Onder het Maaiveld Junior is vanaf 19 april 2023 in de Nederlandse bioscopen te zien

Onder het Maaiveld is een groot succes in Nederland. Sinds 2 maart is de natuurdocumentaire al in de Nederlandse bioscopen te zien en in de afgelopen maand gingen al meer dan 30.000 mensen naar deze bioscoopfilm. De filmmakers van Onder het Maaiveld – die eerder ook al werkten aan De Nieuwe Wildernis en De Wilde Stad – komen nu ook met een speciale junioreneditie van Onder het Maaiveld. Met Onder het Maaiveld Junior nemen de filmmakers de jeugdige kijkers mee op een ondergrondse reis naar allemaal bijzondere beestjes die ze nog nooit eerder hebben gezien. Onder het Maaiveld Junior draait vanaf 19 april 2023 in de Nederlandse bioscopen.

Over Onder het Maaiveld Junior (2023)

Er leven meer bodemdiertjes dan mensen op de aarde. Het is dus ook niet zo gek dat het bodemleven zo’n ontzettend belangrijke rol speelt in alles wat groeit en bloeit op onze aarde. Zo houden juist de kleine beestjes de bodem gezond. Onder het Maaiveld Junior laat – net zoals zijn voorganger Onder het Maaiveld – zien dat er ook een hele wereld onder de grond aanwezig is. Dit is zelfs een spannende ondergrondse wereld van mollen, larven, wormen, pissebedden, schimmels, bacteriën, spinnen, duizendpoten en nog veel meer.

In Onder het Maaiveld Junior gaan een groep kinderen op een ontdekkingsreis waarbij ze stap voor stap de spectaculaire wereld onder onze voeten verkennen. Ze laten daarbij de ongeziene en daardoor onbekende ondergrondse wereld in volle glorie zien. Met Onder het Maaiveld Junior wordt er een verbinding gelegd tussen de leefwereld van kinderen en de ondergrondse wereld. In woord en beeld wordt een bijzonder verhaal verteld dat zich onder hun voeten afspeelt. De filmmaker Mark Verkerk regisseerde zowel Onder het Maaiveld en Onder het Maaiveld Junior.

Onder het Maaiveld Junior
Bron: M&N Film Distribution, Triple P Entertainment, Filmdepot.nl, EMS Films en M&N Media Group.

De cast en crew van deze twee films willen de Nederlandse bodem – en vooral ook het belang van een gezonde bodem – beter onder de aandacht brengen. Zo vertelde coproducent Jeffrey de Graaf het volgende over de bioscoopfilms: “Op kindertekeningen is de bodem een streep onder onze voeten, daaronder zie je niks, terwijl in de lucht altijd wel een zonnetje of een ster wordt getekend. De bodem is zó dichtbij en toch weten we meer van het heelal. Met onze nieuwe film Onder het Maaiveld Junior willen we het ongeziene zichtbaar maken.”

De filmmakers hebben bij Onder het Maaiveld en Onder het Maaiveld Junior samengewerkt met IUCN NL en wetenschappers van het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW), De Vlinderstichting, Naturalis, Wageningen University & Research (WUR), Micropia in ARTIS en tal van andere deskundigen.

Bekijk hier de officiële trailer van Onder het Maaiveld Junior (2023).

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.