Mr. Horror presenteert Hilversum Horror Night tijdens de Nacht van Hilversum

In de nacht van zaterdag 2 maart op zondag 3 maart 2024 vindt de Nacht van Hilversum plaats. Tijdens de Nacht van Hilversum presenteert Jan “Mr. Horror” Doense een filmavond in het Filmtheater Hilversum. “Mr. Horror” presenteert dan drie gloednieuwe horrorfilms tijdens de Hilversum Horror Night. De Hilversum Horror Night wordt mede mogelijk gemaakt door Halloween Horror Show. Jan “Mr. Horror” Doense is de hele nacht in Filmtheater Hilversum aanwezig. Hij verzorgt een inleiding bij de drie films.

Over Hilversum Horror Night

De drie films van de Hilversum Horror Night zijn Humanist Vampire Too Sensitive to Kill, When Evil Lurks en Baghead. Dit is wat Jan “Mr. Horror” Doense zelf te zeggen had over het programma dat hij presenteert: “Nachtelijke horror in Hilversum: het is weer eens wat anders. Net als bij de jaarlijkse Halloween Horror Show hebben we gezocht naar een uitgebalanceerde horrormix. De drie geselecteerde films zijn inhoudelijk totaal verschillend, maar de fans gaan er gegarandeerd een huiveringwekkende nacht mee beleven.”

De Hilversum Horror Night vindt plaats bij het Filmtheater Hilversum. Het adres is Herenplein 5. De postcode is 1211 DR en de plaats is (uiteraard) Hilversum. Een ticket voor het avondvullende horror programma met drie films kost 28,50 euro. De Hilversum Horror Night is gratis te bezoeken met Cineville pas.

Mr. Horror presenteert Hilversum Horror Night tijdens de Nacht van Hilversum
Film: Baghead (2023). | Bron: Filmdepot.nl, The Searchers, Triple P Entertainment, The Picture Company, Tonstudio Hanse Warns en Vertigo Entertainment.

Marloes den Hoed, de hoofdprogrammeur van Filmtheater Hilversum, voegt daaraan toe: “Op zaterdag 2 maart vieren we tijdens de Nacht van Hilversum het 600-jarige bestaan van onze stad. Het filmtheater blijft ’s nachts open voor een nacht vol horror! Voor onze Hilversum Horror Night selecteerde Jan Doense, Mr. Horror himself, drie nieuwe horrorfilms die nog niet eerder in Hilversum te zien zijn geweest.”

Den Hoed had dit nog te zeggen over de drie films: “In Humanist Vampire Too Sensitive To Kill maken we kennis met een tienervampier die ethische bezwaren heeft tegen haar eigen neigingen. When Evil Lurks is een overrompelende, gory film over bezetenheid die zich afspeelt in Argentinië. En tot slot dalen we in Baghead af naar de kelder van een verlaten Ierse pub, waar een gedaantewisselend wezen contact kan leggen met de doden.”

Mr. Horror presenteert Hilversum Horror Night tijdens de Nacht van Hilversum
Film: Humanist Vampire Too Sensitive to Kill (2023). | Bron: Filmdepot.nl, Art et essai, M&N Film Distribution en Triple P Entertainment.

Over Humanist Vampire Too Sensitive to Kill (2023)

Humanist Vampire Too Sensitive to Kill is het verfrissende en bekroonde speelfilmdebuut van Ariane Louis-Seize. De Canadese film kwam uit in 2023 en staat ook bekend onder de filmtitel Humanist Vampire Seeking Consenting Suicidal Person. De Franse filmtitel is Vampire humaniste cherche suicidaire consentant. De regisseur schreef samen met Christine Doyon het scenario van de film. De cast van de horrorfilm bestaat uit (o.a.) Félix-Antoine Bénard, Sarah Montpetit en Steve Laplante.

De film heeft een speeltijd van 91 minuten. Humanist Vampire Too Sentitive to Kill viel wereldwijd al vijftien keer in de prijzen. De film bereikte een topscore op het Internationale Filmfestival van Venetië met maar liefst vier awards. Humanist Vampire Too Sensitive to Kill bevat een melancholisch coming-of-age filmverhaal dat net als What We Do in the Shadows het vampierengenre een totaal nieuwe impuls geeft. De film doet stilistisch denken aan het werk van Tim Burton en Wes Anderson.

