Kijktips | Film1 in Oktober 2022

Ben je je ook altijd rot aan het zoeken naar een duidelijk overzicht van de leukste films die te zien zullen zijn op Film1? Dan heb ik goed nieuws voor je! Met mijn kijktips zal ik je regelmatig op de hoogte houden over de nieuwste hoogtepunten en topfilms die te zien zullen zijn op Film1. Vandaag geef ik tips voor films die te zien zijn bij Film1 in oktober 2022. Als je geen interesse in Film1 hebt, blijf dan SebKijk in de gaten houden voor kijktips van andere streamingdiensten.

Over Film1

Film1 is een Nederlandse premium filmservice met recente bioscoopfilms die te bekijken zijn via hun video on demand dienst en vier digitale televisiezenders. Film1 is sinds 2019 onderdeel van SPI International. Een abonnement op de video on demand diensten van Film1 is beschikbaar vanaf 9.99 euro per maand.

Countdown (2019)

Countdown is een spannende thriller en horrorfilm uit 2019. De film is geregisseerd door Justin Dec. De cast van de film bestaat uit onder andere Elizabeth Lail, Jordan Calloway, en Talitha Bateman. In de film dagen een stel tieners elkaar uit om Countdown op hun telefoons te installeren. Dit is een app waarmee je de exacte tijd ziet die je nog hebt voordat je zult sterven. Wie aan het lot probeert te ontkomen, verbreekt de gebruikersovereenkomst en vindt alsnog de dood.

Wanneer het vriendje van het eerste slachtoffer in het ziekenhuis belandt, wil de jonge verpleegster Quinn Harris bewijzen dat de vervloekte app onzin is. Maar tot haar grote schrik blijkt de aangegeven sterftijd van de patiënt te kloppen. Zelf had ze amper drie dagen op de teller staan en daarmee begint er een dodelijke race tegen de klok. Countdown zal in première gaan op Film1 op zaterdag 1 oktober om 20.30 uur.

Film1 in oktober 2022
Bron: Film1, fanart.tv, STX Films, Boies Schiller Entertainment, Wrigley Pictures, en SPI International.

Fahim (2019)

Fahim is een biografische tragikomedie film dat gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. De film kwam uit in 2019 en is geregisseerd door Pierre-François Martin-Laval. De cast van de film bestaat uit Assad Ahmed, Gérard Depardieu, Mizanur Rahaman, en Isabelle Nanty. Het verhaal van Fahim gaat over een jonge vluchteling uit Bangladesh die een verblijfsvergunning in Frankrijk kan krijgen als het hem lukt het nationale kampioenschap te winnen. Het hoofdpersonage Fahim leert de schaakmeester Sylvain kennen, die hem onder zijn hoede neemt.

Wanneer het nationale kampioenschap schaken begint, lijkt Fahim het land te moeten verlaten. Voor hem is er maar een uitweg: kampioen van Frankrijk worden. Fahim zal in première gaan op Film1 op zondag 9 oktober om 20.30 uur. Fahim wordt binnen Arthouse Sunday vertoont door Film1. Bij Film1 Premiere zal elke zondagavond om 20:30 uur een filmhuis productie vertoond worden.

Bij Film1 in oktober 2022 is ook de Franse film Normandie nue met acteurs Francois Cluzet en Toby Jones te zien. Daarnaast kun je ook de zwijgende zwart-wit film The Artist bewonderen als onderdeel van Arthouse Sunday. Deze laatste film won maar liefst vijf Oscars.

Film1 in oktober 2022
Bron: Film1, SPI International, Waiting For Cinema, Wild Bunch, Alicéléo, France 3 Cinéma, CN8 Productions, Delta Cinéma, Fruit d’Hommes Productions, Canal+, Ciné+, France Télévisions, La Région Île-de-France, Fonds Images de la Diversité, Commissariat Général à l’Égalité des Territoires (CGET), Centre national du cinéma et de l’image animée (CNC), La Banque Postale Image 12, en Sofica Manon 9.

The Card Counter (2021)

The Card Counter is een thriller en dramafilm uit 2021. De film is geregisseerd door Taxi Driver scenarist Paul Schrader. De cast van de film bestaat uit onder andere Oscar Isaac, Tiffany Haddish, Tye Sheridan, en Willem Dafoe. The Card Counter wordt beschouwd als een van de beste films van Schrader. De film werd meerdere malen genomineerd voor beste film en beste acteur op internationale filmfestivals. Het verhaal gaat over ex-militair William Tell die worstelt met zijn geweten sinds zijn dienst in Irak.

Nadat hij een tijd in de gevangenis heeft vastgezeten, vindt hij zichzelf opnieuw uit als professioneel gokker in het pokercircuit. Tijdens een presentatie van majoor Gordo wordt William benaderd door Cirk, een getroebleerde jongeman. William neemt Cirk mee op reis langs verschillende casino’s om hem op het rechte pad te houden.

Dit blijkt steeds moeilijker te worden, omdat ook William wordt achtervolgd door de keuzes die hij zelf heeft gemaakt. Zijn enige oplossing lijkt om met geweld te strijden tegen zijn eigen verleden. The Card Counter zal in première gaan op Film1 op zaterdag 15 oktober om 20.30 uur.

Film1 in oktober 2022
Bron: Film1, SPI International, fanart.tv, Focus Features, LB Entertainment, Astrakan Film AB, Bona Film Group, Convergent Media, Enriched Media Group, HanWay Films, One Two Twenty Entertainment, en Redline Entertainment (II).

The Crime Boss (2020)

The Crime Boss is een thriller en misdaadfilm uit 2020. De film is geregisseerd door Clark Duke en de cast bestaat uit onder andere Liam Hemsworth, Clark Duke, John Malkovich, en Vince Vaughn. Het verhaal van de film speelt zich af in de gevaarlijke en duistere wereld van de drugshandel, waarin niemand een tweede kans krijgt.

Kyle en Swin zijn twee eenvoudige koeriers die alles moeten doen wat aan hen wordt opgedragen door Frog, een drugsbaron uit Arkansas die ze nog nooit hebben ontmoet. Wanneer een deal misloopt en hun tussenpersoon op een gewelddadige manier wordt omgelegd, kunnen Kyle en Swin niet ontkomen aan de keiharde gevolgen. The Crime Boss zal in première gaan op Film1 op zaterdag 22 oktober om 20.30 uur.

Film1 in oktober 2022
Bron: Storyboard Media, Buffalo 8 Productions, Don Kee Productions, Jeff Rice Films, Media Finance Capital, Rhea Films (II), Sprockefeller Pictures, Film1, SPI International, en Three Line Pictures.

Infamous (2020)

Infamous is een romantische drama en misdaadfilm uit 2020. De film is geregisseerd door Joshua Caldwell en de cast bestaat uit onder andere Bella Thorne, Jake Manley, Amber Riley, en Maris Coughlan. Infamous wordt beschreven als een moderne mengelmoes van Bonnie & Clyde, True Romance en Natural Born Killers waarin een jong en sexy koppel op een bloedig spoor trekt door het zuiden van de Verenigde Staten van Amerika. Het verhaal gaat over Arielle die als serveerster in een klein stadje in Florida werkt. Echter droomt ze van roem, populariteit en bewondering.

Wanneer Arielle de jonge crimineel Dean leert kennen, vormen de twee een sexy en levensgevaarlijk stel. Hun dagen bestaan uit heftige seks, moord, rooftochten en vluchten voor de wet. Ze trekken op een bloedig spoor door het zuiden van de Verenigde Staten van Amerika en slingeren alles live streaming de wereld in via social media. Infamous zal in première gaan op Film1 op zaterdag 29 oktober om 20.30 uur.

Film1 in oktober 2022
Bron: SSS Entertainment, El Ride Productions, Lucidity Entertainment, Beer Money Worldwide, SSS Film Capital, Meydenbauer Entertainment, Film1, en SPI International.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.