Dramafilm May December is te zien op het Cannes Film Festival van 2023

May December, de nieuwste dramafilm van filmmaker Todd Haynes, is genomineerd voor de prestigieuze Palme d’Or van het Cannes Film Festival van 2023. De film zal zijn wereldpremière beleven tijdens het befaamde filmfestival dat dit jaar van 16 tot 27 mei plaatsvindt. May December is een innemende dramafilm met een cast bestaande uit Natalie Portman, Charles Melton, Julianne Moore en Cory Michael Smith. Het scenario van de film is geschreven door Samy Burch en Alex Mechanik.

Het verhaal van May December gaat over Hollywoodactrice Elizabeth Berry (gespeeld door Portman), die naar de kust van Maine reist om zich voor te bereiden op haar nieuwe rol als Gracie Atherton-Yoo (gespeeld door Moore). Het enige probleem is dat het leven van Atherton-Yoo al twintig jaar tot controversie leidt. De filmrechten van May December liggen in Nederland bij The Searchers. Het is nog onbekend wanneer de film in Nederland uitgebracht zal worden.

Over The Searchers

De onafhankelijke filmdistributeur The Searchers financiert en distribueert sinds 2015 internationale arthouse en commerciële films. The Searchers brengt diverse films uit in de Benelux. Ze behaalde successen met films als Operation Fortune, Beautiful Boy en Everything, Everywhere All at Once. Dit jaar brengen ze onder andere de films A Good Person en Beau is Afraid uit in Nederland en België.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.