Pre.Kijk – Pathé Thuis – Juli 2018

Bankier van het Verzet st 1 jpg sd high Photo by Mark van Aller

Ook in juli haalt Pathé Thuis de nieuwste films in huis. In de nieuwste editie van Pre.Kijkwordt er een blik geworpen op de films die in de maand juli zullen verschijnen op deze VOD (video-on-demand) dienst.

Nieuwste Films bij Pathé Thuis
 • A Wrinkle in Time Vanaf 4 juli te zien op Pathé Thuis. Na lang wachten zal op 4 juli A Wrinkle in Time eindelijk in Nederland te zien zijn. Hoofdrollen zijn er onder andere voor Chris Pine (Wonder Woman) en Reese Witherspoon (Big Little Lies). De bioscooprelease werd in Benelux gecanceld, nadat de film niet veel geld opbracht bij de Amerikaanse box office. Men was hier best teleurgesteld door en begon een petitie om de film toch in de Nederlandse bioscopen te krijgen. Dit lukte helaas niet, maar het lange wachten is nu bijna afgelopen. Deze fantasyfilm vertelt het verhaal van Meg (Storm Reid, 12 Years a Slave) die op zoek gaat naar haar vermiste vader.
 • Bankier van het Verzet Nu te zien op Pathé Thuis. De Nederlandse oorlogsfilm Bankier van het Verzet van Joram Lürsen (Alles is Liefde), met onder andere Barry Atsma (The Split), is al vanaf 24 juni te zien op Pathé Thuis. Dit was dé Nederlandse bioscoophit van het jaar. In dit waargebeurde verhaal zien we hoe bankier Walraven van Hall samen met zijn broer een riskante financiële constructie bedenkt om het verzet te financieren tijdens WOII. Wanneer dat niet genoeg blijkt, bedenken de broers met gevaar voor eigen leven de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis.
 • Death Wish – Vanaf 3 juli te zien op Pathé Thuis. Chirurg Dr. Paul Kersey (Bruce Willis, Unbreakable) heeft dagelijks te maken met de gruwelijke gevolgen van geweld in zijn woonplaats Chicago. Het wordt voor hem persoonlijk wanneer zijn vrouw (Elisabeth Shue, The Karate Kid) en dochter (Camila Morrone, Never Goin’ Back) slachtoffer worden van een overval. Hij besluit het heft in eigen handen te nemen. Vanaf dat moment is geen enkele crimineel in Chicago meer veilig.
 • Film Stars Don’t Die in Liverpool – Vanaf 26 juli te zien op Pathé Thuis. De ooit zo geliefde Hollywood-actrice Gloria Grahame (Annette Bening, American Beauty) slijt tegenwoordig haar dagen in kleine theaters. Wanneer ze de jonge acteur Peter Turner (Jamie Bell, Billy Elliot) ontmoet, raakt die al snel in de ban raakt van de legendarische femme fatale. Wat begint als een vurige affaire, ontwikkelt zich gaandeweg tot een diepe relatie. Hun passie en levenslust worden echter zwaar op de proef gesteld wanneer Gloria ernstig ziek blijkt te zijn.-
 • God’s Own Country – Vanaf 11 juli te zien op Pathé Thuis. Johnny (Josh O’Connor, Cinderella) werkt dagenlang oip de boederij van zijn ouders. Zijn frustaties probeert hij weg te drinken in de lokale pub, maar wanneer een Roemeense seizoensarbeider voor enkele weken op de boerderij komt werken, voelt Johnny allerlei ongekende emoties. Een intense relatie begint en zal Johnny’s leven voorgoed veranderen.
 • Mannen van Mars – Vanaf 3 juli te zien op Pathé Thuis. Wanneer drie schoolvrienden terugkeren naar Het Marsman College voor de reünie van hun middelbare school, zien hun levens er behoorlijk anders uit. Gelukkig is 40 het nieuwe 20 en alle mannen worden knapper naarmate ze ouder worden … of toch niet?
 • Phantom Thread Vanaf 29 juni te zien op Pathé Thuis. Paul Thomas Anderson (There Will Be Blood) schept met zijn nieuwste film een fraai aangekleed portret van een artiest die een creatieve ontdekkingsreis doormaakt, en van de vrouwen die zijn wereld draaiende houden.
 • Ready Player One – Vanaf 25 juli te zien op Pathé Thuis. Het verhaal speelt zich af in 2045 en de mensen zoeken hun redding in OASIS, een uitgestrekt virtueel universum waarin men overal naartoe kan, alles kan en iedereen kan zijn. De OASIS is gemaakt door de geniale en excentrieke James Halliday (Mark Rylance, Bridge of Spies). Als Halliday overlijdt, laat hij een immens fortuin en de totale controle over de OASIS na aan diegene die als eerste drie sleutels wint. Deze drie sleutels openen de deur naar het digitale Easter Egg dat hij ergens in zijn ogenschijnlijk oneindige creatie heeft verstopt.
 • Red Sparrow – Nu te zien op Pathé Thuis. In Red Sparrow belandt een Russische ballerina – gespeeld door Jennifer Lawrence (The Hunger Games) – ongewild bij de veiligheidsdienst. Hier wordt ze opgeleid tot ‘sparrow’, een getrainde spion en verleidster. Haar eerste doelwit is een CIA-agent die zich voordoet als Russische dubbelagent. De twee komen in een neerwaartse spiraal van aantrekkingskracht en bedrog terecht, die hun carrière, loyaliteit en de veiligheid van beide landen op het spel zet.
 • Rikkie de Ooievaar – Vanaf 3 juli te zien op Pathé Thuis. Rikkie is eigenlijk een mus, maar hij is van jongs af aan opgevoed door ooievaars. Zodoende denkt hij dat hij er zelf ook een is. Op een dag hoort hij de waarheid en kort daarna begint zijn familie zonder hem aan de trektocht naar Afrika. Maar Rikkie is eigenwijs: hij reist de anderen achterna, om te bewijzen dat hij toch echt een ooievaar is.
 • The 15:17 Train to Paris – Vanaf 18 juli te zien op Pathé Thuis. De wereld keek in verbijstering toe toen vroeg in de avond op 21 augustus 2015 de media een terroristische aanval op de Thalys #9364 – met vertrek om 15:17 vanuit Amsterdam – meldden. Deze terreuraanslag werd voorkomen door drie moedige jonge Amerikanen die op dat moment door Europa reisden. De film volgt het pad van de vrienden.
 • The Insult – Vanaf 6 juli te zien op Pathé Thuis. Tijdens de renovatiewerken van een appartementsgebouw in Beiroet leidt een probleem met de waterafvoer tot een confrontatie tussen bewoner Toni en aannemer Yasser. Toni is een Libanese christen, Yasser een Palestijnse vluchteling. Als de ruzie uit de hand loopt door een belediging, worden beide mannen meegesleurd in een neerwaartse spiraal waarvan de draagwijdte veel verder reikt dan de grenzen van de rechtspraak. Genomineerd voor een Oscar voor beste niet-engelstalige film.
 • The Post – Nu te zien op Pathé Thuis. The Post is een van de nieuwste films van regisseur Steven Spielberg. Oscarwinnaars Meryl Streep (Into the Woods) en Tom Hanks (Forrest Gump) hebben de hoofdrol in deze film. De film speelt zich af in de jaren 70, wanneer de geheime documenten van het Ministerie van Defensie gelekt wordt aan The Washington Post.
 • The Strangers: Prey at Night – Vanaf 3 juli te zien op Pathé Thuis. Cindy (Christina Hendricks, Mad Men) en haar man Mike (Martin Henderson, The Ring) maken samen met hun kinderen een trip door het platteland. Noodgedwongen besluiten ze te overnachten op een verlaten trailerpark. Nietwetende is dit het begin van een dodelijk kat-en-muisspel met drie gemaskerde psychopaten: The Strangers.
 • Tomb Raider (2018) – Vanaf 4 juli te zien op Pathé Thuis. Zeven jaar na de verdwijning van haar vader, gaat de jong-volwassene Lara Croft (Alicia Vikander, The Danish Girl) op zoek naar antwoorden. Ze reist naar zijn laatst bekende locatie: een zogenaamd onbewoond eiland, ergens voor de kust van Japan. Onwetend gaat Lara een groots en gevaarlijk avontuur tegemoet.
 • You Were Never Really Here – Vanaf 3 juli te zien op Pathé Thuis. You Were Never Really Here is een beklemmende drama thriller van Lynne Ramsay (We Need to Talk About Kevin) met in de hoofdrol Joaquin Phoenix (Her) en was geselecteerd voor de Officiële Competitie en winnaar Beste Acteur en Beste Screenplay van het Filmfestival van Cannes 2017.
The Post ps 1 jpg sd high © 2017 Entertainment One
Foto: Entertainment One Benelux, Amblin Entertainment, DreamWorks, Participant Media, Pascal Pictures & Star Thrower Entertainment
Over Pathé Thuis

