Kunstenares Vivianne Schuijren komt met The Collection of The Originals

The Collection of the Originals - Vivianne Schuijren

Beeldhouwer en kunstenares Vivianne Schuijren komt met een nieuwe serie, genaamd; The Collection of the Originals. Deze nieuwe serie is geïnspireerd op het stapelen van natuurstenen zoals ook in het Zenboeddhisme wordt gedaan. Er is hierbij sprake van een meditatieve handeling. Je bent als ware bezig met het stapelen en ordenen van je zijn: van je denken tot je intuïtie en je ervaringen. Ben je benieuwd geraakt naar het verhaal achter deze serie? Lees dan snel verder, want in dit artikel vertel ik hier meer over!

Over The Collection of the Originals

In de Collection of the Originals passen alle bouwelementen in elkaar. De bouwelementen bestaan onder andere uit dragers, top vormen en altaarstukken. Volgens kunstenares Schuijren bestaat elke vorm in haar vormentaal uit hoekige en ronde vormen. Ook het evenwichtig in elkaar laten overvloeien speelt hier een belangrijke rol in. Schuijren is op zoek naar de integratie van de tegenstellingen en het ontstijgen van de dualiteit om zo innerlijk evenwicht te scheppen voor haarzelf. 

De vormen die de kunstenares maakt komen altijd voort uit een kubus. Ook de bollen en cilinders komen voort uit een kubus, want de kubus is altijd de basis voor haar vormen. De uiteindelijke vorm wordt vervolgens volledig handmatig gehakt, geschuurd en eventueel gepolijst. Ook het maakproces bestaat uit schijnbaar tegengestelde handelingen: machinaal en handmatig gaan vloeiend in elkaar over. 

De vormen zijn uitgevoerd in steen, marmer of hardsteen en kunnen ook belegd worden met bladgoud. Er zijn ook bronzen en verzilverde uitvoeringen. Momenteel onderzoekt Schuijren ook andere materialen om deze elementen te maken. The Collection of the Originals is te zien in Galerie Vivi aan de Hoogbrugstraat 36 in Maastricht. Voor meer informatie kunt u het beste op hier klikken. De openingstijden zijn van vrijdag t/m zondag van 13:00 tot 17:00 uur. In de galerie is momenteel ook werk te zien van de kunstenaars Marcel Willems en Peter Cox

Vivianne Schuijren
Bron: Jozef Schuijren – Schuijren Design.

Over Vivianne Schuijren

Vivianne ging op jonge leeftijd al op bezoek in het atelier van haar vader, beeldhouwer Peter Schuijren. Haar eerste bronzen sculptuur vervaardigde ze op de leeftijd van nog geen drie jaar. Op haar elfde leerde ze mallen maken en vanaf haar veertiende is ze opgeleid tot bronsgieter in de bronsgieterij van haar vader. Bovenal leerde ze dat beeldhouwen kijken is. Op haar zeventiende gaf ze in haar vaders atelier les en startte ze aan haar opleiding aan de kunstacademie in Maastricht. Sindsdien werkt ze in haar eigen atelier.

De inspiratie voor haar ontwerpen en haar vormentaal haalt de kunstenares uit de natuur en uit de innerlijke beleving die samen haar werkelijkheid vormen. Haar verhouding tot die werkelijkheid hebben zowel een analytische als een organische gedaante die zich zowel in haar vormtaal als in haar werkwijze toont. Galerie Vivi is verbonden met Maastricht Kunst. Dit is een samenwerking van alle kunstgaleries in Maastricht met meer dan 30 galeries, ateliers en kunsthandels die deelnemen. Jaarlijks vindt in Maastricht ook The European Fine Art Fair (TEFAF Maastricht) plaats. Dit wordt wereldwijd beschouwd als de belangrijkste beurs voor kunst, antiek en design. Met de interactieve Maastricht Art Map op www.maastrichtkunst.nl vind je snel alle galeries in de stad.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Gerelateerde Artikelen

