Kijktips | Film1 in Februari 2022

Ben je je ook altijd rot aan het zoeken naar een duidelijk overzicht van de leukste films die te zien zullen zijn op Film1? Dan heb ik goed nieuws voor je! Met mijn kijktips zal ik je maandelijks op de hoogte houden over de nieuwste hoogtepunten en topfilms die te zien zullen zijn op de streamingdienst. Vandaag geef ik tips voor films die te zien zijn Film1 in februari 2022. Als je geen interesse in Film1 hebt, blijf dan SebKijk in de gaten houden voor de gidsen van onder andere MUBI Nederland, FilmBox en meer! Klik op hier om bij de volledige televisiegids van Film 1 te komen.

Judy (2019)

De eerste kijktip voor Film1 in februari is de biografische en romantische drama Judy. De film is geregisseerd door Rupert Gold. De cast van de film bestaat uit onder andere Renée Zellweger, Jessie Buckley, en Finn Wittrock. Zellweger won de Academy Award voor beste Actrice voor haar rol als de legendarische actrice Judy Garland. De film speelt zich af nadat Judy Garland’s carrière in Amerika op een lager pitje is komen te staan. Ze reist in 1968 af naar Londen voor een reeks uitverkochte theater voorstellingen.

Hiermee hoopt ze genoeg geld op te brengen om een stabiel leven te kunnen scheppen voor haar kinderen die in Amerika zijn achtergebleven. Dit blijkt moeilijker dan verwacht, omdat veel mensen van haar proberen te profiteren. En dat terwijl ze simpelweg gelukkig wil ze met haar gezin, en haar eigen gemaakte keuzes. Judy gaat op Film1 in première op 5 februari 2022 om 20.30.

Film 1 in Februari 2022 Judy
Bron: Film1, Pathé, Pathé UK, BBC Films, Ingenious Media, Calamity Films, Confit Productions, en LD Entertainment.

At Eternity’s Gate (2018)

De tweede kijktip voor Film1 in februari is de biografische drama At Eternity’s Gate. De film verteld een biografisch verhaal over het leven van Vincent Van Gogh (gespeeld door Willem Dafoe). Wanneer Vincent Van Gogh vertrekt naar Arles, hoopt hij een nieuw bestaan op te kunnen bouwen. Echter verliest Van Gogh zichzelf steeds verder in een wereld van ziekte en depressie. At Eternity’s Gate geeft een biografisch beeld van de laatste levensjaren van Van Gogh weer.

At Eternity’s Gate is een film die mee lang is blij gebleven nadat ik de film voor het eerst zag. Toen ik de film voor het eerst keek, vond ik At Eternity’s Gate niet direct meesterlijk. In mijn ogen was het zeker een sterke film. Maar beter dan dat zou ik het niet kunnen verwoorden.

Nu ik At Eternity’s Gate meerdere malen heb gezien, is mijn kijk op deze film toch wat veranderd. In positieve zin zelfs. Ik zie het nu als een bijna perfecte meesterwerk. Met andere woorden, een meesterwerk dat zo zijn (kleine) problemen heeft. Daarnaast ben ik er ook achter gekomen waarom deze film zoveel indruk op me heeft gemaakt. Vincent van Gogh is altijd al mijn favoriete kunstenaar geweest. De mix van zijn levensverhaal en zijn visuele stijl zorgt voor veel bewondering bij me. At Eternity’s Gate zal op Film1 in première gaan op 6 februari 2022 om 20.30. Klik op hier om mijn film recensie van At Eternity’s Gate te lezen.

Film 1 in Februari 2022 At Eternity's Gate
Bron: Film1, CBS Films, Riverstone Pictures, SPK Pictures, Rocket Science, Rahway Road Productions, Iconoclast Production, en Sinload Productions.