Een account bij Pathé Thuis is laagdrempelig en vrijblijvend. Voor het aanmaken van een account heb je alleen een e-mailadres nodig. Vervolgens betaal je per gekochte / gehuurde film. De nieuwste films huur je bij Pathé Thuis voor 4,99 euro.

Pathé Thuis is een Nederlandse video-on-demand dienst (VOD) en aanbieder van talloze films die kortgeleden in de bioscoop hebben gedraaid, en meer. Het huidige online aanbod bestaat uit meer dan 2000 titels en wordt wekelijks uitgebreid met de nieuwste films. Pathé Thuis is beschikbaar op alle gangbare platformen zoals desktop, Smart-TV’s, gameconsoles, tablets en smartphones. Een account is gratis aan te maken. Gebruikers van de dienst betalen per gehuurde of gekochte film (transactional VOD).

Het aantal accounts van Pathé Thuis ligt momenteel op 1,4 miljoen. Qua omzet liet Pathé Thuis de afgelopen twee jaren een constante groei van 50 procent zien. Vanaf 1 april is het aanbod van Pathé Thuis voor Nederlandse klanten beschikbaar in alle landen van de EU, conform de nieuwe EU-regelgeving met betrekking tot portabiliteit.

Sebastiaan Khouw
Volg Me Hier

Misschien is dit ook iets voor je!