Margot Robbie en Ryan Gosling spelen de hoofdrollen in Ocean’s 11 prequel

Margot Robbie en Ryan Gosling zullen, na hun gedeelde succes in de hitfilm Barbie, opnieuw samen te zien zijn in de opkomende Ocean’s 11 prequel film. De film zal geproduceerd worden door Robbie’s productiebedrijf, LuckyChap Entertainment. Dit werd oorspronkelijke bekendgemaakt door de website GamesRadar+. De Ocean’s 11 prequel zal volgens deze website geregisseerd worden door Jay Roach. Deze regisseur kun je kennen voor het regisseren van de Austin Powers filmtrilogie en de recente dramafilm Bombshell.

Er is nog niet veel bekend over de plot, maar er wordt verwacht dat de film in de jaren 1960 in Europa zal plaatsvinden. Dit is wat de producent en medeoprichter van LuckyChap EntertainmentJosey McNamara – te zeggen had over de Ocean’s 11 prequel: “Ik kan niet echt veel zeggen, maar ik denk dat we gewoon proberen om goed te doen voor de franchise. Ik kijk er naar uit dat mensen het gaan beleven als het klaar is.”

Daarnaast had McNamara dit te zeggen over de nieuwe samenwerking tussen Robbie en Gosling: “Ze zijn geweldig samen – hoe meer projecten we ze daarbuiten kunnen laten doen, hoe beter.” McNamara vertelde dit aan GamesRadar+ tijdens de openingsavond van het BFI Londen Film Festival van 2023. De producent was daar aanwezig voor een vertoning van de thriller Saltburn – een film die ook geproduceerd is door LuckyChap Entertainment.

Margot Robbie en Ryan Gosling spelen de hoofdrollen in Ocean’s 11 prequel
Bron: Fanart.tv, LuckyChap Entertaiment, MRC Film, Media Rights Capital (MRC), Amazon MGM Studios en Metro-Goldwyn-Mayer (MGM).

De Ocean’s 11 prequel volgt op de succesvolle zomer van LuckyChap Entertainment. Eerder dit jaar produceerde ze de recordbrekende kaskraker Barbie. Maar omdat de staking van de SAG-AFTRA acteurs voortduurt, is het onduidelijk wanneer het filmen zou beginnen. Robbie, haar echtgenoot Tom Ackerley, Sophia Kerr en McNamara richtte LuckyChap Entertainment samen op in 2014. Het doel van dit productiebedrijf is om vrouwelijke personages meer centraal te maken in films en de loonkloof tussen acteurs en actrices te overbruggen.

LuckyChap Entertainment werkte als productiebedrijf mee aan films als Promising Young Woman, Birds of Prey en I, Tonya. Daarnaast werkten ze ook mee aan de miniserie Maid. De recentste release van de Ocean’s filmfranchise kwam uit in 2018. Dit was een spin-off film op Steven Soderbergh’s originele filmtrilogie, genaamd Ocean’s 8. De film had een ensemble cast van vrouwen met Sandra Bullock, Cate Blanchett, Rihanna, Anne Hathaway, Mindy Kaling, Sarah Paulson, Helena Bonham Carter en Awkwafina in de hoofdrollen.

Margot Robbie en Ryan Gosling spelen de hoofdrollen in Ocean’s 11 prequel
Bron: Fanart.tv, Warner Bros., Village Roadshow Pictures, Rahway Road Pictures, Smokehouse Pictures en Warner Bros. Nederland.

De filmfranchise begon in 2001 toen Soderbergh Ocean 11 regisseerde. Dit is een remake van de gelijknamige film uit de jaren 1960. De filmfranchise heeft samen al meer dan 1 miljard Amerikaanse dollars opgebracht, maar op kritisch gebied blijft de eerste film de meest gewaardeerde. Het is nog afwachten of de Ocean’s 11 prequel hier verandering in zal kunnen brengen.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.