Over SebKijk

SebKijk is de Nederlandstalige website waarop filmjournalist en recensent Sebastiaan Khouw zijn recensies, kijktips, essays, nieuwsberichten en opinies deelt. Hij schrijft over boeken, cultuurbeleid, films, games, kunst, musea, opera, series, strips, en theater. Sebastiaan schrijft vanuit de ideologie dat deze onderwerpen meer begrip, erkenning, liefde en aandacht verdienen. Sebastiaan is zijn website begonnen om zo de vreugde van zijn kijk over te brengen op anderen.

Na een lange zoektocht naar hoe hij (onder andere) films en series beter kon begrijpen, besloot hij in februari 2017 te beginnen als filmjournalist en recensent voor andere websites. Op 4 oktober 2017 begon zijn avontuur met SebKijk. Na meerdere successen en enkele tegenslagen weet hij het nu zeker – zijn toekomst als filmrecensent en journalist staat vast!

In 2020 is hij ook lid geworden van de Kring van Nederlandse Filmjournalisten – een plek voor de filmcritici en journalisten uit Nederland. In 2021 sloot hij zich ook aan bij de FIPRESCI. Hij heeft meerdere filmfestivals in Nederland gecoverd, waaronder het IFFR, het Leiden International Film Festival, het Imagine Film Festival en het Movies that Matter Festival.

In oktober van 2021 kreeg hij de kans om Duitsland te bezoeken om het Duitse Filmfestival in Chemnitz (het SCHLiNGEL International Film Festival) te jureren. In maart van 2022 kreeg hij de kans om Canada te bezoeken om het Canadese REGARD Filmfestival in Saguenay te jureren. Wil je in contact komen met hem? Stuur dan snel een mail naar sebastiaan.khouw@hotmail.com of vul hieronder het contactformulier in.