The Incredible Hulk (2008) – Film Recensie

The Incredible Hulk 2008

The Incredible Hulk is de tweede film die uitkwam in het Marvel Cinematic Universe. De film kwam net zoals de eerste Iron Man-film uit in het jaar 2008. Iron Man was een groot succes bij de box-office, critici en fans. Dit heeft waarschijnlijk voor hoge verwachtingen gezorgd bij bioscoopgangers.

The Incredible Hulk verteld het verhaal van hoe Bruce Banner in de Hulk is veranderd. Bruce is nog steeds op zoek naar een genezingsmiddel, terwijl generaal Thunderbolt Ross nog altijd op jacht is naar hem. Generaal Ross wilt Bruce Banner vangen, zodat hij niet als de Hulk meer ravage kan aanrichten. Maar ook zodat hij het genetisch onderzoek, dat op Bruce is gericht, kan recreëren.

Continue Reading

The Walking Dead – Seizoen 1 Recensie

The Walking Dead Seizoen 1

Wie kent deze gigantische serie nou niet? The Walking Dead is nu al één decennia oud en heeft daarnaast ook al 10 seizoenen uitgebracht. Er zijn ook nog eens twee spin-off series uitgekomen. Namelijk Fear the Walking Dead en Walking Dead: World Beyond. The Walking Dead behoort tot één van de best bekeken series ooit.

Ik ben recent opnieuw begonnen met het bekijken van deze serie. Ben jij benieuwd of het eerste seizoen één van de beste seizoenen van de serie is? Of is het eerste seizoen juist een seizoen waar je je doorheen moet zetten om bij de goede seizoenen te komen? Lees verder en kom erachter! 

Seizoen 1 van The Walking Dead is nu te zien op Netflix. Ook is het eerste seizoen te koop op Blu-ray en Dvd.

Continue Reading

Swallow (2019) – Film Recensie

Swallow op MUBI

Gisteren was het 31 oktober. De dag van Halloween. Één zogenaamde dag waarop men veel bezig is met horror-activiteiten, waaronder het bekijken of aanraden van sterke horror-films. Als filmfanaat wil ik hier dit jaar ook aan mee doen. Op welke manier wil ik dan mee doen? Ik wil dit doen door een verontrustende psychologische drama-film aan te raden. Een film genaamd; Swallow.

Maar wat heeft dat met horror-films of halloween te maken? Na het kijken van de film Swallow zul je je als kijker op z’n minst net zo ongemakkelijk voelen als bij het kijken van een daadwerkelijke horror-film. Is deze film naast shockerend ook wel goed? Lees verder om daar achter te komen.

Deze recensie is mede mogelijk gemaakt door onze samenwerking met MUBI. Mijn dank aan het team van MUBI voor de samenwerkingsmogelijkheden.

Continue Reading

Malina (1991) | Slecht Authentiek | 2K Restauratie – Film Recensie

Malina 1991

Op donderdag 22 oktober 2020 presenteerde MUBI exclusief de internationale première van de 2k restauratie van de film Malina. De 2k restauratie van Werner Schroeter’s geliefde film Malina is nu nog steeds te zien op MUBI. Dit was de eerste keer dat de regisseur zou samen werken met de welbekende actrice Isabelle Huppert. De film is een adaptatie van Ingeborg Bachmann’s boek uit 1971. Malina krijgt veel lof door critici en filmfans.

Aan de andere kant is er een kleine groep mensen die de film redelijk pretentieus vindt. Vandaag zal ik jullie uitleggen waarom ik tot deze groep mensen behoor.

Continue Reading

Batman (1989) | Film Recensie – Burton’s Indrukwekkende Stijl

Batman (1989) Afbeelding

Batman (1989) kwam alweer 31 jaar geleden uit in de bioscoop. Dit was de eerste Batman-film van regisseur Tim Burton. Ik schreef in de zomer van 2019 een recensie over deze Batman-film. Vandaag is deze recensie op SebKijk voor het eerst in het Nederlands te lezen! Lees het origineel terug op Medium.

Ben jij benieuwd geraakt over wat ik van Batman (1989) vind? Lees dan vooral verder. Pas wel op voor lichte spoilers voor deze film. Batman (1989) is nu te huren op Itunes en MovieMax.

Continue Reading

At Eternity’s Gate (2018) | Film Recensie – Biografisch Creatief

At Eternity's Gate

At Eternity’s Gate verteld een biografisch verhaal over het leven van Vincent Van Gogh (Willem Dafoe). Wanneer Vincent Van Gogh vertrekt naar Arles, hoopt hij een nieuw bestaan op te kunnen bouwen. Echter verliest Van Gogh zichzelf steeds verder in een wereld van ziekte en depressie. At Eternity’s Gate geeft een biografisch beeld van de laatste levensjaren van Van Gogh weer.

Continue Reading

Beauty and the Beast (2017) | Film Recensie – Onsympathiek & Onaangenaam

Beauty and the Beast 2017 Foto

In 2017 bracht Disney opnieuw een live-action remake uit. Dit keer was het de beurt aan Beauty and the Beast om een remake te krijgen. Echter bleek deze remake toch meer tegen te vallen. Lees verder als je erachter wilt komen waarom deze remake zo tegenviel.

Beauty and the Beast (2017) is nu te koop op Blu-ray en DVD. Je kunt de film ook bekijken op Disney+.

Continue Reading

Toy Story 4 (2019) – Film Recensie

Toy Story 4 Afbeelding 2

Toy Story 4 is het laatste deel in de Toy Story-franchise. Bijna iedereen dacht dat de franchise zou eindigen met Toy Story 3. Dit dacht men omdat het verhaal een perfect einde had. Echter besloten Disney en Pixar toch nog een laatste deel te maken, voordat ze deze franchise zouden eindigen. Ik kan zeer goed begrijpen dat ze deze keuze hebben genomen. In mijn film recensie van Toy Story 4 zal ik jullie vertellen waarom ik dit denk.

Toy Story 4 is nu te zien op de streamingservice Disney+.

Continue Reading