sebkijk!

De Gids voor Filmisch Reizen

Reize door het Filmnieuws – Trailer Gekte #3

Welkom tot de derde editie van sebkijk!’s nieuwste rubriek, genaamd Trailer Gekte. Bij deze nieuwe rubriek wordt er een blik geworpen op de trailers die er in de afgelopen dagen of weken zijn vrijgelaten. In deze derde editie zal sebkijk! het onder andere hebben over Jurassic World: Fallen Kingdom, Venom en Ant-Man and The Wasp.  

The Equalizer 2 

 

Foto: Sony Pictures Releasing International, Universal Pictures International, Columbia Pictures, Escape Artists, Fuqua Films, Lonetree Entertainment, Mace Neufeld Productions & Sony Pictures Entertainment (SPE)

Op 19 april, wat alweer een tijdje geleden is, kwam de eerste trailer van Sony Pictures’ The Equalizer 2 uit. Oscarwinnaar Denzel Washington (Training Day) is opnieuw te zien in één van zijn meest karakteristieke rollen, namelijk die van Robert McCall. Dit bekende personage neemt het recht in eigen handen en komt op keiharde wijze op voor mensen die het slachtoffer zijn van een misdrijf. Maar hoe ver is hij bereid te gaan als het gaat om iemand waar hij van houdt? De cast bestaat verder onder andere uit Pedro Pascal (Narcos), Ashton Sanders (Moonlight) en Bill Pullman (Independence Day).

 Robin Hood (2018)

Op 3 mei kwam de teaser trailer voor de nieuwste Robin Hood-film uit. Hierbij keert het legendarische figuur terug van de kruistochten en ontdekt dat Sherwood Forest nu een corrupte bende geworden is. Hij besluit samen te werken met een bandietenbende, om de boel recht te zetten. De cast bestaat onder andere uit Taron Egerton (Kingsman: The Secret Service), Jamie Foxx (Django Unchained), Eve Hewson (Bridge of Spies), Ben Mendelsohn (Ready Player One) en Jamie Dornan (The Fall). Persoonlijk vond ik de trailer minder erg dan ik verwacht had. Robin Hood (2018) komt op een eerste blik over als een, redelijk overdreven, quick-paced avonturen-film bomvol actie. Zelf heb ik alleen de Disney animatie-film gezien. Ik kijk er dus naar uit om mijn visie op Robin Hood-films te vergroten.

Blindspotting

Regisseur Carlos López Estrada’s filmdebuut heeft sinds 19 april zijn eerste officiële trailer online. Daveed Diggs (Wonder) speelt Collin, een vader die zijn laatste drie dagen van een voorwaardelijke veroordeling probeert uit te zitten zonder dat er een incident plaatsvindt. Dit wordt moeilijker gemaakt wanneer Collin z’n beste vriend, Miles (Rafael Casal, The Away Team), met een pistool trots begint rond te lopen. Het leven is ook al zwaarder voor hem doordat hij een zwarte man in Amerika is. Alles wordt nog erger wanneer Collin meemaakt hoe een politieagent, gespeeld door Ethan Embry (Grace and Frankie), een ongewapende zwarte man neer schiet. Collin komt nu tot een confrontatie waarbij hij moet kiezen of hij gaat getuigen tegen deze politieagent. De snel gemonteerde trailer geeft een goed beeld weer van wat we kunnen verwachten, van deze politiek belangrijke film. Ik kijk dus zeker naar deze film uit!

Jurassic World: Fallen Kingdom
Foto: Universal Pictures International (UPI), Amblin Entertainment, Apaches Entertainment, Legendary Entertainment, Perfect World Pictures & Universal Pictures

Vier jaar nadat het pretpark en luxe resort Jurassic World vernietigd werd door losgebroken dinosaurussen, keren Owen (Chris PrattAvengers: Infinity War) en Claire (Bryce Dallas HowardPete’s Dragon) terug naar Isla Nublar. Dit doen ze doordat de slapende vulkaan van het eiland weer tot leven is gekomen en de dinosaurussen nu gered van eiland moeten worden. Verder wil ik niet veel over het plot vertellen, omdat ik bang ben dat ik dan op spoiler gebied zal komen. Kijk deze trailer ook alleen als je echt meer over het verhaal wilt weten, want ”pas op”; deze trailer geeft veel weer. Zoals sommige trouwe lezers misschien al weten, ben ik een groot fan van de Jurassic Park-reeks en kijk ik dus enorm uit naar dit nieuwste deel.

