Kijktips | Canal+ in maart 2024

In maart 2024 zullen er weer verschillende bijzondere films en series op Canal+ in Nederland uitgebracht worden. Maar welke films en series zijn het in maart 2024 nu echt waard om op de streamingdienst te kijken? In dit artikel geef ik enkele persoonlijke kijktips voor de films en series die het streamen op Canal+ in maart 2024 waard zijn.

Over Canal+

Canal+ is een streamingdienst voor meeslepende films en must-see series. Het aanbod van Canal+ bestaat uit een grote verscheidenheid aan diverse genres met één gemeenschappelijke deler: van hoge kwaliteit en met een Europese focus. Canal+ heeft ook een televisiezender genaamd Canal+ Action. Hierop vind je 24/7 de beste films en series in diverse genres zoals oorlog, misdaad, sport, actie en drama. Elke dinsdag tot en met zaterdag om 20:30 uur vinden premières van de nieuwste Europese series plaats.

Elke zondag is er om 20:30 uur een awardwinnende film te zien. Iedere maand kiezen de programmeurs van Canal+ films en series die je niet wilt missen. Een ander voordeel is dat er geen reclames tijdens je favoriete serie of film afgespeeld worden. Zo kun je ongestoord verder kijken en helemaal opgaan in de films en series die je kijkt. Canal+ Action is exclusief beschikbaar bij Canal+ en Canal Digitaal. De zender is in de Canal+ app en op kanaal 22, voor alle klanten met een Canal Digitaal tv-product, te vinden.

Kijktips | Canal+ in maart 2024
Bron: Canal+ en Le Parisien.

Everything I Know About Love (2022)

Everything I Know about Love is een Britse romantische tragikomedie miniserie uit 2022. De serie is bedacht door Dolly Alderton. De miniserie bestaat uit zeven afleveringen. De regisseurs van Everything I Know About Love zijn China Moo-Young en Julia Ford. De cast van de miniserie bestaat uit (o.a.) Emma Appleton, Bel Powley, Aliyah Odoffin en Marli Siu. De miniserie gaat over twee jeugdvriendinnen die in Londen aan een nieuwe fase in hun leven beginnen.

Ze gaan namelijk samen wonen met twee andere studentes. Het roerige leven van de twintigers staat in het teken van daten, vriendschap en feestjes. Hierbij komen ook de nodige teleurstellingen en liefdesverdriet bij kijken. De miniserie is nu te streamen op Canal+ in Nederland.

Kijktips | Canal+ in maart 2024 | Everything I Know About Love (2020)
Bron: Fanart.tv, Canal+ en Working Title Television.

De Gaulle (2020)

De Gaulle is een Franse biografische en historische drama-miniserie uit 2020. De miniserie is geregisseerd door François Velle. Het scenario van de miniserie is geschreven door Patrice Duhamel en Jacques Santamaria. De cast van De Gaulle bestaat uit (o.a.) Samuel Labarthe, Constance Dollé, Christopher Craig en Baptiste Rousillon. Het verhaal van de miniserie gaat over Charles de Gaulle. De miniserie schetst een intiem portret van de legerofficier die het na de Tweede Wereldoorlog schopt tot president van Frankrijk.

De miniserie bevat zes afleveringen. De zes afleveringen beslaan de periode van 18 juni 1940 tot zijn vertrek uit de macht in 1969. De Gaulle laat de belangrijkste momenten zien die hem tot de man maakten die hij was. Het hele seizoen van De Gaulle is nu op Canal+ in Nederland te streamen. Daarnaast beleeft de miniserie zijn première op Canal+ Action op donderdag 7 maart om 20.30 uur.

Kijktips | Canal+ in maart 2024 | De Gaulle (2020)
Bron: Fanart.tv, Canal+, Vertigo, Les Films de la Baleine, SND Groupe M6, France 2 Cinéma, France 3 Cinéma en Les Productions du Renard.

Wisting Seizoen 1 tot en met Seizoen 3

Wisting is een Noorse misdaad en dramaserie. De serie is bedacht door Trygve Allister Diesen. Hij regisseerde ook, op een aflevering na, de eerste drie seizoenen van Wisting. Een aflevering is geregisseerd door Katarina Launing. Deze regisseur kun je kennen voor het regisseren van de leuke familiefilm Dragon Girl. Dit zijn twee totaal verschillende filmgenres, maar Launing heeft haarzelf al bewezen als een sterke regisseur. De cast van de film bestaat uit (o.a.) Sven Nordin, Thea Green Lundberg, Mads Ousdal en Carrie-Anne Moss.

Deze laatst genoemde actrice kun je kennen voor haar rol als Trinity in de films uit The Matrix franchise. In Wistwing is de Hollywoodactrice te zien als een FBI-agent. Nordin speelt de hoofdrol in deze Noorse misdaadserie. Hij speelt rechercheur William Wisting. De serie is gebaseerd op de bestsellers van ex-rechercheur Jørn Lier Horst. Het verhaal van Wisting neemt plaats in Larvik. Deze plek in het koude Noorwegen blijkt perfect te zijn voor een Amerikaanse seriemoordenaar.

De Amerikaanse psychopaat en seriemoordenaar maakt de stad onveilig, dus stuurt de FBI twee agenten naar Noorwegen om de lokale politie, onder leiding van rechercheur William Wisting, te helpen in hun onderzoek. Ook Wisting’s dochter, journalist Line, is op het spoor van de Amerikaanse psychopaat. Wanneer tijdens het onderzoek William beschuldigt wordt van manipulatie van bewijsmateriaal in een eerdere zaak, komt zijn carrière daar bovenop ook nog eens in gevaar. De eerste drie seizoenen van Wisting zijn vanaf maandag 25 maart te streamen op Canal+ in Nederland.

Kijktips | Canal+ in maart 2024 | Wisting
Bron: Fanart.tv, Canal+, Cinenord, Good Company Films en Ripple World Pictures.

Everything Everwhere All at Once (2022)

Everything Everywhere All at Once is avontuurlijke tragikomedie en actiefilm uit 2022. De film is geregisseerd door Dan Kwan en Daniel Scheinert. De regisseurs schreven ook het scenario van de film. De cast van de film bestaat uit (o.a.) Michelle Yeoh, Stephanie Hsu, Jamie Lee Curtis, Ke Huy Quan en James Hong. De film won in 2023 maar liefst zeven Oscars en ontving lovende recensies.

Het verhaal gaat over een sullige Chinese immigrant. Ze ontdekt dat ze de wereld kan redden door andere universums te verkennen. Het is maar de vraag of ze in haar missie slaagt wanneer ze het spoor bijster is in het eindeloze multiversum. Everything Everywhere All at Once is vanaf zondag 24 maart 2024 te streamen op Canal+. Daarnaast beleeft de film zijn première bij Canal+ Action op zondag 24 maart 2024 om 20.30 uur.

Kijktips | Canal+ in maart 2024 | Everything Everywhere All at Once (2022)
Bron: Fanart.tv, Canal+, A24, IAC Films, AGBO, Year of The Rat, Ley Line Entertainment, The Searchers Nederland en The Searchers.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.