Kijktips | SkyShowtime in maart 2024

In maart 2024 zullen er weer verschillende bijzondere films en series op SkyShowtime in Nederland uitgebracht worden. Maar welke films en series zijn het in maart 2024 nu echt waard om op de streamingdienst te kijken? In dit artikel geef ik enkele persoonlijke kijktips voor de films en series die het streamen op SkyShowtime in maart 2024 waard zijn.

Over SkyShowtime Nederland

SkyShowtime is de streamingdienst van Comcast Corporation en Paramount GlobalSkyShowtime werd in oktober 2022 uitgebracht in Nederland. In het aanbod van films en series zijn onder andere titels van Universal PicturesIllumination EntertainmentDreamWorksSky Studios, PeacockParamount+ShowtimeParamount Pictures en Nickelodeon terug te vinden.

Mary & George (2024)

De eerste drie afleveringen van de nieuwe miniserie Mary & George zijn vanaf 8 maart 2024 exclusief te streamen op SkyShowtime in Nederland. Daarna zullen er elke week nieuwe afleveringen uitkomen. Mary & George is geïnspireerd op het ongelooflijke waargebeurde verhaal van Mary Villiers. Ze kreeg haar bloedmooie en charismatische zoon George zover kreeg om koning James I te verleiden. Hiermee wordt George zijn machtige minnaar. Mary en George hebben buitensporige, slinkse plannen.

Daarmee klom het paar op van een bescheiden begin tot de meest welvarende, adellijke en invloedrijke figuren die het Engelse hof ooit had gezien. Mary & George is een historische psychologische drama over een schandalig complot tussen moeder en zoon die verleidden en moordden om het hof van Engeland. Julianne Moore speelt de rol van Mary Villiers en Nicholas Galitzine speelt de rol van George.

Bekijk hierboven de officiële trailer van Mary & George (2024). De trailer bevat Engelse ondertiteling.

Halo Seizoen 2

Halo is een Amerikaanse militaire sciencefiction televisieserie gemaakt door Kyle Killen en Steven Kane voor de streamingdienst Paramount+. De serie staat ook wel bekend als Halo: The SeriesHalo is gebaseerd op de gelijknamige videogame franchise. De serie werd geproduceerd door Showtime Networks343 IndustriesAmblin TelevisionOne Big Picture, en Chapter Eleven. De hoofdrollen in Halo seizoen 2 zijn opnieuw weggelegd voor Pablo Schreiber en Jen Taylor.

Schreiber speelt Master Chief Petty Officer John-117 en Taylor speelt Cortana – de rol die ze eerder ook al speelde in de videogame franchise. De rest van de cast bestaat uit Shabana AzmiNatasha CulzacOlive GrayYerin HaBentley KaluKate KennedyCharlie MurphyJoseph Morgan, Cristina Rodlo, Danny SapaniBokeem Woodbine, en Natasha McElhone. In de serie wordt de toekomst van de mensheid bedreigd door “het Covenant”: een fanatieke, militaire verzameling van geavanceerde buitenaardse rassen.

Terwijl ze wereld na wereld vernietigen, is er maar een soldaat die hun opmars kan stoppen: de Spartaanse supersoldaat – de Master Chief. Wanneer de ware bedoelingen van “het Covenant” duidelijk worden en zijn eigen mysterieuze verleden aan het licht komt, zal deze Master Chief moeten beslissen of de mensheid het waard is om gered te worden. Halo Seizoen 2 is al sinds februari 2024 op SkyShowtime te streamen. Toch zullen er nog nieuwe afleveringen in maart 2024 op de streamingdienst uitgebracht worden.

Bekijk hierboven de trailer van Halo Seizoen 2. De trailer bevat Engelse ondertiteling.

Oppenheimer (2023)

Oppenheimer is een biografische thriller en dramafilm uit 2023. De film is geregisseerd en geproduceerd door de iconische filmmaker Christopher Nolan. Het scenario van de film is ook geschreven door Nolan. Het scenario van de film is gebaseerd op de biografie American Prometheus dat geschreven is over J. Robert Oppenheimer. Hij was de theoretische natuurkundige die hielp bij de ontwikkeling van de eerste kernwapens tijdens het Manhattan Project. De biografie is geschreven door Kai Bird en Martin J. Sherwin. De titulaire hoofdrol wordt gespeeld door Cillian Murphy.

De rest van cast bestaat uit onder andere Emily BluntMatt DamonRobert Downey Jr., Florence PughJosh HartnettCasey AffleckRami MalekBenny SafdieKenneth BranaghDylan ArnoldGustaf SkarsgårdMatthew ModineDavid DastmalchianTom ContiJack QuaidJosh PeckDane DeHaanAlden EhrenreichJason ClarkeJames D’ArcyAlex WolffScott GrimesMatthias Schweighöfer en Gary Oldman.

