Filmnieuws – Movies that Matter Festival 2020 gaat online verder

Movies that Matter Festival Online Uitgelichte Afbeelding

Goed nieuws voor alle fans van het Movies that Matter Festival. En ook goed nieuws voor alle thuiszitters die zich vervelen. Want het Movies that Matter Festival zal dit jaar toch doorgaan met een online editie. Lees in dit artikel alles wat je hierover moet weten!

Online Filmfestival

Het Movies that Matter Festival komt dit jaar dus met een online editie. Door de coronacrisis kan het festival niet op zijn locatie in Den Haag plaatsvinden. Maar in alle crisis rondom corona, komt er nu eindelijk weer eens wat goed nieuws. Een selectie van de films die op het festival zouden draaien, zijn vanaf gisteren (20 maart 2020) online beschikbaar. Het Movies that Matter Festival werkt samen met Picl, de online zaal van de filmtheaters en Filmhuis Den Haag om het online filmprogramma beschikbaar te maken.

Op de site van het Movies that Matter Festival komt het volledige overzicht van films die online beschikbaar zijn. Er worden mogelijk nog meer films toegevoegd, dus blijf de website in de gaten houden. Volg deze link om naar het overzicht van beschikbare films te komen.

“We zijn erg blij dat we op deze manier deze belangrijke films toch voor het publiek beschikbaar kunnen stellen. Uiteraard hebben we met pijn in het hart het festival met indrukwekkende gasten en mensenrechtenactivisten moeten annuleren, maar we kunnen nu met Picl een fantastisch online filmprogramma aanbieden.” 

Artistiek directeur Margje de Koning over de online editie van het Movies that Matter Festival.

Wat ook leuk is om te weten is dat de films in de vier competities – Activist, Camera Justitia, Dutch Movies Matter en Students’ Choice – alsnog mee zullen dingen naar de awards. De jury’s van deze competities zullen de films online bekijken en via Skype zich beraden over de winnaar. Op woensdag 25 maart worden de prijswinnaars bekend gemaakt via een persbericht en op de website van het Movies that Matter Festival.

Movies that Matter 2020 Logo
Het Movies that Matter Festival gaat door! Yay!

Hoe werkt deze Online Editie?

Nu vraag je je misschien af hoe je een film van de online editie van het Movies that Matter Festival kunt bekijken. Dat ga ik jullie nu uitleggen! De films van het Movies that Matter programma zijn vanaf vrijdag 20 maart beschikbaar via Picl. Sommige films zijn maar een paar dagen te bekijken, andere zijn langer beschikbaar. 

Per film betaal je 8,50 euro en daarvoor heb je 48 uur toegang tot de film. De inkomsten per verkochte view gaan naar Movies that Matter en Filmhuis Den Haag. Met iedere view steun je dus het festival en het filmtheater. Bij de meeste films kun je op onderstaande filmpagina’s vanaf vrijdag ook korte interviews zien met de filmmakers.

Lamentations of Judas Afbeelding 1
Lamentations of Judas (2020) is een van de films die vandaag en morgen nog te zien is op Picl.

Over het Movies that Matter Festival

Voorheen heette het Movies that Matter Festival nog het Amnesty International Film Festival. Het Movies that Matter Festival is een jaarlijkse internationale film- en debatfestival van de geëngageerde film in Den Haag. In maart 2006 werd stichting Movies that Matter opgericht. Deze stichting nam de activiteiten van het Amnesty International Film Festival over. Deze activiteiten werden ook nog uitgebreid in binnen- en buitenland.

Het Movies that Matter Festival biedt een podium aan speelfilms en documentaires over mensenrechten en een rechtvaardige, duurzame samenleving. Er worden bij de meeste filmvertoningen ook uitgebreide verdiepingsprogramma’s gepresenteerd: debatten, Q&A-sessies, workshops, talkshows, seminars en masterclasses met onder andere filmmakers en mensenrechtenactivisten uit binnen- en buitenland.

Sebastiaan Khouw
Volg Me Hier

Misschien is dit ook iets voor je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.