Regisseur Andy Muschietti verdedigt visuele effecten van The Flash

Niet alle recensies voor de langverwachte superhelden The Flash zijn even positief. Een van de grootste redenen voor kritiek zijn de onaantrekkelijke en slecht uitgewerkte visuele effecten. In een recent interview met io9 heeft The Flash regisseur Andy Muschietti laten weten dat hij zich bewust is dat deze visuele effecten er raar uit zien voor bioscoopbezoekers. Andy Muschietti liet echter ook weten dat dit precies zijn bedoeling was.

De filmmaker had het volgende hierover te zeggen: “Het idee is natuurlijk… we zitten in het perspectief van The Flash. Alles is vervormd in termen van licht en texturen. We betreden deze ‘waterwereld’ die zich in feite in Barry’s point of view bevindt. Het was onderdeel van het ontwerp, dus als het er een beetje raar uitziet, was dat de bedoeling.” Warner Bros. en DC Studios lijken tevreden genoeg te zijn met het werk van Andy Muschietti. Zo is er recent bevestigd dat James Gunn en Peter Safran, de CEO’s van DC Studios, de filmmaker hebben aangenomen om hun nieuwe Batman film te regisseren.

Deze Batman film zal The Brave and the Bold gaan heten. The Brave and the Bold is niet verbonden aan Matt Reeves en Robert Pattinsons The Batman of het opkomende vervolg The Batman – Part II. Gunn en Safran lieten het volgende weten over het aannemen van Andy Muschietti voor het regisseren van The Brave and the Bold: “We zagen ‘The Flash’ al voordat we de teugels in handen namen bij DC Studios en wisten dat we niet alleen een visionaire regisseur in handen hadden, maar ook een enorme DC-fan.”

The Flash (2023)
Bron: DC Comics, filmdepot.nl, DC Studios, DC Entertainment, Warner Bros., Warner Bros. Pictures en Warner Bros. Holland.

Gunn en Safran hadden ook het volgende te zeggen: “Het is een prachtige film – grappig, emotioneel, spannend – en Andy’s affiniteit en passie voor deze personages en deze wereld klinken door in elk beeld. Dus toen we op zoek gingen naar een regisseur voor ‘The Brave and the Bold’, was er eigenlijk maar één keuze. Gelukkig zei Andy ja.” Over de toekomst van The Flash franchise is zelf ook al wat bekend. Warner Bros. heeft een scenario voor een vervolg laten ontwikkelen. Echter zal het vervolg alleen geproduceerd worden als de eerste film het goed genoeg doet bij de box office.

Nu Andy Muschietti doorstroomt naar een film over de personages Batman en Robin, is het nog onduidelijk of hij ook verbonden zal blijven aan een eventueel vervolg op The Flash. De regisseur liet wel al weten dat hij openstaat om te blijven werken met hoofdrolspeler Ezra Miller. Ondanks dat de acteur, zachtjes uitgedrukt, een nogal controversiële paar jaren heeft gehad, zou de filmmaker hem terugbrengen als The Flash. Dit is wat Andy Muschietti te zeggen had hierover: “Ik denk niet dat er iemand is die dat personage zo goed kan spelen als hun. De andere weergaven van het personage zijn geweldig, maar deze specifieke visie van het personage, hun blonken er gewoon in uit.”

The Flash (2023) is nu in de Nederlandse bioscopen te zien. Bekijk hierboven de officiële trailer met Nederlandse ondertiteling.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.