Meryl Streep is eregast bij de openingsceremonie van 77ste Filmfestival van Cannes

Meryl Streep zal de eregast zijn bij de openingsceremonie van het 77ste Filmfestival van Cannes. De openingsceremonie zal plaatsvinden op het podium bij het Grand Théâtre Lumière op dinsdag 14 mei 2024. Streep is een gevierd figuur uit het Amerikaanse filmlandschap. De actrice zal de aftrap geven voor de komende editie van het filmfestival. Net zoals Catherine Deneuve, Jane Fonda, Agnès Varda, Forest Whitaker en Jodie Foster ontvangt Streep de Ere-Palme d’or.

De actrice keert voor het eerst in 35 jaar terug naar het Filmfestival van Cannes. De actrice won 35 jaar geleden de prijs voor beste actrice voor Evil Angels (1988). Tot nu toe is deze film de enige aanleiding geweest voor haar aanwezigheid op het Filmfestival van Cannes. Streep maakt nu, vele decennia later, haar langverwachte terugkeer naar het filmfestival.

Streep had het volgende te zeggen over het ontvangen van de Ere-Palme d’or: “Ik ben enorm vereerd met deze prestigieuze prijs. Het winnen van een prijs in Cannes, voor de internationale gemeenschap van artiesten, is altijd de hoogste prestatie geweest in de kunst van het filmmaken. Om in de schaduw te staan van degenen die al eerder geëerd zijn, is zowel vernederend als opwindend. Ik kijk er zo naar uit om in mei naar Frankrijk te komen om iedereen persoonlijk te bedanken!”

President van het filmfestival Iris Knobloch sprak samen met Thierry Frémaux over de actrice. Dit is wat ze hebben gezegd: “We hebben allemaal iets in ons van Meryl Streep! We hebben allemaal iets in ons van Kramer vs. Kramer (1979), Sophie’s Choice (1982), Out of Africa (1985), The Bridges of Madison County (1995), The Devil Wears Prada (2006) en Mamma Mia! (2008). Omdat ze bijna 50 jaar cinema heeft overbrugd en ontelbare meesterwerken heeft belichaamd, maakt Meryl Streep deel uit van onze collectieve verbeelding, onze gedeelde liefde voor cinema.”

Het 77ste Filmfestival van Cannes zal plaatsvinden van dinsdag 14 mei tot en met zaterdag 25 mei 2024.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.