Kingdom of the Planet of the Apes zal gaan over de nalatenschap van Caesar

Kingdom of the Planet of the Apes is een direct vervolg op War for the Planet of the Apes. Deze vierde film uit de prequel reboot filmreeks zal de visie van Matt Reeves – de regisseur van Dawn of the Planet of the Apes en War for the Planet of the Apes – vervolgen. De prequel reboot filmreeks begon in 2011 met de eerste film Rise of the Planet of the Apes. Dit eerste deel moest filmliefhebbers, recensenten en alledaagse filmtoeschouwers opnieuw geïnvesteerd krijgen in een film rondom de Planet of the Apes filmfranchise.

De vorige film – Tim Burtons gelijknamige remake – werd namelijk een stuk minder goed kritisch ontvangen. Rise of the Planet of the Apes werd een commercieel en kritisch succes. De twee vervolgen daarna werden zelfs nog beter commercieel en kritisch ontvangen dan Rise of the Planet of the Apes. De vierde film – Kingdom of the Planet of the Apes – bevindt zich nu in postproductie. De film staat gepland om uit te komen in mei 2024. Kingdom of the Planet of the Apes speelt zich meerdere jaren af na de evenementen van het vorige deel. De regisseur van deze vierde film is niemand minder dan Wes Ball.

Deze filmmaker staat vooral bekend voor het regisseren van de films uit The Maze Runner trilogie. Reeves’ werk aan de filmreeks leek afgelopen te zijn, maar zijn opvolger lijkt toch Reeves’ visie te willen voltooien. Reeves had de overkoepelende visie voor de filmreeks toen hij de franchise overnam. De visie leek volledig gerealiseerd te zijn met War for the Planet of the Apes. Toch had de filmmaker een specifiek idee voor de richting van een eventuele volgende film. In een interview met Yahoo maakte Reeves enkele ideeën voor een vierde film bekend.

Kingdom of the Planet of the Apes zal gaan over de nalatenschap van Caesar
Bron: Fanart.tv, Twentieth Century Fox, Chernin Entertainment, TSG Entertainment en 20th Century Studios.

Dit is wat de regisseur te zeggen had: “Er zijn apen die zijn opgegroeid zonder het voordeel van Caesars leiderschap en het zijn misschien niet enkele groepen, er zijn misschien echt kolonies, en misschien is dat waar toekomstige conflicten komen voor Caesars apen?” Dit lijkt de essentie van het filmverhaal van Kingdom of the Planet of the Apes te worden. Deze opkomende film zal – volgens reportages – verschillende gemeenschappen van apen laten zien.

Deze diverse gemeenschappen van apen gaan allemaal verschillend om met de lessen die Caesar ze heeft meegegeven. Enkele groepen apen hebben Caesars wijze woorden verdraaid om het tot hun eigen agenda aan te passen. Kingdom of the Planet of the Apes zal de vijandigheid tussen deze kolonies onderzoeken – een idee waar Reeves eerder ook al mee aankwam. Het is niet gek dat het filmverhaal de vijandigheid en conflicten tussen kolonies apen gaat onderzoeken. De mensheid is aan het uitsterven en vormen dus geen problemen meer voor de apen. Hierdoor zijn de apen zelf het grootste gevaar voor elkaar.

Kingdom of the Planet of the Apes zal gaan over de nalatenschap van Caesar
Bron: Fanart.tv, Twentieth Century Fox, Chernin Entertainment, TSG Entertainment en 20th Century Studios.

Caesar heeft een monumentale erfenis en is de beroemdste aap ter wereld. Alles wat hij bereikt heeft tijdens de evenementen van de afgelopen drie films heeft een kettingreactie veroorzaakt. Deze kettingreactie heeft beide positieve gevolgen en catastrofale consequenties met zich meegebracht. De strijdende apen kolonies zijn het resultaat van Caesars acties. Het is een slimme en eervolle manier om de filmreeks voort te zetten zonder hoofdpersonage.

Hoewel de vertolker van Caesar – acteur Andy Serkis – niet meespeelt in Kingdom of the Planet of the Apes, heeft hij met lof over het verhaal gesproken. Sterker nog, Serkis vindt Kingdom of the Planet of the Apes verbluffend. Dit is wat de acteur te zeggen had: “Waar ze gekozen hebben om het verhaal te laten landen en te laten opstijgen met de volgende iteratie… het zal de mensen versteld doen staan.” Kingdom of the Planet of the Apes lijkt een spannend en episch vervolg te worden. De film draait vanaf 22 mei 2024 in de Nederlandse bioscopen.

Kingdom of the Planet of the Apes zal gaan over de nalatenschap van Caesar
Bron: Fanart.tv, Twentieth Century Fox, Disney Studios Australia, Weta FX, Weta Workshop, Twentieth Century Studios, Disney Nederland en The Walt Disney Company Benelux.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.