Nieuwe trailer van Pixars Lightyear hint op een spannend sci-fi avontuur

Een nieuwe speciale trailer geeft nieuwe beelden op het opkomende avontuur van de Pixar-held Buzz Lightyear. De nieuwe Lightyear trailer en poster introduceert de wereld tot het team van buitenbeentjes dat Buzz Lightyear zal helpen met zijn spannende avontuur. Lightyear zal de eerste losstaande en niet speelgoed gerelateerde film zijn uit de Toy Story-franchise.

De film werkt als een spin-off voor de originele 4 Toy Story speelfilms, maar dient dus ook als een losstaande film. Er is zelfs bevestigd dat Lightyear de film is die het personage Andy (uit Toy Story-trilogie) zag als kind. Dit was de film die hem fan maakte van Buzz Lightyear. De film dient dus ook als een film die gemaakt is in het Toy Story-universum.

Over Lightyear (2022)

Het verhaal van Lightyear volgt het oorsprongsverhaal van de fictieve astronaut, die later als inspiratie werd gebruikt voor de populaire actiefiguur uit de Toy Story-franchise. Het verhaal zal laten zien hoe Buzz samen met zijn commandant en bijhorende crew strandt op een gevaarlijke planeet die 4.2 miljoen lichtjaren van de Aarde verwijderd is. Buzz moet nu een weg terug naar huis zien te vinden, waarvoor hij moet reizen door de ruimte en tijd.

De speciale trailer laat nieuwe beelden zien van de film, waarbij de focus duidelijk wordt gelegd op het team van buitenbeentjes dat Buzz tegenkomt. Buzz gaat samen met zijn team het opnemen tegen de schurkachtige Zurg. De film is geregisseerd door Angus MacLane. De originele stem van Buzz Lightyear wordt (in deze film) ingesproken door Chris Evans. De rest van de cast bestaat uit onder andere Keke Palmer, Dale Soules, Taika Waititi, Peter Sohn, Uzo Aduba, Mary McDonald-Lewis, Efren Ramirez, Isiah Whitlock Jr., en James Brolin.

Bekijk hier de officiële “Special Look” trailer van Lightyear (2022).

Chris Evans en zijn rol als Buzz Lightyear

Evans heeft recent gezegd dat Lightyear het publiek een “epische filmische ervaring” zal geven. “Ik kan niet wachten tot mijn nieuwe film, Disney en Pixars Lightyear, deze zomer in jullie theaters draait,” zei Evans. De acteur zei verder ook nog: “Je leert eindelijk het verhaal achter het speelgoed dat de harten van het publiek over de hele wereld veroverde en een van de grootste franchises aller tijden is. Dit is een epische cinematografische ervaring die je op het grote scherm moet zien. Erg bedankt voor jullie steun. Ik kan niet wachten om jullie allemaal in de bioscoop te zien.

Evans neemt de rol van Buzz Lightyear over van Tim Allen, die de originele stem van het speelgoedfiguur van Buzz Lightyear insprak. Fans kunnen het jammer vinden dat Allen niet terugkeert voor de film over dit personage, maar regisseur Angus MacLane heeft uitgelegd dat Evans de perfecte keuze was voor de “echte” Buzz Lightyear. “We hadden een nieuwe stem nodig voor Buzz. Hij moest een mooi, rijk geluid hebben, in staat zijn om zowel dramatisch als komisch te zijn – en het belangrijkste, hij moest heldhaftig zijn zonder arrogant of dom over te komen,” zei de filmmaker. MacLane zei ook nog het volgende: “Dat is een hele opgave, en we wisten meteen dat we Chris moesten vragen.

Lightyear zal vanaf woensdag 15 juni 2022 te zien zijn in de Nederlandse bioscopen.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.