Kijktips | Film1 in September 2022

Ben je je ook altijd rot aan het zoeken naar een duidelijk overzicht van de leukste films die te zien zullen zijn op Film1? Dan heb ik goed nieuws voor je! Met mijn kijktips zal ik je regelmatig op de hoogte houden over de nieuwste hoogtepunten en topfilms die te zien zullen zijn op Film1. Vandaag geef ik tips voor films die te zien zijn bij Film1 in september 2022. Als je geen interesse in Film1 hebt, blijf dan SebKijk in de gaten houden voor kijktips van andere streamingdiensten.

Over Film1

Film1 is een Nederlandse premium filmservice met recente bioscoopfilms die te bekijken zijn via hun video on demand dienst en vier digitale televisiezenders. Film1 is sinds 2019 onderdeel van SPI International. Een abonnement op de video on demand diensten van Film1 is beschikbaar vanaf 9.99 euro per maand.

Før Frosten (2018)

De eerste aanrader voor films die te zien zijn bij Film1 in september 2022 is Før Frosten. Før Frosten is een Deense historische dramafilm uit 2018. De film is geregisseerd door Michael Noer. De cast bestaat uit onder andere Jesper Christensen, Clara Rosager, en Magnus Krepper. Før Frosten staat ook bekend onder zijn internationale titel Before the Frost. Het verhaal van Før Frosten speelt zich af in 1850 in Denemarken. Dat jaar is er sprake van een buitengewone winter, waardoor een boer op leeftijd – genaamd Jens – en zijn familie een hongerdood dreigen te sterven.

Doordat Jens een harde en onverbiddelijke winter verwacht, besluit hij zijn dochter te laten trouwen met de zoon van zijn buren. Maar wanneer een rijke boer uit de omgeving Jens’ land wil kopen, ziet hij dit als een mogelijkheid op een wellicht nog betere toekomst. Før Frosten wordt in het kader van Arthouse Sunday vertoont door Film1. Bij Film1 Premiere zal elke zondagavond om 20:30 uur een filmhuis productie vertoond worden.

Deze filmhuis producties ze gemaakt door getalenteerde regisseurs vanuit de hele wereld. In september zullen Før Frosten, Italiaans horror drama Il nido, Gouden Palm-winnaar La vie d’Adèle en de dolle Franse komedie Pourris gâtés te zien zijn. Før Frosten zal in première gaan op Film1 op zondag 4 september om 20.30 uur.

Film1 in september 2022 | Før Frosten
Bron: Film1 Nederland, SPI International, Nordisk Film Production, Det Danske Filminstitut, en Danmarks Radio (DR).

Jexi (2019)

De tweede aanrader voor films die te zien zijn bij Film1 in september 2022 is JexiJexi is een sciencefiction en romantische komediefilm uit 2019. De film is geregisseerd door Jon Lucas en Scott More. De cast van Jexi bestaat uit onder andere Adam Devine, Alexandra Shipp, Rose Byrne en Ron Funches. Het verhaal van Jexi gaat over Phil – een jongvolwassen man die volledig afhankelijk is van zijn telefoon. Phil heeft een nietszeggende baan, geen liefdesleven en weinig vrienden. Wanneer zijn nieuwste telefoon een onverwachte feature blijkt te hebben, staat zijn saaie Facebookstatus op het punt om te veranderen.

Deze feature is een virtuele assistent en coach genaamd Jexi die Phil helpt om zijn leven weer op de rails te krijgen. Wanneer blijkt dat Phil steeds beter in het echte leven kan functioneren, verandert Jexi in een technische nachtmerrie die hem niet wil laten gaan. Jexi zal in première gaan op Film1 op zaterdag 10 september om 20.30 uur.

Film1 in september 2022 | Jexi
Bron: Film1 Nederland, SPI International, CBS Films, Entertainment One, Jexi Studios, Sierra / Affinity, en Suzanne Todd Productions.

Luce (2019)

De derde aanrader voor films die te zien zijn bij Film1 in september 2022 is LuceLuce is een dramafilm uit 2019. De film is geregisseerd door Julius Onah. Luce heeft een cast bestaande uit Naomi Watts, Octavia Spencer, Tim Roth, en Kelvin Harrison Jr. Het verhaal van Luce gaat over Amy en Peter Edgar die tien jaar geleden hun zoon Luce uit Eritrea adopteerden. Luce ontwikkelt zich, ondanks zijn moeilijke kinderjaren, niet alleen als een getalenteerde atleet, maar ook als een modelstudent. Wanneer zijn leerkracht en verontrustende ontdekking over Luce doet, worden Amy en Peter geconfronteerd met het duistere verleden van hun zoon. Lucy zal in première gaan op Film1 op zaterdag 17 september om 20.30 uur.

Film1 in september 2022 | Luce
Bron: Film1 Nederland, SPI International, New Tropics, Dream Factory Group, Altona Filmhaus, en Endeavor Content.

The Rental (2020)

De vierde – en bovendien laatste – aanrader voor films die te zien zijn bij Film1 in september 2022 is The RentalThe Rental is een horrorfilm uit 2020. De film is geregisseerd door Dave Franco, wat het jongere broertje van James Franco is. The Rental is het huiveringwekkende regiedebuut van Dave Franco. De cast van de film bestaat uit onder andere Dan Stevens, Alison Brie, en Sheila Vandeur. Het verhaal van The Rental gaat over twee jonge koppels die een schijnbaar perfect huisje gehuurd hebben voor een feestelijk weekend.

Maar al snel blijkt dat ze duistere geheimen voor elkaar hebben en slaat het weekend om in een aaneenschakeling van sinistere gebeurtenissen. Beetje bij beetje komen de twee koppels tot het inzicht dat ze niet zo alleen zijn als eerder gedacht hebben. The Rental zal in première gaan op Film1 op zaterdag 24 september om 20.30 uur.

Film1 in september 2022 | The Rental
Bron: Film1 Nederland, SPI International, en Black Bear Pictures.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.