The Outpost (2019)

De derde kijktip voor Film1 in februari is de drama-oorlogsfilm The Outpost. De film kwam in 2019 uit, en is geregisseerd door Rod Lurie. De cast van de film bestaat uit Scott Eastwood, Caleb Landry Jones, en Orlando Bloom. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jake Tapper, en dat boek is weer gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Het verhaal van de film laat zien hoe Amerikaanse militairen, onder constante dreiging van de Taliban, de lokale bevolking ondersteunen bij maatschappelijke projecten. Honderden strijders van de Taliban vallen de basis in Keating onverwachts aan. Nu moet de kleine groep Amerikaanse soldaten de lokale bevolking, en zichzelf, zien te redden. The Outpost gaat op Film1 in première op 12 februari 2022 om 20.30.

Film 1 in Februari 2022 The Outpost
Bron: Film1, Millennium Media, Perfection Hunter Productions, en York Films.

Dick Maas Thema-avond

Een van de kijktips voor Film1 in februari 2022 is de speciale filmavond dat in het teken staat van een van Nederlands bekendste regisseurs: Dick Maas! Op deze filmavond krijg je, met de film De Dick Maas Methode, een documentaire over zijn leven als filmmaker te zien. Direct na de uitzending van deze documentaire, kun je ook zijn laatste productie Prooi te zien. Deze bloederige film was een grote bioscoophit in China.

De Dick Maas gaat op Film1 in première op vrijdag 25 februari 2022 om 20.30. De Dick Maas Methode is ongelofelijk plezierige documentaire om te kijken. Dit komt door de combinatie van hilarische anekdotes en informatieve achtergrondverhalen. Er zijn veel invloedrijke mensen uit de filmindustrie geïnterviewd. Hierbij kun je denken aan Barry Atsma, Pierre Bokma, Dick Maas, Barry Hay, Monique van de Ven, Huub Stapel, en Martin Koolhoven.

De Dick Maas Methode had wel wat langer mogen zijn. Dit zodat de film meer zijn tijd kon nemen om langer en dieper in te gaan op het recente en moderne werk van Dick Maas. Doordat de film niet zijn tijd neemt, voelt vooral het laatste half uur erg afgeraffeld aan. De film die we nu hebben gekregen is goed, maar had nog beter kunnen zijn. Klik op hier om mijn film recensie van De Dick Maas Methode te lezen.

Prooi gaat op Film1 in première op vrijdag 25 februari 2022 om 22.00. De cast van de film bestaat uit onder andere Julian Looman, Britte Lagcher, en Mark Frost. Het verhaal van de film gaat over de politie dat een gruwelijk vermoord boerengezin net buiten Amsterdam vindt. Echter lukt het ze niet om de dader te vinden. Een dierenarts van Artis, genaamd Lizzy, lijkt de bloederige verminkingen te herkennen. Volgens haar heeft een forse, agressieve leeuw dit bloedbad aangericht. Lizzy moet proberen de autoriteiten over te halen om haar te geloven, terwijl de leeuw nog rondloopt en destructie en dood kan rondbrengen.

Film 1 in Februari 2022 Dick Maas
Bron: Shooting Star Filmcompany BV, Film1, Dutch FilmWorks (DFW), en Parachute Pictures.

Captive State (2019)

De laatste kijktip voor Film1 in februari 2022 is de horror science-fiction film Captive State. De film kwam uit in 2019 en is geregisseerd door Rupert Wyatt. Deze regisseur is bekend voor zijn eerdere regiewerk aan de film Rise of The Planet of the Apes. De cast bestaat uit John Goodman, Ashton Sanders, Vera Farmiga, en Jonathan Majors.

Het verhaal speelt zich af in Chicago. Het is bijna een decennium geleden dat een buitenaardse kracht het gebied rondom Chicago in bezet heeft genomen. De bewoners daar worden in een totalitair regime gevangen gehouden. Ze worden in de gaten gehouden via een gps die bij iedere inwoners is ingebracht. Een groep verzetsstrijders probeert de macht stukje bij beetje terug te winnen. Maar dit is lastig als elke beweging gecontroleerd wordt door de autoriteiten die meekijken. Captive State gaat op Film1 in première op 26 februari 2022 om 20.30.

Film 1 in Februari 2022 Captive State
Bron: Film1, Participant, Lightfuse & Getaway, Amblin Partners, en Dreamworks Pictures.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.