Over SebKijk

SebKijk is een Nederlandstalige website waar artikelen over films en series worden geplaatst. De meeste van deze artikelen zijn recensies of on. De website is aangemaakt op 4 oktober 2017 en het eerste artikel werd geplaatst op 17 oktober 2017. Dit was een recensie van de film Star Trek: The Motion Picture. De site is gestart en bedacht door Sebastiaan Khouw. Dat ben ik! Ik ben geboren in 1996 en ben al vanaf een jonge leeftijd enorm geïnteresseerd geweest in films.

Mijn liefde voor films begon eigenlijk met het animatie genre. Films zoals The Lion King (1994), Tarzan (1999), Cloudy with a Chance of Meatballs (2009) en Ice Age: The Meltdown (2006) kon ik steeds opnieuw kijken zonder dat het plezier vervaagde. Mijn vader introduceerde mij iets later aan sci-fi speelfilms. Bij mijn herinneringen aan deze sci-fi films moet ik vooral denken aan de originele Star Wars-trilogie en de originele Jurassic Park-trilogie. Voor een lange tijd waren dat de enige speelfilms die ik wilde zien. Dat veranderde tijdens een kerstvakantie een paar jaar geleden. Ik was in die kerstvakantie erg ziek en had maar weinig energie. Gelukkig waren er meer dan genoeg speelfilms op de televisie om mij mee af te leiden.

Mijn filmsmaak werd verbreed doordat ik kennismaakte met films als de Back to the Future-trilogie, Planet of the Apes (1968), 2001: A Space Odyssey (1968), Gremlins (1984), The Time Machine (1960) en The Terminator (1984). In februari 2017 was ik op zoek naar een manier om meer bezig te zijn met film. Ik kwam erachter dat je als journalist of redacteur ook kunt schrijven over films. Ik vond dit enorm bijzonder en besloot me aan te sluiten bij een aantal media websites. Zo leerde ik aan de slag te gaan als filmredacteur en/of filmrecensent. Na meerdere maanden besloot ik toch mijn eigen website te starten. Een keuze waar ik nog steeds enorm blij mee ben.

Met SebKijk probeer ik ook een schijnwerper te richten op de diversiteit van de film- en entertainmentindustrie. Dit doe ik door regelmatig buitenlandse films te recenseren. Ook probeer ik een podium te creëren waar er meer aandacht wordt gegeven aan films en series van zwarte, vrouwelijke en non-binaire makers. Het is belangrijk dat de perspectieven en creatieve werelden van deze mensen meer bekeken worden. Bekijk hieronder de landen waar ik films van heb gerecenseerd. Ook het aantal van deze recensies kun je hieronder zien.

%d bloggers liken dit: