Opnames van Kingdom of the Planet of the Apes zijn officieel afgerond

Het nieuws is al enkele dagen geleden uitgekomen, maar het leek me alsnog leuk om stil te staan bij het filmnieuws dat de opnames van Kingdom of the Planet of the Apes zijn afgerond. Dankzij een recente behind-the-scenes video zijn we dit te weten gekomen. In deze behind-the-scenes video zien we ook een vroege eerste blik op de met CGI gemaakte apen. Kingdom of the Planet of the Apes heeft een Amerikaanse releasedatum van 4 mei 2024 en zal alweer het vierde deel zijn in de reboot filmreeks van de oorspronkelijke Planet of the Apes franchise.

De reboot filmreeks begon in 2011 met Rise of the Planet of the Apes. Het tweede deel kwam uit in 2014 en kreeg de filmtitel Dawn of the Planet of the Apes. De trilogie werd afgesloten in 2017 met War for the Planet of the Apes. In de eerste drie films volgden we de filmavonturen van de geniale aap Caesar. Kingdom of the Planet of the Apes werd al een tijd geleden aangekondigd en nu heeft regisseur Wes Ball op Twitter laten dat de opnames voor dit vierde deel uit de reboot filmreeks zijn afgerond. De regisseur deelde een korte video waarbij werd aangekondigd dat de opnames afgerond waren. Je kunt het filmpje hieronder bekijken:

Dit is wat we (tot nu toe) weten over Kingdom of the Planet of the Apes

Kingdom of the Planet of the Apes zal de eerste keer zijn dat Ball een Planet of the Apes film zal regisseren. De regisseur maakte zijn filmdebuut in 2014 met The Maze Runner. Daarna regisseerde hij ook de twee vervolgen Maze Runner: The Scorch Trials en Maze Runner: The Death Cure. De eerdere delen in de reboot filmreeks van Planet of the Apes werden geregisseerd door Rupert Wyatt en Matt Reeves. Wyatt regisseerde het eerste deel Rise of the Planet of the Apes en Reeves de twee vervolgen – Dawn of the Planet of the Apes en War for te Planet of the Apes.

Toen Kingdom of the Planet of the Apes werd aangekondigd, hoopten veel mensen dat Reeves terug zou keren als regisseur. Ik behoor tot een van deze mensen. Reeves is echter druk bezig met zijn filmuniversum rondom The Batman en dus had hij geen tijd om terug te keren naar de regisseursstoel van Kingdom of the Planet of the Apes. Ondanks dat ik dit persoonlijk jammer vind, kijk ik zelf nog steeds enthousiast uit naar Kingdom of the Planet of the Apes. De toevoeging van een regisseur omarm ik zelf dan ook als iets positiefs, want dat brengt weer een nieuwe visie tot het verhaal en houdt de franchise diverser in zijn verhalen.

War for the Planet of the Apes (2017)
Bron: Looper, Twentieth Century Fox, Chernin Entertainment, TSG Entertainment en 20th Century Studios.

De cast van Kingdom of the Planet of the Apes zal onder andere bestaan uit William H. Macy, Freya Allen, Kevin Durand, Owen Teague en Dichen Lachman. Momenteel is er alleen nog bekend dat Teague de rol van Cornelius op zich zal nemen. Cornelius is de laatste zoon en afstammeling van Caesar. De kans is aanwezig dat hij een grote rol zal spelen in het vierde deel – vooral omdat Cornelius ook een van de belangrijkste apen was uit de oorspronkelijke Planet of the Apes franchise. Teague zal in ieder geval een oudere versie van Cornelius spelen. Er wordt trouwens ook hevig gespeculeerd dat Allen een oudere versie van het meisje Nova zal spelen.

Dit personage werd geïntroduceerd in War for the Planet of the Apes en was gebaseerd op het gelijknamige personage uit de originele speelfilms. Dit is niet officieel bevestigd en kan dus gezien worden als een gerucht. Er is verder nog niet veel bekend over het verhaal van Kingdom of the Planet of the Apes, maar volgens enkele geruchten en reportages zal de film zich vele jaren na de gebeurtenissen van War for the Planet of the Apes afspelen, waarbij het de erfenis van Caesar en zijn mishandeling door sommige apengemeenschappen zal onderzoeken.

War for the Planet of the Apes (2017)
Bron: The Boston Globe, Twentieth Century Fox, Chernin Entertainment, TSG Entertainment en 20th Century Studios.

De film lijkt te zijn gebouwd in het kader van de bestaande verhaalwereld, waarbij er een geheel nieuw plot en meerdere nieuwe personages bedacht zijn, om (waarschijnlijk) het verhaal van Cornelius te ondersteunen. Of deze geruchten waar zijn, zullen we nog even moeten afwachten, want Kingdom of the Planet of the Apes zal pas vanaf mei 2024 in de (Amerikaanse) bioscopen te zien zijn.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.