Monster Hunter Rise: Sunbreak komt uit op 30 juni 2022

Tijdens een digitaal Monster Hunter-evenement heeft producent Ryozo Tsujimoto de nieuwste trailer onthuld voor Monster Hunter Rise: Sunbreak. Dit zal de gigantische uitbreiding van het populaire en het bekroonde Monster Hunter Rise worden. De trailer geeft een eerste blik op het nieuwe verhaal en de nieuwe Elgado Outpost-hub. Daarnaast laat de trailer de spannende nieuwe vaardigheden zien, die de spelers na het voltooien van het verhaal van het hoofdspel kunnen leren. Daarnaast zijn er ook nieuwe uitdagende monsters te zien in de trailer. De uitbreiding zal op 30 juni 2022 verschijnen voor de Nintendo Switch, maar de uitbreiding is nu al beschikbaar voor preorders.

Details over Monster Hunter Rise: Sunbreak

Het is allereerst fijn om te weten dat het volledige digitale evenement terug te kijken is op het officiële YouTubekanaal van Monster Hunter. Daarnaast is het ook fijn om te weten dat naast de digital-only Standard Edition van Monster Hunter Rise: Sunbreak, er ook een speciale Deluxe Edition van de gigantische uitbreiding uitkomt. Deze Deluxe Edition is inclusief bonuscontent zoals gelaagde pantsersets, gebaren en kapsels.

Hunters die nog hun reis in Kamura willen beginnen kunnen kiezen voor de Monster Hunter Rise + Sunbreak editie als fysieke of digitale versie voor de Nintendo Switch. Let wel op dat de fysieke editie alleen verkrijgbaar is in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Azië. De Monster Hunter Rise + Sunbreak set bevat zowel de Standard Edition van Monster Hunter Rise als de grote Sunbreak uitbreiding. De Sunbreak uitbreiding wordt dan als digitale voucher bij de fysieke versie geleverd.

Spelers die een versie van Monster Hunter Rise: Sunbreak op tijd aanschaffen, ontvangen de gelaagde pantsersets “Striped Cat” en “Loyal Dog” voor hun Palico- en Palamute-partners. Bij de lancering kunnen Nintendo Switch spelers ook drie nieuwe, door Malzeno geïnspireerde, amiibo aanschaffen die speciale gelaagde pantsers ontgrendelen voor hun hunter, Palico en Palamute.

Om nieuwe spelers voor te bereiden op de komst van Monster Hunter Rise: Sunbreak, zijn er nieuwe pantsersets en wapens aan Monster Hunter Rise toegevoegd. De krachtige wapens uit de Defender-reeks hebben een hogere aanvalskracht, zodat beginners zich door sneller de eerste jachtpartijen kunnen werken. De wapens zijn ook te combineren met het Black Belt-pantser en de Veteran’s Talisman voor handige vaardigheden en betere overlevingskansen.

Wanneer spelers de High Rank naderen, versnelt de Guild Cross het oogsten van handige voorwerpen die spelers kunnen verzamelen voor latere Hunts. Monster Hunter Rise-spelers die de Sunbreak uitbreiding niet aanschaffen, ontvangen bij de lancering van Sunbreak een update die 13 GB ruimte vereist op de Nintendo Switch. Deze update is vereist om online te kunnen spelen en omvat balansverbeteringen voor wapens, voorwerp pakketten en vouchers voor het aanpassen van personages.

Bekijk hierboven het Monster Hunter Digital Evenement van Maart 2022.

Over het verhaal van Monster Hunter Rise: Sunbreak

Monster Hunter Rise: Sunbreak vervolgt het verhaal van Monster Hunter Rise. Sunbreak start met de heldhaftige verdediging van Kamura Village tegen de Rampage waar Monster Hunter Rise mee eindigde. Het nieuws over het standhouden van het dorp inspireert de dappere ridder Dame Fiorayne om het dorp om hulp te vragen voor zijn eigen koninkrijk. De hunters die dapper genoeg zijn om aan deze oproep gehoor te geven, vertrekken naar de haven van Elgado Outpost. In de bruisende havenstad bevindt zich het laboratorium dat onderzoek doet naar de monsteraanvallen waar het koninkrijk last van heeft. De havenstad bevat ook de commandopost die als taak heeft de vrede in het rijk te herstellen.

Als speler maak je kennis met vele nieuwe personages. Hierbij kun je denken aan Admiraal Galleus: de commandant van de Knights of The Royal Order, maar ook aan de maffe wetenschapper Bahari en de koopman Oboro. Al laatst kun je ook nog uitkijken naar de nieuwe personages Minayle (de smid van de havenstad) en de Quest aanbieder Chichae. Deze nieuwe bondgenoten helpen de spelers nieuwe uitrustingen te maken om de komende gevaren mee te trotseren. Daarnaast geven ze instructies om krachtige nieuwe Wireburg technieken uit te kunnen voeren.

De dreiging in de Sunbreak uitbreiding heeft te maken met de Three Lords. Dit zijn machtige wezens die geïnspireerd zijn door vele Westerse griezelverhalen. Hierbij kun je denken aan de recent onthulde Garangolm, de verschrikkelijke Fanged Wyvern Lunagaron, en de Elder Dragon Malzeno. Ook verschijnen er nieuwe varianten op monsters en terugkerende favorieten als Blood Orange Bishaten en de machtige Astalos. Op deze manier wilt het spel de hunters uitdagen op het toegevoegde Rank-questniveau.

Als speler kun je het gedrag van de Three Lords onderzoeken, waardoor je het hele koninkrijk betreed en nieuwe plaatsen ontdekt. Een van deze nieuwe plaatsen is de pas onthulde Citadel. Deze nieuwe plaats bevat besneeuwde bergtoppen en overvloedige bossen waarin het wemelt van het leven dat alleen op deze plaats voorkomt. In het midden van deze nieuwe plaats staat een verlaten fort, dat nu als vesting gebruikt wordt door monsters. En dat terwijl dit een vesting is die deze monsters eigenlijk buiten de deur moest zien te houden.

Monster Hunter Rise: Sunbreak
Bron: CAPCOM Games, Nintendo Switch, en IGN.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.