Deadpool 2
Foto: 20th Century Fox, Warner Bros., Warner Bros. Pictures International Holland, Donners’ Company, Kinberg Genre, Marvel Entertainment & Twentieth Century Fox

Een misvormde cafetaria-kok (Wade Wilson, oftewel Deadpool – Ryan Reynolds, The Hitman’s Bodyguard) worstelt om zijn droom te verwezenlijken om een succesvolle barman te worden – terwijl hij daarnaast ook nog moet leren omgaan met smaakverlies. Wade gaat op zoek naar levenslust én een fluxcondensator en komt daarbij in strijd met ninja’s, de yakuza en een groep seksueel agressieve honden. Terwijl hij ondertussen de wereld rondreist om het belang van familie, vriendschap en smaak te ontdekken – op zoek naar avontuur en de felbegeerde koffiemok-titel ‘World’s Best Lover’. Door voorbijkomende geruchten kreeg ik eerst minder zin in dit vervolg op de 2016 hit-film, maar na het zien van deze toffe trailer, begin ik alweer meer zin te krijgen in Deadpool 2! Ik ben zeer benieuwd naar hoe deze film zal uitpakken.

Ant-Man and The Wasp
Foto: The Walt Disney Company Benelux, Marvel Studios & Walt Disney Studios Motion Pictures

Nadat de geweldige epos Avengers: Infinity War uitkwam, bleven er nog vele vragen over. Een daarvan was; waar waren Ant-Man and the Wasp in deze film. De nieuwste trailer van deze veelbelovende film, geeft ons een eerste blik op waar ze mee bezig zouden kunnen zijn geweest. Na de evenementen van Captain America: Civil War moet Scott Lang (Paul Rudd, This is 40) omgaan met de gevolgen van zijn keuzes als superheld en als vader. Wanneer een nieuw gevaar opduikt is het aan hem en zijn nieuwe partner The Wasp (ook wel bekend als Hope van Dyne – gespeeld door Evangeline LillyThe Hobbit: The Desolation of Smaug) om het op te lossen. De trailer is niet heel spectaculair, maar ik heb mijn vertrouwen in, dat Ant-Man and the Wasp zeker geen slechte film zal zijn.

Teen Titans GO! To The Movies

Foto: Warner Bros. Pictures International Holland, Cartoon Network, DC Entertainment, Warner Bros. Animation & Warner Bros.

De originele Teen Titans animatie-serie is, en blijft, een van de allerbeste superhelden animatie-series. Toen deze serie uiteindelijk was gecancelled was, begonnen de fans dan ook een rel om deze superhelden terug op het zilveren scherm te krijgen. Jaren later werd er aangekondigd dat de Teen Titans terug zouden komen, alleen dan op een andere manier dan verwacht. Deze superheldengroep zou terugkomen in een nieuwe animatie-serie, die te vergelijken valt met Adventure Time. Toen de nieuwe serie uiteindelijk uitkwam, waren de meeste fan erg boos. Dit kwam doordat de focus lag op humor en niet op storytelling. Zelf was ik ook niet echt bepaald een grote fan van deze nieuwe serie en toen ik hoorde dat er een film van zou komen, dacht ik ook oprecht; waarom? Na het zien van deze trailer, denk ik nog steeds voor het grootste gedeelte; waarom? Maar de trailer zag er wel wat meer belovend uit dan het idee. Dus hopelijk kan deze film nog goed blijken te zijn.

Venom

 

Foto: Universal Pictures International (UPI), Sony Pictures Releasing, Columbia Pictures, Marvel Entertainment & Sony Pictures Entertainment (SPE)

Ik sta er hoogstwaarschijnlijk alleen voor als ik zeg dat de nieuwste trailer van Venom niet goed vond. Ja, het is veel beter dan de teaser trailer, waarbij letterlijk amper iets gebeurde. Maar alsnog roept deze nieuwe trailer bij mij geen enthousiasme op. We krijgen dan misschien Venom (Tom HardyMad Max: Fury Road) te zien, maar dat is ook maar voor een paar seconden. Begrijp me niet verkeerd, ik hoef ook geen spoilerige trailer te zien vol met Venom, want dan is de lol er ook direct van af. Ik snap gewoon niet waarom iedereen helemaal gek wordt van deze eerste blik. Misschien moet ik maar gewoon afwachten en hopen op het beste.