Bekijk hier de nieuwe Spider-Man: No Way Home Trailer

Het moment van wachten is afgelopen. De nieuwe Spider-Man: No Way Home trailer is eindelijk online geplaatst door Sony Pictures Entertainment. Ben je benieuwd naar wat er allemaal te zien is in de trailer? Lees dan dit artikel verder waarin ik de trailer analyseer. Als je liever alleen de trailer wilt zien, dan is dit nieuwsartikel ook meer dan geschikt voor je. In dit artikel staat namelijk ook de link naar de nieuwe Spider-Man: No Way Home trailer!

Bekijk hier de officiële trailer van Spider-Man: No Way Home (2021).

Beschrijving van de Spider-Man: No Way Home Trailer

De trailer opent met een kort segment van wat we in de trailer te zien zullen krijgen. Dit is een traditie aan het worden in moderne trailers. We krijgen een bebloede Peter Parker (gespeeld door Tom Holland) te zien, op wat lijkt een brug. Daarna zien we Doctor Strange (gespeeld door Benedict Cumberbatch) zijn best doen om zijn magische krachten bijeen te houden. Dit wordt gevolgd door een shot van Alfred Molina’s Dr. Octopus. Het lijkt alsof zijn metalen tentakels een upgrade krijgen. Daarna zien we kort Willem Dafoe’s Norman Osborn (met andere woorden The Green Goblin) vliegen op de beroemde glider en Jamie Foxx’s Electro elektriciteit schieten.

Het korte voorproefje eindigt met Tom Holland’s Spider-Man die een web schiet. Daarna zien we het officiële logo van de film, met daaronder de bevestiging dat dit de officiële trailer van de film is. De trailer zelf opent best tragisch met een verwonde Peter Parker die in de regen bedroefd naar iets of iemand toekijkt. Hij praat over hoe sinds hij gebeten is door de spin die hem spinkrachten heeft gegeven, er maar een week was die normaal voor hem aanvoelde.

Ondertussen krijgen we enkele herkenbare beelden uit de eerste trailer te zien. Zo zien we J. Jonah Jameson (gespeeld door J.K. Simmons) bekend maakt dat Peter Parker Spider-Man is. De tekst met “Public Enemy #1” verschijnt groots op een billboard met Peter Parker’s hoofd naast die van Spider-Man. We zien hem omringd worden door helikopters, terwijl hij samen met MJ op een brug staat. Daarna zien we Peter videobellen met MJ. Hij vertelt haar dat zijn enige normale week plaatsvond toen hij haar vertelde dat hij Spider-Man was.

Het volgende beeld is van Spider-Man en MJ die van de brug naar beneden springen en door een ondergronds treinspoor proberen te vluchten. Nu krijgen we de logo’s van Sony Pictures Entertainment, Columbia Pictures en Marvel Studios te zien. Doctor Strange vertelt aan Peter Parker dat het spel om iedereen te laten vergeten dat Spider-Man Peter Parker is, consequenties heeft meegebracht. Het universum van de MCU begint nu bezoekers te krijgen van “elk universum”, zoals Benedict Cumberbatch’s Doctor Strange het zegt.

We zien soortgelijke beelden van de eerste trailer. Peter Parker bezoekt Doctor Strange, en samen proberen ze het spel in werking te zetten. Hierna zien we opnieuw de klassieke Green Goblin bom uit de Sam Raimi Spider-Man trilogie. De lach van Willem Dafoe’s Norman Osborn is nu beter herkenbaar en we kunnen ook direct een blik werpen op de terugkeer van de Green Goblin. Daarna zien we gele elektriciteit afgaan op Peter Parker – die ondertussen in een zwart en goud kostuum zit.

