Streamingdienst MUBI is uitgeroepen tot Apple TV app van 2023

Op donderdag 30 november werd de app van de wereldwijde streamingdienst, productiemaatschappij en filmdistributeur MUBI uitgeroepen tot de Apple TV app van 2023. Alle winnaars werden op die dag bekendgemaakt als onderdeel van de App Store Awards 2023 van Apple. De winnaars zijn gekozen uit veertig finalisten. Er werd niet alleen gekeken naar de uitzonderlijke technische innovatie van de apps, maar ook naar de gebruikerservaring en de ontwerpen.

De winnaars van 2023 zijn gekozen door het redactieteam van de App Store. Het redactieteam legde hierbij een specifieke focus op apps die zinvolle ervaringen bieden aan gebruikers en inspireren tot culturele verandering. De CEO van Apple, Tim Cook, had het volgende te zeggen over de winnaars: “Het is inspirerend om te zien hoe ontwikkelaars ongelofelijke apps en games blijven maken die de wereld om ons heen opnieuw definiëren. De winnaars van dit jaar vertegenwoordigen het grenzeloze potentieel van ontwikkelaars om hun visie tot leven te brengen, door apps en games te maken met opmerkelijke vindingrijkheid, uitzonderlijke kwaliteit en doelgerichte missies.”

Over streamingdienst MUBI

MUBI is een wereldwijde streamingdienst, productiehuis en filmdistributeur. MUBI maakt, viert, koopt en cureert goede films. Het doel van MUBI is om goede films te verbinden aan een publiek over de hele wereld. Om deze reden is de streamingdienst ook beschikbaar in 190 landen. De streamingdienst wordt gezien als een plek om ambitieuze films van visionaire filmmakers te ontdekken. Curators van MUBI lichten niet alleen iconische regisseurs uit. Zo kun je ook meesterwerken van beginnende filmmakers ontdekken op MUBI.

Mooie voorbeelden hiervan zijn Charlotte Wells’ regiedebuut Aftersun en Emma Seligmans film Shiva Baby. MUBI bevat ook verschillende extra onderdelen. Zo kun je met MUBI GO in geselecteerde landen elke week een gratis kaartje krijgen voor de beste films die op dat moment in de bioscoop draaien. Daarnaast verkent Notebook – het (online) magazine van MUBI – alle kanten van filmcultuur. Dit doen ze zowel in print als online.

Streamingdienst MUBI is uitgeroepen tot Apple TV app van het Jaar 2023
Film: Aftersun (2022). | Bron: Filmdepot.nl, MUBI, MUBI Nederland, Film Incompany en September Film Distribution.

Enkele voorbeelden van recente en aankomende releases van MUBI zijn Sofia Coppola’s PriscillaIra Sachs’ Passages, Pedro Almodóvar’s Strange Way of LifeMolly Manning Walker’s How to Have Sex, Aki Kaurismäki’s Fallen Leaves, Park Chan-wook’s Decision to Leave, Joachim Trier’s The Worst Person in the World, Lukas Dhont’s Close en Céline Sciamma’s Petite Maman. MUBI is de grootste community van filmliefhebbers. Ze hebben meer dan 12 miljoen leden wereldwijd. Naast het uitbrengen van films op hun streamingdienst, produceren ze ook films.

Een voorbeeld hiervan is Karim Aïnouz’s Rosebushpruning. De hoofdrollen in deze film zijn weggelegd voor Kristen Stewart, Josh O’Connor en Elle Fanning. Een andere MUBI-productie is Christopher Andrews’ Bring Them Down. Deze film bevat (o.a.) rollen van Christopher Abbott en Barry Keoghan. Onder coproducties van MUBI vallen (o.a.) Ekwa Msangi’s meesterlijke film Farewell Amor en Rachel Langs Our Men.

Bij MUBI kun je een maandabonnement nemen. Elke maand betaal je dan een bedrag van € 11,99. Ook is het mogelijk om een jaarabonnement te nemen. Elke twaalf maanden betaal je dan € 95.88. MUBI is beschikbaar via Amazon Fire TV, Apple TV, LG en Samsung Smart TV’s. Daarnaast is MUBI ook beschikbaar via je internet browser en wordt de streamingdienst ondersteund op mobiele apparaten waaronder iPhone, iPad en Android. Ook is er een MUBI app die je kunt downloaden in de PlayStation Store. Hiermee kun je MUBI kijken op de PlayStation 4.

Streamingdienst MUBI is uitgeroepen tot Apple TV app van het Jaar 2023
Film: Farewell Amor. | Bron: Park Pictures, Department of Motion Pictures, Good Gravy Films, Jhumka Films, Lucky 13 Productions, MACRO, MUBI, MUBI Nederland, Outrageous Pictures, Wavelength en Roffa Mon Amour.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.