Onze Straat II is vanaf 7 oktober 2021 wekelijks te zien

Na het grote succes van zesdelige dramaserie Onze Straat, keert de dramaserie terug met een tweede deel. Onze Straat II is een serie die vanaf donderdag 7 oktober wekelijks te zien is om 22:15 uur op NPO 3. Dit is de opvolger van de Centraal en One Night Stand films. Op 26 september gaan de titels van Onze Straat II in première op het NFF. De serie is een traject van NTR, BNN VARA, VPRO, het NPO-fonds, het Nederlands Filmfonds en CoBO. Lees in dit artikel alles wat je moeten over Onze Straat II en de bijhorende zes afleveringen.

Over Onze Straat II

Onze Straat II is een dramaserie waarin het leven van bewoners van een en dezelfde straat centraal staan. Op straat kan iedereen elkaar tegenkomen. Er wordt geleefd, gewerkt en contact gemaakt. De straat is een plek waar verschillende generaties en culturen worstelen met kwesties van nu. Achter elke deur schuilt een ander verhaal. Iedereen heeft een eigen verhaal, ook al wonen ze in dezelfde straat.

Onze Straat II bestaat uit zes afleveringen van elk 45 minuten. De afleveringen zijn gemaakt door een veelbelovend team van regisseurs, scenaristen en producenten. De verhalen staan op zichzelf, maar de straat verbindt de verhalen met elkaar. Lees hier mijn nieuwsartikel over de eerste Onze Straat reeks.

Over de Afleveringen

Aflevering een zal te zien zijn op donderdag 7 oktober 2021 om 22:15. De eerste aflevering is geregisseerd door Jörgen Scholtens. Daarnaast heeft hij samen met Pepijn van Weeren het scenario geschreven. De aflevering heet Little Amsterdam en is geproduceerd door Millstreet Films. De cast bestaat onder andere uit Anneke Blok, Kees Hulst, Frank Lammers, Benjamin Moen, Poal Cairo, Beppie Melissen en Shane Redondo.

In de absurde tragikomedie Little Amsterdam gaat Lenie haar eenzaamheid te lijf door het oude kamertje, van haar al vertrokken zoon, te verhuren aan toeristen. Ze geniet van het gezelschap van haar jonge gasten, maar moet dit allemaal stiekem doen omdat de buurtbewoners toeristen scherp bekritiseren. Sinds hun ingeslapen stadje door marketingmannetjes is omgedoopt tot Little Amsterdam, sterft het er van de rolkoffers. De buitenlandse gasten zijn allerminst welkom en iedereen die hier anders over denkt, wordt verstoten door de buurt. Lenie moet uiterst voorzichtig zijn en ze verplicht al haar gasten ongezien het huis via de brandtrap te betreden. Niemand heeft weet van Lenies stiekeme verhuur, totdat een Ierse toerist met veel kabaal van haar brandtrap valt.

Little Amsterdam Onze Straat II
Bron: Herrie Film & TV.

Aflevering twee zal te zien zijn op donderdag 14 oktober 2021 om 22:15. De tweede aflevering is geregisseerd en geschreven door Ashgan El-Hamus. De aflevering heet Lois Lane en is geproduceerd door Topkapi Films. De cast bestaat onder andere uit Tekla Reuter en Jamie van Stelten.

Nadat de zoon van alleenstaande moeder Lois een jaar geleden uit huis is geplaatst, is het moment eindelijk daar: hij mag voor het eerst weer een nacht bij haar slapen. Zonder toezicht samen in een nieuw huis. Zodra de twee elkaar zien vliegen ze elkaar in de armen; aan liefde geen gebrek en direct wordt duidelijk hoeveel ze, met hun grote monden, op elkaar lijken. Maar de druk om zich aan alle regels te houden komt voor Lois in de knoop met de aandacht die ze haar kind wil geven. Als Jeremy aan het eind van het weekend voelt dat de tijd begint te dringen, komt het verdriet en doet Lois wat elke moeder zou doen; hem de tijd geven. Tijd die hen vervolgens onherroepelijk inhaalt.

Lois Lane Onze Straat II
Bron: Herrie Film & TV.

