Officiële trailer van Doctor Strange in the Multiverse of Madness nu online

De eerste officiële trailer van Doctor Strange in the Multiverse of Madness is eindelijk op Youtube te bekijken. Enkele fans zullen de mogelijkheid al gehad hebben om de trailer eerder te mogen aanschouwen. Ik ga niet verklappen waar de trailer al eerder te zien was, maar degene die de trailer al gezien hadden, zullen snappen waar ik het over heb. We moeten nog wachten tot 6 mei 2022 voordat we, naast de officiële trailer van Doctor Strange in the Multiverse of Madness, ook de film zelf kunnen zien. Maar in dit artikel kun je alvast een voorproefje krijgen door de officiële trailer van Doctor Strange in the Multiverse of Madness te bekijken.

Bekijk de officiële trailer van Doctor Strange in the Multiverse of Madness

De eerste (gelekte) synopsis van de film laat ons weten dat Doctor Strange nog steeds bezig is met zijn onderzoek over de Time Stone. Maar een oude vriend die een vijand is geworden, maakt een einde aan zijn plannen en zorgt ervoor dat Strange een onuitsprekelijk kwaad ontketent. Zal de oude vriend die een vijand wordt Mordo of Wanda zijn? Of wordt het een totaal onverwacht persoon als Wong? De trailer laat ons dan wel zien dat Wanda om hulp wordt gevraagd, maar het is nog onduidelijk wat haar precieze rol in de film zal zijn.

Bekijk hier de officiële trailer van Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2022).

Reshoots en Releasedatum(-s)

Het vervolg op de originele Doctor Strange film, onderging reshoots in November en December 2021. Volgens de titulaire hoofdrolspeler Benedict Cumberbatch hoeven we ons echter geen zorgen te maken, want deze reshoots waren bedoeld om het opgenomen materiaal wat ze al hadden te verbeteren. Daarnaast zouden de reshoots aanwezig zijn geweest om scènes op te nemen die eerst niet opneembaar waren door de COVID-pandemie.

Volgens The Hollywood Reporter zijn de reshoots meer een resultaat van het succes van Marvel Studios’ Loki en Spider-Man: No Way Home. Hierdoor zou Marvel Studios nog meer in willen gaan op het idee van het multiversum. De kans dat we meer verrassende cameo’s of terugkeer van favoriete personages kunnen zien, is dus groot.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness zou oorspronkelijk uitkomen op 7 mei 2021, voordat de release werd verschoven naar 25 maart 2022. Daarna werd de release van deze tweede Doctor Strange film weer verschoven. Dit keer kwam het te staan op een release datum in mei 2022 (6 mei voor Nederlanders). Hiermee nam het de release datum van Thor: Love and Thunder in, en werd de releasedatum van de vierde Thor film verschoven naar 8 juli 2022.

Officiële trailer van Doctor Strange in the Multiverse of Madness
Bron: Marvel Studios, Marvel Entertainment, Truenorth Productions en Walt Disney Studios Motion Pictures.

Terugkeer van een legende

Benedict Cumberbatch heeft gehint dat Doctor Strange in the Multiverse of Madness de ambitieuste alleenstaande superheldenfilm aller tijden kan worden. Daarnaast heeft actrice Elizabeth Olsen ook gehint dat Doctor Strange 2 een ‘bonkers film’ zal worden. Dit is niet helemaal gek, want de legendarische regisseur Sam Raimi keert terug naar het superheldengenre om deze tweede Doctor Strange film te regisseren. Zijn Spider-Man trilogie is geliefd onder een ongelofelijke grote groep filmliefhebbers.

Toch was Raimi niet direct geïnteresseerd in het regisseren van Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Hij wist namelijk niet of hij nog een keer dezelfde soort negatieve reacties, als die van Spider-Man 3, zou kunnen weerstaan.

Officiële trailer van Doctor Strange in the Multiverse of Madness
Bron: Marvel Studios, Marvel Entertainment, Truenorth Productions en Walt Disney Studios Motion Pictures.

Wie spelen in Doctor Strange in the Madness of the Multiverse?

Benedict Cumberbatch keert (uiteraard) terug als Doctor Strange in dit tweede deel. Hiervoor zagen we zijn personage voor het laatst in Spider-Man: No Way Home. De eerste officiële trailer van Doctor Strange in the Madness of the Multiverse laat ons zien dat hij twee versies van Doctor Strange zal spelen. Keert de schurkachtige variant van Doctor Strange uit Marvel’s What if-serie terug voor deze film? Het lijkt er op van wel.

Ook keert Elizabeth Olsen terug als Wanda Maximoff – die ook wel bekend is als de Scarlet Witch. In 2019 werd al bekendgemaakt dat Olsen terug zou keren als Wanda Maximoff. Hiervoor was ze te zien in de Marvel Studios Disney+ serie WandaVision. De finale van de serie liet kijkers zien dat Wanda de duistere magie aan het bestuderen was. Zou dit kunnen betekenen dat ze als een schurk terug zal keren in Doctor Strange 2? Op het eerste oog lijkt dit niet het geval te zijn, maar een kleine hint kan dit ons wel doen verwachten.

Zo krijgen we te zien hoe haar vingers donker worden terwijl ze magie aan het uitvoeren is. Dit is iets wat ook gebeurde bij de schurk Agatha Harkness in haar serie. Toeval? Hoogstwaarschijnlijk niet. Volgens Elizabeth Olsen moet je wel de WandaVision serie gezien hebben, om Doctor Strange in the Multiverse of Madness te begrijpen. Ook oud bekende Chiwetel Ejiofor keert terug als Mordo. Dit maakte hij al bekend in juni 2020.

Ook keren Rachel McAdams en Benedict Wong terug als Christine Palmer en Wong. Naast de bekenden krijgen we ook nieuwkomer Xochitl Gomez te zien als America Chavez. Dit is een topfavoriete personage uit de Marvel stripboeken. Bruce Campbell heeft ook gehint dat hij een cameo heeft in deze film. Omdat hij regelmatig heeft samengewerkt met Sam Raimi, zou dit niet gek zijn.

Officiële trailer van Doctor Strange in the Multiverse of Madness
Bron: Marvel Studios, Marvel Entertainment, Truenorth Productions en Walt Disney Studios Motion Pictures.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.