Netflix kondigt Terminator: The Anime Series aan

Netflix heeft bekendgemaakt dat ze werken aan een animeserie over The Terminator. De serie zal de (simpele) titel Terminator: The Anime Series krijgen. In de teaser krijgen we een waarschuwing te zien dat op 30 augustus 1997 alles verandert. Hiermee verbindt Terminator: The Anime Series zich met Terminator 2: Judgment Day. In deze iconische film blijkt 30 augustus 1997 de datum te zijn waarop het kunstmatige intelligentienetwerk Skynet zelfbewust wordt.

Wat volgt is een totale oorlog tussen de mensheid en Skynet. In deze wereldoorlog worden zowel mensen als Terminators naar het verleden gestuurd. Ieder met hun eigen motieven en missies. James Camerons film The Terminator is de eerste film uit deze langlopende mediafranchise. Er zijn al vijf vervolgen op The Terminator uitgekomen. Daarnaast zijn er ook meerdere stripboeken, videogames en een televisieserie over deze mediafranchise uitgekomen. Netflix voegt met Terminator: The Anime Series een nieuwe titel toe aan deze welbekende franchise.

Terminator: The Anime Series wordt geproduceerd door Skydance en Japan Animation Studio Production I.G. Scenarioschrijver en filmproducent Mattson Tomlin dient als de producent, showrunner en scenarioschrijver van Terminator: The Anime Series. Tomlin schreef eerder al mee aan het scenario van Matt Reeves’ film The Batman en de Netflixfilm Project Power. Daarnaast werkt Tomlin ook mee aan het scenario van The Batman – Part II.

Dit is wat de scenarioschrijver te zeggen had over zijn samenwerking met Netflix en Skydance: “Ik ben vereerd dat Netflix en Skydance me de kans hebben gegeven om Terminator te benaderen op een manier die conventies doorbreekt, verwachtingen ondermijnt en echt lef heeft.” Het is nog onbekend wat de rollen van belangrijke (franchise) personages als Sarah Connor, John Connor en verschillende Terminators als de T-800 in deze animeserie zullen zijn.

Er bestaat uiteraard ook een kans dat de serie de focus zal leggen op zowel bekende als compleet nieuwe (menselijke en robotachtige) personages. Het is nog niet bekend wanneer Terminator: The Anime Series zal uitkomen. Het is nog even afwachten of Terminator: The Anime Series aan de veelgeprezen kwaliteit van de eerste twee Terminator films kan voldoen. De inclusie van een scenarioschrijver als Tomlin biedt hoop. Aan de andere kant hebben fans al vaker meegemaakt dat het breken van verwachtingen in deze mediafranchise kan leiden tot grote teleurstellingen…

Bekijk hierboven de officiële aankondiging van Terminator: The Anime Series.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.