Full Color Entertainment en Picl lanceren Pepr

Picl en Full Color Entertainment hebben recent bekendgemaakt dat ze een samenwerking zijn aangegaan. Dit is een samenwerking waarbij een nieuw podium voor Zwarte Makers en verhalen uit de Afrikaanse diaspora wordt vrijgegeven. Dit nieuwe podium zal onderdeel worden van de streamingdienst Picl en Pepr gaan heten.

Vanaf woensdag 25 november zijn maandelijks de nieuwste films en belangrijkste klassiekers te zien op Pepr. Wil je meer hierover te weten komen? Lees dan vooral verder!

Over Pepr

Op Pepr zullen films te zien zijn die niet of nauwelijks in de Nederlandse filmtheaters of online aangeboden worden. Ook korte films van talentvolle Zwarte makers uit Aruba, Nederland, Sint Maarten en Curaçao krijgen een plek. 

Op 25 november 2020 trapt Pepr af met onder andere de films Test Pattern van Shatara Michelle Ford. Deze film is de winnaar van de Lionsgate/Starz Producing Award van het Blackstar Film Festival. Daarnaast zal ook The Remix: Hip Hop x Fashion van Lisa Cortez te zien zijn. Deze film kwam ook in de prijzen. In dit geval won het de Urbanworld Best Documentary Feature prijs. Vanaf 2 december 2020 zal Billie van James Erskine te zien zijn.

Volgens Peggy Gemerts (oprichter van Full Color Entertainment en Pepr) zijn er zoveel sterke en mooie producties die hun weg niet naar de Nederlandse huiskamers of filmtheaters weten te vinden. Via Pepr kunnen ze deze films toch online én in de filmtheaters aanbieden. Pepr wordt ondersteund door partners die het belangrijk vinden dat er meer cultureel verschillende verhalen in film te zien zijn, waaronder vrouwenplatform Black Ladies Talk, Black Achievement Month, filmwebsite Cine.nl en de deelnemende Picl-theaters.

Pepr en Picl
Ben jij er ook al helemaal klaar voor om films via Picl te gaan kijken?

Surinaamse Onafhankelijkheid

Het is op 25 november 2020 alweer 45 jaar geleden dat Suriname onafhankelijk werd. Om deze reden biedt Pepr vanaf deze datum drie films aan die tot het erfgoed van de Nederlandse cinema behoren. Zo zal de film Het geheim van de Saramaccarivier uit 2017 te zien zijn. Deze film is geregisseerd door de Surinaams/Nederlandse-regisseur Pim de la Parra. De film geeft beeld hoe het is om je vaderland te verliezen.

Ook de Gouden Beer-winnaar Faja Lobi van Herman van der Horst zal te zien zijn op Pepr. Deze documentaire dateert uit 1960 en geeft een impressie van het leven van verschillende bevolkingsgroepen in Suriname. Dit wordt omlijst door de dans, zang, muziek en geluiden van het binnenland.

Daarnaast zal de film De wereld heeft gezicht verloren uit 2016 te zien zijn op Pepr. Deze film werd geregisseerd door Cindy Kerseborn. Deze film gaat over de in Suriname geboren schrijfster Astrid Roemer. Zij is één van de belangrijkste Zwarte feministische vrouwen in Nederland en Suriname.

Over Full Color Entertainment

Full Color Entertainment is de eerste distributeur in Nederland die zich exclusief richt op diversiteit in het aanbod van films. Dit doen ze al sinds hun oprichting in 2015. Naast releases van Zuid-Afrikaanse, Afro-Caribische, Indo-Afrikaanse en Afro-Amerikaanse verhalen heeft Full Color Entertainment onder meer filmprogrammering verzorgd voor verschillende festivals.

Over Picl

Picl is het arthouse streaming platform van Nederland. Het is een initiatief voor mensen die gek zijn op (Nederlandse) cinema en arthouse-films. Het is opgericht door mensen die er alles aan doen om hun enthousiasme voor film over te brengen op anderen. De missie van Picl is om de zichtbaarheid voor de (Nederlandse) documentaires en artistieke films te vergroten.

Je kunt verschillende soorten films huren. Er zitten ook films tussen die meteen vanaf de eerste dag van de release ook online beschikbaar zijn. In tegenstelling tot de meeste streamingdiensten betaal je bij Picl per film. Daarnaast selecteer je voor betaling jouw lokale filmhuis, want een deel van de opbrengsten gaat naar het theater van je keuze. Hiermee kun je dus een filmtheater of filmhuis (naar keuze) ondersteunen. Iets wat zeer gewaardeerd zal worden in deze aparte corona-tijden.

Lees hier mijn recensie van Stop Filming Us. Deze film is momenteel ook te zien op Picl.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.