Bekijk hier de officiële trailer van Lightyear

Voor Pixars opkomende film Lightyear kregen we 27 oktober 2021 al een teaser trailer te zien, maar op 8 februari 2022 kwam de eerste officiële trailer van Lightyear uit. De eerste officiële trailer van Lightyear is in dit artikel te bekijken. Heb je geen zin of tijd om de eerste officiële trailer van Lightyear te kijken? Dan heb ik goed nieuws voor je, want in mijn artikel kan je ook mijn beschrijving van de trailer lezen.

Over Lightyear (2022)

Pixars Lightyear is een opkomende sci-fi actieavonturen animatiefilm dat gaat over het achtergrondverhaal van Buzz Lightyear. Hij is de ruimteheld die als inspiratie diende voor het bekende speelgoedfiguur uit de Toy Story franchise. Acteur Chris Evans spreekt in de originele versie van de film de stem in van Buzz. De film is geregisseerd door Angus MacLane, die al eerder de co-regisseur was voor de Disney en Pixar film Finding Dory.

Bekijk hier de officiële trailer van Lightyear (2022).

Beschrijving van de officiële trailer van Lightyear

De eerste officiële trailer voor Lightyear opent met een reeks scènes waar we Buzz Lightyear te zien krijgen, terwijl hij op een andere planeet gestationeerd is. Evans’ Buzz Lightyear vertelt in de trailer dat hij zich al een jaar heeft bevonden op deze planeet en zich nu klaarmaakt om een eerste test reis te maken. Daarna krijgen we Buzz Lightyear in actie te zien als hij met zijn ruimteschip zich klaarmaakt om het sterrenstelsel te betreden. Buzz wilt iedereen thuiskrijgen, maar waar of wat thuis precies is, is nog niet duidelijk.

Mijn eerste gok is de Aarde, maar met een film van Pixar weet je nooit goed wat je kan verwachten. De animatie van Buzz Lightyear die in zijn ruimteschip supersnelheid activeert in zijn ruimteschip is niet in woorden uit te drukken. Het is bijzonder prachtig, en anders dan wat we eerder gezien hebben van Pixar. Nadat we Buzz bewonderend zien kijken naar de mooiheid van het sterrenstelsel, krijgen we enkele korte scènes uit de film te zien. We maken kennis met de katachtige robot compagnon van Buzz Lightyear, die voor wat leuke grappen zorgt.

Daarnaast krijgen we te zien hoe Buzz Lightyear verschillende planeten bezoekt en het opneemt tegen gevaarlijke vijanden. Hierbij krijgen we ons eerste blik op de bekende aartsvijand van Buzz Lightyear, beter bekend als Emperor Zurg. De actie in deze trailer ziet er spannend en buitengewoon voor een Pixar film uit. Aan de hand van deze eerste officiële trailer kan ik zeggen dat dit de Pixar is die ik een lange tijd heb gemist. De grensverleggende animatiestudio die zich niet laat kennen, en het publiek blijft vermaken door unieke films te maken. Animatiefilms die niet alleen de grens verleggen van de technische aspecten van het medium, maar ook vernieuwend zijn in hun manieren van verhalen vertellen!

Ik kijk enorm uit naar Pixars Lightyear. Maar wat vinden jullie van de trailer? En kijken jullie uit naar de film Lightyear? Zou je liever de film in de bioscoop zien of direct op streamingdienst Disney+? Laat het me weten in de reacties hieronder!

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.