Vikings Seizoen 6 Deel 1 Giveaway

Vikings Seizoen 6 Deel 1 Giveaway | Blu-ray

Wil jij meedoen met de Vikings Seizoen 6 Deel 1 Giveaway? Lees dan verder hoe je nu weer kans maakt om mee te doen met deze giveaway. Op 4 oktober 2021 is het alweer 4 jaar geleden dat ik ben begonnen aan het bouwen van SebKijk. De afgelopen 4 jaren zijn voor SebKijk niet zonder tegenslag geweest, maar het is wel een constante rode draad door mijn leven geweest. Onder andere dankzij het oprichten van deze website ben ik erachter gekomen hoe groot mijn liefde voor journalistiek is. Om dit 4-jarig jubileum te vieren zullen de komende anderhalve maand extra veel giveaways op mijn website terecht komen. Ook krijgen jullie – de trouwe bezoekers van SebKijk – de kans om mee te doen met giveaways die al eerder hebben plaatsgevonden. Zo kun je met de giveaway van vandaag opnieuw kans maken op een Vikings Seizoen 6 – Deel 1 Blu-ray. Wil je deze prijs winnen? Lees dan snel verder hoe je mee kan doen! Als je geen interesse hebt in deze prijs, wees niet getreurd. Er komen nog veel meer leuke (nieuwe en oude) prijzen aan in de komende anderhalve maand.

Lees Verder >
Druk (2020)

Druk (2020) – Film Recensie

Druk is een Deense tragikomedie film uit 2020. De internationale titel van de film is Another Round en de film is geregisseerd door Thomas Vinterberg. Hij heeft ook samen met Tobias Lindholm aan het scenario gewerkt. De film is een internationale coproductie tussen Denemarken, Nederland en Zweden. De hoofdrollen worden gespeeld door Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang en Lars Ranthe. Druk staat in het Deens voor de term “binge drinking”. Dit kan vergeleken worden met de Nederlandse term; coma zuipen. De film vertelt het verhaal van Martin en zijn drie vrienden. Ze zijn naast vrienden ook alle collega’s van elkaar en werken op dezelfde middelbare school. De vier vrienden houden een experiment waarbij ze de hele dag een constant en weloverwogen alcoholpromillage in hun systeem handhaven. Ze doen dit omdat een theorie suggereert dat een bescheiden hoeveelheid alcohol in je bloed geestverruimend kan werken. De eerste resultaten zijn positief, maar het wordt steeds moeilijker om controle over de situatie te behouden. Uiteindelijk blijkt het experiment grotere gevolgen met zich mee te brengen dan verwacht. Druk is nu te zien in de Nederlandse bioscopen.

Lees Verder >
Tom & Jerry Giveaway

Tom & Jerry Giveaway | Blu-ray

Lees in dit artikel hoe je mee kan doen aan de Tom & Jerry Giveaway. Samen met Warner Home Video en Day One MPM mag ik een giveaway houden voor deze film. Mijn dank aan beide voor deze mogelijkheid. De prijs van deze giveaway is een Blu-ray exemplaar van de film Tom & Jerry.

Lees Verder >
Godzilla vs. Kong Giveaway

Godzilla vs. Kong Giveaway | Blu-ray

Lees in dit artikel hoe je mee kan doen aan de Godzilla vs. Kong Giveaway. Samen met Warner Home Video en Day One MPM mag ik een giveaway houden voor deze film. Mijn dank aan beide voor deze mogelijkheid. De prijs van deze giveaway is een Blu-ray exemplaar van de film Godzilla vs. Kong.

Lees Verder >

Neem contact op

Klik op de knop hieronder om bij de contact-pagina te komen van deze website. Of stuur hoofdredacteur Seb direct een mail via contact@sebkijk.nl.

Giveaways

Film Recensies

Serie Recensies

Game Recensies

English