Mr. Horror presenteert Hilversum Horror Night tijdens de Nacht van Hilversum
Film: Humanist Vampire Too Sensitive to Kill (2023). | Bron: Filmdepot.nl, Art et essai, M&N Film Distribution en Triple P Entertainment.

Het verhaal gaat over Sasha. Ze is een tienervampier – nou ja, een tiener van 68 – met een probleem. In tegenstelling tot haar vader, moeder en zus komen haar hoektanden niet naar buiten als ze honger heeft, maar alleen als ze empathie voelt voor haar slachtoffer. Zelf vindt ze zakjes bloedplasma een prima surrogaat, maar haar ouders vinden het echt hoogste tijd dat ze zich tot een echte vampirella transformeert.

Sasha’s leven verandert wanneer ze Paul ontmoet. Hij is een chronisch depressieve puber die ervan overtuigd is dat het leven hem niets te bieden heeft. Hij biedt zich daarom als gewillige prooi aan haar. Humanist Vampire Too Sensitive to Kill is vanaf 21 maart 2024 in de Nederlandse bioscopen te zien. De film start om 21:45 bij de Hilversum Horror Night. De film wordt vertoond met Engelse ondertiteling.

Bekijk hierboven de officiële trailer van Humanist Vampire Too Sensitive to Kill (2023). De trailer bevat Nederlandse ondertiteling.

Over When Evil Lurks (2023)

When Evil Lurks is een Amerikaans-Argentijnse film uit 2023. De film is geregisseerd door Demían Rugna. De regisseur schreef ook het scenario van de film. De cast van de film bestaat uit (o.a.) Ezequiel Rodríguez, Demián Salomón en Luis Ziembrowski. De film heeft een speeltijd van 99 minuten. De film wordt vertoond met Engelse ondertiteling. Het verhaal van When Evil Lurks gaat over de broers Pedro en Jimmy. Ze ontdekken dat er in hun gemeenschap een epidemie van demonische bezetenheid plaatsvindt.

In een nabijgelegen boerderij bevindt zich mogelijk de boosdoener. Als ze een bezeten slachtoffer aantreffen en deze proberen te helpen, houden ze zich niet aan de juiste uitdrijvingsrituelen. Door hun roekeloze actie worden vele andere mensen ook bezeten door demonen. Nu moeten de broers niet alleen zien te ontkomen aan een oprukkend kwaad, maar ook moeten ze de hulp inroepen van de enige persoon die de bovennatuurlijke plaag kan stoppen. When Evil Lurks wordt vanaf 23:45 vertoond tijdens de Hilversum Horror Night.

Bekijk hierboven de officiële trailer van When Evil Lurks (2023).

Baghead (2023)

Baghead is een Amerikaanse horrorfilm uit 2023. De film is geregisseerd door Alberto Corredor. Het scenario van de film is geschreven door Christina Pamies, Bryce McGuire en Lorcan Reilly. De cast van de film bestaat uit (o.a.) Freya Allan, Jeremy Irvine en Ruby Barker. De film heeft een speeltijd van 94 minuten. De film wordt in de Amerikaanse taal zonder ondertiteling vertoond. Het verhaal van Baghead gaat over Iris. Na het overlijden van haar vervreemde vader krijgt Iris te horen dat ze zijn oude, verwaarloosde bar heeft geërfd.

Ze weet echter niet dat in de kelder van de pub Baghead woont, een gedaantewisselend wezen dat in de doden kan transformeren. Iris krijgt het idee om wanhopige, rouwende mensen tegen betaling te herenigen met hun geliefden. Zo is weduwnaar Neil bereid om 2000 dollar in cash neer te leggen voor slechts een paar minuten met zijn overleden vrouw.

Al snel ontdekken ze dat het breken van de twee minuten regel angstaanjagende gevolgen kan hebben. Samen met haar beste vriendin Katie moet Iris vechten om Baghead onder controle te houden, voordat ze hen vernietigt. Baghead is vanaf 21 maart in de Nederlandse bioscopen te zien. De film wordt vertoond vanaf 01:45 tijdens de Hilversum Horror Night.

Bekijk hierboven de officiële trailer van Baghead (2023). De trailer bevat Nederlandse ondertiteling.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.