Dit wordt gevolgd door Dr. Octopus die uit een brug omhoog klimt met zijn metalen tentakel vrienden. “Hello Peter”, zegt hij opnieuw. We krijgen ook een betere kijk te zien op het gevecht tussen hem en Spider-Man op de brug. Daarna zien we hoe Dr. Octopus Tom Holland’s Spider-Man ontmaskert en hem niet “Peter Parker” noemt. Dit is in mijn ogen een overduidelijk teken dat dit dezelfde Dr. Octopus is uit het Raimi Spider-Man universum. We zien Spider-Man en Dr. Octopus nogmaals met elkaar vechten op de brug.

Hierna zien we hoe Otto Octavius (alias Dr. Octopus) naar zijn naam gevraagd wordt. Hij geeft zijn naam aan Peter Parker, Ned en MJ. Deze moeten echter lachen hierom en vragen naar zijn echte naam. We zien Otto verbaasd toekijken, terwijl zijn metalen tentakels meebewegen met zijn verbazing. Een leuk klein detail dat laat zien dat Jon Watts kennis heeft over hoe het karakter van Otto Octavius werkt. Benedict Cumberbatchs Doctor Strange benoemt hoe er anderen nog zijn die teruggestuurd moeten worden naar hun eigen universum. We zien Electro op de achtergrond in de lucht zweven, omringd door gele elektriciteit.

Tom Holland’s Spider-Man lijkt met zijn zwart goud kostuum gebruik te kunnen maken van Doctor Strange’s magie. Hierna komt een wat luchter momentje waar Doctor Strange “vriendelijk” verzoekt om deze rotzooi Scooby-Doo stijl op te lossen. Daarna zien we Electro politieauto’s beschieten met zijn elektriciteit en krijgen we een nieuwe blik op de terugkeer van J. Jonah Jameson te zien. Otto Octavius benoemt hoe Spider-Man tegen geesten vecht, terwijl we nog meer shots te zien krijgen van hoe hij op de brug vecht met Spider-Man. Doctor Strange vertelt Peter Parker hoe deze schurken uit andere universums allemaal doodgaan terwijl ze vechten met Spider-Man.

Doctor Strange noemt het hun lot. Daarna zien we hoe Tom Holland’s Spider-Man zonder masker richting een Green Goblin bom springt, terwijl de bom aan het ontploffen is. Het lijkt er op dat Spider-Man en Doctor Strange het niet eens zijn over hoe ze deze schurken moeten aanpakken, dus breekt er een gevecht tussen de twee uit. Tom Holland’s Spider-Man benoemt hoe er een andere weg moet zijn, maar volgens Doctor Strange is deze er niet. Strange noemt ze een gevaar voor hun universum. Ondertussen krijgen we beelden te zien van tante May die aan het rennen is en Dr. Octopus die een upgrade krijgt voor zijn metalen tentakels.

Daarna zien we meer van Jamie Foxx’s Electro die vertelt tegen iemand dat iets van hem niet weggepakt mag worden. Praat hij over zijn nieuwe kostuum of zijn nieuwe mogelijkheid tot hebben van een leven? Het lijkt erop dat Electro bliksem schiet op Dr. Octopus. Gaat Otto dan toch weer de held uithangen in de nieuwe Spider-Man film? Eindelijk horen we Willem Dafoe ook echt praten in de film. Hij benoemt hoe Peter Parker het moeilijk heeft omdat de wereld hem probeert te laten kiezen tussen alles wat hij wil hebben. We krijgen een blik op het originele kostuum van Green Goblin, maar krijgen ook kort een nieuw kostuum voor hem te zien.

We zien Happy die omsingeld wordt door agenten. MJ en Peter kissen nog even. Als laatst zien we Spider-Man vechten tegen Electro, Sandman en The Lizard. Peter benoemt hoe hij niet iedereen kan redden. Tijdens dit gevecht valt MJ naar beneden. Ned probeert haar hand nog te grijpen, maar dit lukt niet. Dus springt Tom Holland’s Spider-Man naar beneden om haar te grijpen. Voordat de trailer (volledig) eindigt zien we paarse golven in de lucht, terwijl Doctor Strange benoemt dat “ze eruit beginnen te komen”. Hij kan ze niet meer stoppen zegt hij. Als dat maar goed afloopt…

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.