Opinie | Streamplayers.nl is de beste plek voor de beginnende streamingdienst fanaat

Veel filmliefhebbers en seriekijkers zullen bekend zijn met de grootste Nederlandstalige websites over films en series. Zo zullen deze groep mensen bekend zijn met websites als FilmTotaal, SerieTotaal en Streamwijzer. Toch zijn er ook andere websites die het overzicht van de (grootste) streamingdiensten in Nederland klaar voor je hebben staan. Een van deze websites is Streamplayers.nl. Als het gaat om websites is dit de veelbelovende nieuwkomer voor een streamingdienst fanaat.

Ondanks dat website nog niet zo veel nieuws bevat als FilmTotaal, of zoveel overzichten als Streamwijzer, is het zeker ambitieus te noemen wat Streamplayers.nl onderneemt. Want wat kun je allemaal zien en lezen op deze website? En is de website het bezoeken waard? Of is Streamplayers.nl simpelweg de kleinere (en wellicht amateuristische) versie van een website als FilmTotaal en Streamwijzer.

Dit artikel is geschreven in opdracht van Streamplayers.nl. Mijn dank voor de samenwerking.

Over Streamplayers.nl

Streamplayers.nl is opgericht om het leven makkelijk te maken voor iedereen die een film of serie wel kan waarderen, maar niet meer weet bij welke streamingdienst ze moeten zijn om de juiste film of serie te vinden. Volgens Streamplayers.nl is het tijdperk van één grote streamingdienst voorbij – iets wat, naar mijn mening, ook zeker het geval is. De (grootste) titels zijn verspreid over meerdere streamingdiensten.

Op Streamplayers.nl vind je daarom de informatie die je als streamingdienst fanaat nodig hebt. Ze houden je op de hoogte van het belangrijkste laatste nieuws. Daarnaast kun je hier het gehele aanbod van diverse grote streamingdiensten vinden. Streamplayers bevat het overzicht van het volledige aanbod van de volgende streamingdiensten: Amazon Prime Video, Disney+, HBO Max, Netflix en Viaplay. Streamplayers biedt geen technische ondersteuning aan bij het gebruiken van de streamingdienst. Ze raden je aan om daarvoor contact op te nemen de betreffende dienst – wat technisch gezien (pun intended) ook de logischte keuze is.

Streamplayers.nl
Bron: IGN.nl.

Opinie

Ondanks dat Streamplayers een ambitieus initiatief is, zullen de meeste streamingdienst liefhebbers (waaronder ikzelf) sneller gaan naar FilmTotaal of Streamwijzer. Dit komt simpelweg doordat FilmTotaal een grotere collectie aan filmnieuws bevat (en SerieTotaal een grotere collectie aan serienieuws). Daarnaast bevat Streamwijzer ook meer en diversere nieuwsberichten dan Streamplayers. Het punt waar Streamplayers het wint van FilmTotaal en SerieTotaal is dat het wel degelijk het aanbod, van de grootste internationale streamingdiensten uit Nederland, laat zien.

FilmTotaal en SerieTotaal focussen zich meer op nieuws en recensies. Ondanks dat Streamwijzer meer overzichten van meer streamingdiensten bevat, kan Streamplayers toch een goede plek zijn voor een filmliefhebber of seriekijker. Streamplayers is (voor nu) voornamelijk aan te raden aan twee soorten filmliefhebbers en seriekijkers. De eerste soort is de groep mensen dat bestaat uit de beginnende filmliefhebber, streamingdienst fanaat of seriekijker. Deze groep wil zich meer verdiepen in films, series en de klassiekers van beide media. Om deze reden kan Streamplayers een goed startpunt zijn.

Op Streamplayers heb je namelijk maar vijf overzichten, waardoor het makkelijker is om je weg te vinden als beginnende streamingdienst fanaat, filmliefhebber of seriekijker. De meeste bekende, en klassieke, films of series zijn namelijk wel te vinden op een van deze vijf grote streamingdiensten. De tweede soort bestaat uit filmliefhebbers en seriekijkers die een kleinere selectie van het belangrijkste film- en serienieuws willen lezen. Het aantal nieuwsberichten op FilmTotaal, SerieTotaal en Streamwijzer kan overweldigend zijn. Vooral omdat er dagelijks zoveel nieuwsberichten worden geplaatst.

Streamplayers is daarom een geschikte plek voor de nieuwslezer die op zijn tijd het leuk vindt om een nieuwsbericht te lezen. In andere woorden: iemand die niet op de hoogte hoeft te blijven van al het laatste nieuws, maar die graag op onregelmatige basis een nieuwsbericht leest. Ook is Streamplayers meer geschikt dan FilmTotaal voor liefhebbers van de streamingdienst Viaplay. Streamplayers geeft namelijk meer aandacht aan het nieuws en het aanbod van Viaplay dan FilmTotaal (en SerieTotaal).

Ter conclusie: Streamplayers is een ambitieuze beginnende website die vooral geschikt is voor – you guessed it – beginnende filmliefhebbers, seriekijkers en streamingdienst fanaten. Maar wat als je al een grote streamingdienst fanaat bent of graag al het laatste film- en serienieuws bij wil houden? Dan raad ik je sterk aan om toch naar FilmTotaal, SerieTotaal of Streamwijzer te gaan.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.