Aflevering drie zal te zien zijn op donderdag 21 oktober 2021 om 22:15. De derde aflevering is geregisseerd en geschreven door Zara Dwinger. De derde aflevering heet Het meisje dat vervloekt was en is geproduceerd door Studio Ruba. De cast bestaat onder andere uit Sinem Kavus, Victor Ijdens, Frieda Barnhard en Ilker Dilikaya.

De Turks-Nederlandse Gizem spendeert haar dagen blowend op de bank, waar ze haar buren bespiedt door een verrekijker. Wanneer ze gefascineerd raakt door haar eigenzinnige overbuur jongen die plots verdwijnt, doet Gizem haar comfortabele rookwolk uit om hem te vinden. Zo raakt ze verstrikt in een vreemde zoektocht vol inbrekers, mysterieuze clues en comfortabele matrassen. Het Meisje Dat Vervloekt Was is een gestileerde, tragikomische neo-noir over familie, buitenstaanders en de wens om te verdwijnen.

Het Meisje Dat Vervloekt Wa
Bron: Herrie Film & TV.

Aflevering vier zal te zien zijn op donderdag 28 oktober 2021 om 22:15. De vierde aflevering is geregisseerd en geschreven door Yim Brakel. De vierde aflevering heet Othala en is geproduceerd door Dutch Mountain Film. De cast bestaat onder andere uit Matsen Montsma, Gijs Naber, Ezra Blok, Martijn Fischer, Sophie van Winden en Bart Slegers.

De zachtaardige Odin is de zoon van Herman Brest. Hij is de frontman van een extreemrechtse groepering. Nadat een toespraak van Herman viral gaat, ontvangt het gezin ernstige bedreigingen. Ook raakt Odin op school in gevecht met de populaire Victor. Odin voelt zich toenemend gevangen tussen twee werelden. Hij is een paria op school terwijl hij zich in de steeds agressiever wordende groep van zijn vader ook niet thuis voelt. Krampachtig houdt hij zich vast aan de loyaliteit aan zijn vader, maar zijn vertrouwde wereldbeeld begint langzaam te wankelen.

Othala
Bron: Herrie Film & TV.

Aflevering vijf zal te zien zijn op donderdag 4 november 2021 om 22:15. De vijfde aflevering is geregisseerd en geschreven door Amira Duynhouwer. De vijfde aflevering heet Save It en is geproduceerd door Studio Ruba. De cast bestaat onder andere uit Sara Afiba, Alisa Bloemendaal, Samora Bergtop en Arjan van Hesteren.

Delilah en Melanie zijn al hun hele leven lang beste vriendinnen. Melanie is precies wat Delilah zou willen zijn en vice versa. Constant balancerend op een koord van wederzijdse jaloezie en diepe bewondering zijn de meisjes nu bijna volwassen. Er breekt een tijd van pijnlijke scheiding aan. Delilah heeft grote dromen voor de toekomst. Melanie ziet geen toekomst. De depressie van Melanie leek tijdens hun puberteit meer een grap dan een ziekte. Nu neemt de diagnose een serieuze vorm aan in de levens van beide meisjes. Delilah besluit Melanie te redden van deze onzichtbare vijand.

Safe It Onze Straat II
Bron: Herrie Film & TV.

Aflevering zes zal te zien zijn op donderdag 11 november 2021 om 22:15. De zesde aflevering is geregisseerd en geschreven door Vincent Tilanus. De zesde aflevering heet Heartbeats en is geproduceerd door Room for Film. De cast bestaat onder andere uit Laura Bakker, Mieneke Bakker, Hanneke van der Paardt en Dennis Rudge.

Door een burn out is de jonge illustrator Lorah terug bij haar moeder komen wonen. Om structuur te krijgen en om iets te verdienen werkt ze bij haar moeders vriend in het magazijn van zijn webwinkel. Nu ze bijna hersteld is, wil Lorah niets liever dan weer aan de bak komen in haar eigen vak. Dan ontmoet Lora de succesvolle Emily. Ze is een succesvolle collega wiens werk ze enorm bewondert. Haar frustraties en ongeduld worden echter steeds groter wanneer ze wordt geconfronteerd met het bewijs dat dit nog niet haar tijd is om te schitteren.

Heartbeats
Bron: Herrie Film & TV.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.