksgiving geïnspireerde moordenaar slaat plotseling toe in Plymouth, Massachusetts – de plaats waar deze beruchte feestdag ontstaan is. Thanksgiving is vanaf 30 november 2023 in de Nederlandse bioscopen te zien.

Bekijk hierboven de officiële trailer van Thanksgiving (2023). De trailer bevat Nederlandse ondertiteling.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.