Marvel Comics gaat weer strips van Planet of the Apes uitbrengen

De iconische science-fiction franchise Planet of the Apes heeft niet alleen een nalatenschap in films. Zo bestaat de rijke geschiedenis van de franchise ook uit een televisieserie, een animatie televisieserie, boeken, bordspellen, actiefiguren, games, en (uiteraard) strips. In 2023 keert Planet of the Apes terug in de vorm van strips. De strips zullen voor het eerst in meer dan 40 jaar uitgebracht worden door Marvel Comics.

De Planet of the Apes strips van Marvel Comics zullen dus uitgebracht worden vanaf 2023. Marvel Comics heeft nog specifieke titels, schrijvers en tekenaars bekend gemaakt. Marvel Comics heeft bevestigd dat ze zowel nieuwe strips als herdrukte versies van bestaande Planet of the Apes strips zullen uitbrengen. Daarnaast bracht de uitgever ook een teaser afbeelding uit van striptekenaar en kunstenaar Salvador Larroca.

De teaser afbeelding lijkt te suggereren dat Marvel Comics de focus op de klassieke Planet of the Apes tijdlijn zal zetten, in plaats van de recente prequel-reboot trilogie. Marvel Comics is een van de vele uitgevers die voor jaren de rechten tot de strips van de franchise behield. Zo brachten ze van 1974 tot 1977 een Planet of the Apes tijdschrift uit, waarbij beide zwartwit adaptaties van de originele vijf films, en nieuwe verhalen in die wereld, werden uitgebracht.

Marvel Comics Planet of the Apes
Bron: Marvel Entertainment, Marvel Comics, en IGN. Tekenaar: Salvador Larroca.

Recent behoorde de strips van de franchise tot uitgevers als Dark Horse en BOOM! Studios. Vooral de strips van BOOM! Studios werden met veel lof ontvangen. Zo brachten ze strips uit die verbonden waren aan beide de originele filmreeks en de prequel-reboot trilogie. Daarnaast bracht BOOM! Studios ook de verrassend hartverwarmende cross-over Tarzan on the Planet of the Apes uit. BOOM! Studios was ook verantwoordelijk voor een adaptatie van Rod Serlings originele script voor de eerste film uit 1968.

Nu hoort Planet of the Apes, als het gaat om strips, weer tot Marvel Comics – en daar is de uitgever trots op. “We zijn verheugd om Planet of the Apes terug te verwelkomen in het Huis van Ideeën!” zei hoofdredacteur C.B. Cebulski in het persbericht van Marvel. “De nieuwe saga in de pijplijn gaat de grenzen verkennen van wat deze geliefde franchise te bieden heeft door gedurfde comics storytelling, en we kijken ernaar uit om voet te zetten op dit nieuwe avontuur!”

Planet of the Apes is niet de eerste iconische science-fiction franchise die zijn thuis krijgt bij Marvel Comics. In 2015 verkreeg Marvel Comics opnieuw de rechten tot Star Wars, en daarna brachten ze al honderden nieuwe stripboeken uit – waaronder de recent aangekondigde Mandalorian stripreeks. Beide de Alien en Predator franchises zijn in 2021 door Marvel Comics overgekocht van Dark Horse, waarbij Marvel Comics zich aan het voorbereiden is om hun eerste Predator strip uit te brengen in juli 2022.

Marvel Comics Predator
Bron: Marvel Entertainment, Marvel Comics, en IGN. Tekenaar: Mattia de Iulis.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.