Oppenheimer beleefde zijn wereldpremière in Parijs op 11 juli 2023. De film werd daarna uitgebracht op 20 juli 2023 in Nederland. Oppenheimer is de eerste film die niet gedistribueerd wordt door Warner Bros. Pictures sinds Memento uit 2000. Daarnaast is Oppenheimer de eerste Christopher Nolan film die een R-rating heeft ontvangen sinds de release van Insomnia uit 2002. Oppenheimer vertelt het fascinerende verhaal van de raadselachtige man die om de wereld te redden, het risico moet nemen dat deze wordt verwoest. De film wordt op 21 maart 2023 op SkyShowtime in Nederland uitgebracht.

Bekijk hierboven de officiële trailer van Oppenheimer (2023). De trailer bevat Nederlandse ondertiteling.

My Big Fat Greek Wedding 3 (2023)

My Big Fat Greek Wedding 3 is een Amerikaanse romantische komediefilm uit 2023. De film is geregisseerd door Nia Vardalos. De Canadees-Amerikaanse filmmaker schreef ook het scenario van de film. Daarnaast speelt ze ook een van de hoofdrollen in My Big Fat Greek Wedding 3. De cast van de film bestaat verder uit John CorbettLouis MandylorElena KampourisGia CaridesJoey FantoneLainie KazanAndrea MartinMelina KotselouElias Kacavas en Maria Vacratsis. Dit is de eerste film uit de filmreeks waar Michael Constantine geen rol in heeft.

De acteur overleed namelijk in 2021. De film werd in de Amerikaanse bioscopen uitgebracht op 8 september 2023. De film was vanaf 6 september in Nederland te zien. In het verhaal van My Big Fat Greek Wedding 3 word je meegenomen met de Portokalos familie tijdens hun reis naar een familiereünie in Griekenland. My Big Fat Greek Wedding 3 is vanaf 22 maart 2024 op SkyShowtime in Nederland te zien.

Bekijk hierboven de officiële trailer My Big Fat Greek Wedding 3 (2023). De trailer bevat Nederlandse ondertiteling.

Strays (2023)

Strays is een Amerikaanse komediefilm uit 2023. De film is geregisseerd door Josh Greenbaum. Het scenario van de film is geschreven door Dan Perrault. De film staat ook bekend onder zijn filmtitel Doggy Style. De cast van de film bestaat uit (o.a.) Will FerrellWill ForteJamie FoxxIsla FisherRandall ParkJosh GadHarvey GuillénRob RiggleBrett GelmanJamie Demetriou en Sofía Vergara. Het verhaal volgt de naïeve en altijd optimistische borderterriër Reggie. Hij wordt door zijn onsympathieke eigenaar Doug in de achterbuurt van de stad achtergelaten.

Toch is Reggie ervan overtuigd dat zijn geliefde baasje dat nooit met opzet zou doen. Wanneer de borderterriër kennismaakt met de snel pratende, grofgebekte boston terriër Bug, realiseert hij zich dat hij in een giftige relatie zat met mijn egoïstische schoft van een baasje. Bug is een zwerfhond die enorm gesteld is op zijn vrijheid. Daarnaast vindt hij dat honden met baasjes losers zijn. Reggie en Bug besluiten samen met Bugs vrienden Maggie en Hunter wraak te nemen. Maggie is een slimme Australische herder die door haar baasje aan de kant is gezet voor een nieuwe puppy.

Hunter is een angstige Deense dog die gestrest is geraakt door zijn werk als therapiehond. Ze bedenken samen een plan en beginnen aan een episch avontuur om Reggie te helpen zijn weg naar huis te vinden. Het uiteindelijke doel van deze grootse reis is om Doug te laten boeten door zijn favoriete ledemaat er af te bijten (hint: het is niet zijn voet). Strays werd in de Nederlandse bioscopen officieel uitgebracht op 24 augustus 2023. De film zal op 29 maart 2024 op SkyShowtime in Nederland uitgebracht worden.

Bekijk hierboven de officiële trailer van Strays/Doggy Style (2023). De trailer bevat Nederlandse ondertiteling.

A Thousand and One (2023)

A Thousand and One is een Amerikaanse dramafilm uit 2023. De film is geregisseerd door A.V. Rockwell. A Thousand and One is haar speelfilm regiedebuut. Ze schreef ook het scenario van de film. De cast van de film bestaat uit (o.a.) Teyana Taylor, Will Catlett, Josiah Cross, Aven Courtney en Aaron Kingsley Adetola. De film beleefde zijn wereldpremière op het Sundance Film Festival van 2023. De film werd daarna in de Amerikaanse bioscopen uitgebracht op 31 maart 2023.

Het verhaal volgt de onbeschaamde en vrijgevochten Inez. In de overtuiging dat ze nog een laatste kans heeft op verlossing, ontvoert Inez de zesjarige Terry uit het pleegzorgsysteem. Moeder en zoon klampen zich vast aan hun geheim en elkaar terwijl ze hun thuis, hun identiteit en stabiliteit terug proberen te winnen in een snel veranderend New York. A Thousand and One is vanaf 30 maart 2024 op SkyShowtime in Nederland te zien.

Bekijk hierboven de officiële trailer van A Thousand and One (2023).

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.