Reize door het Filmland – Disney gaat Avengers-personages eigen series geven

disneylogonew

Onlangs werd bekend gemaakt door Disney CEO Bob Iger dat Disney Play de prioriteit van het bedrijf voor 2019 zal zijn. Disney Play is de streamingdienst van Disney waarmee ze Netflix van zijn troon willen halen. Menig mens vraagt zich af hoe Disney dit van plan is te gaan doen. Het lijkt erop dat met de aankondiging van series voor Avengers-personages meer duidelijk begint te worden.

Naast deze series voor bekende Avengers-personages is een Star Wars-serie ook nog een feit. En deze Star Wars-serie zal de grootte hebben van Game of ThronesDisney heeft als eigenaar van onder andere; MarvelStar WarsThe Muppets en zijn eigen Animatie-klassiekers, extreem veel mogelijkheden en personages om van te benutten. Iets wat Netflix momenteel niet echt heeft.

Zoals ik al eerder zei is Marvel ook eigendom van Disney en het is dan ook het plan om daar goed gebruik van te gaan maken. Als we kunnen geloven wat er wordt rond verteld dan werkt Marvel Studios aan live-action series voor het aankomende platform, met de populairste helden en schurken die je van het grote scherm kent. Dit zou dan ook nog groter worden dan dan de Marvel-series die nu op Netflix te zien zijn. Dit zijn voornamelijk B-helden, zoals Daredevil (Charlie CoxThe Defenders) en Luke Cage (Mike Colter, The Defenders). De helden die op het bioscoopscherm te zien zijn, zullen nu dus dan ook waarschijnlijk eigen series krijgen. En dan zouden de acteurs en actrices die deze superhelden spelen ook nog terugkomen voor deze series. Als de geruchten kloppen zullen Loki (Tom Hiddleston, Avengers: Infinity War) en Scarlet Witch (Elizabeth Olsen, Avengers: Infinity War) als eerst aan het beurt zijn om een eigen serie te krijgen.

Loki
Foto: Flickr, Marvel Studios, Marvel, Marvel Entertainment, marvelousRoland, Paramount Pictures & Walt Disney Studios Motion Pictures

Volgens Variety, een wekelijks Amerikaans entertainment magazine, zouden hierna meer Avengers en mogelijk schurken kunnen volgen. De series zouden naar verwachting bestaan uit ongeveer zes tot acht afleveringen. Het zouden dan ook heuze mini-series zijn. Dit is positief voor Disney, omdat ze dan niet eindeloos budget moeten uitgeven. Daarnaast zouden de series directer inspelen op wat je in de bioscoop ziet. Marvel Studios wilt het met deze nieuwe series het anders gaan aanpakken dan ze doen met Agents of S.H.I.E.L.D. en de Netflix-series, waarbij de invloed van de films nauwelijks op te zien is.

Sebastiaan Khouw
Volg Me Hier

Misschien is dit ook iets voor je!