Re:Kijk – San Diego Comic Con 2018

Glass ps 1 jpg sd low © 2018 Disney Enterprises Inc All Rights Reserved

Het is alweer meer dan een maand geleden dat er voor het laatst een artikel verscheen op sebkijk!. Nu probeer ik terug te komen met een terugblik, of eerder een Re:Kijk, op het San Diego Comic Con event van dit jaar. Alle hoogtepunten en speciale momenten zullen benoemd worden. Waar staat Re:Kijk voor? Origineel stond het voor een rubriek waarbij ik op films terugkijk die ik meerdere malen heb gezien. Maar dit keer ga ik in een iets andere richting ermee. Ik ga namelijk een event bespreken waar ik meerdere malen media-uitingen van heb gezien. 

Spider-Man, Venom, Spider-Gwen & nog meer Spider-Men 

Superhelden zijn altijd aanwezig bij San Diego Comic Con en dit keer was er een extra grote spotlight voor het ”universum” rondom Marvel’s Spider-Man. Naast de opkomende animatie-film Spider-Man: Into the Spider-Verse en de live-action film rondom het Marvel personage ”Venom”, was er ook aandacht bij deze Con voor de opkomende PS4-game (simpel getiteld) ”Marvel’s Spider-Man”. Hiervoor was bij SDCC een story-trailer uitgekomen. En de trailer voor Marvel’s Spider-Man ziet er veelbelovend uit. De basis van het verhaal is dat Norman Osborn burgemeester van New York is. Om dit te kunnen blijven heeft hij Silver Sable en haar veiligheidskracht ingehuurd, om de ”echte” plaag van New York te stoppen; oftewel Spider-Man te vermoorden. Ondertussen wordt de stad ook nog geterroriseerd door superschurken en is het aan Spider-Man en zijn vrienden om de stad te redden. Bekijk hieronder de trailer.

Daarnaast kon het publiek van San Diego Comic Con ook nog een nieuwe blik werpen op deze opkomende game, door hem te spelen op het event zelf! Persoonlijk, kijk ik erg uit naar deze game en was ook zeer jaloers dat andere zo vroeg hem al konden uittesten. Ook was er een Into the Spider-Verse panel waar er meer beeldmateriaal werd getoond van deze opkomende animatie-film. Helaas is het nieuwe beeldmateriaal niet terug te vinden online. Echter, wel is een deel van de panel terug te vinden online. Dus kan je niet wachten op deze film, dan kun je hem hier online kijken. Bekende comic-figuren zoals Spider-Gwen (ingesproken door Hailee Steinfeld) en Spider-Man Noir (ingesproken door Nicholas Cage, YUP!) zullen naast Miles Morales (ingesproken door Shameik Moore) schitteren in deze film. Oh en er is een aantal dagen geleden ook nog eens een nieuwe trailer voor Venom uitgekomen. En deze laat een stuk beter zien wat je kan verwachten van de film. Kijk deze trailer hier!

BrBa 10-jarig Jubileum

Dit jaar is het ook precies 10 jaar geleden dat Breaking Bad verscheen op de televisie. Zo te zien was ik niet de enige die dit vierde, want ook bij San Diego Comic Con kwam er een celebratie met een exclusieve Hall H Panel. Hierbij werd er teruggekeken naar het verleden van de serie. Zo werd er besproken hoe Breaking Bad origineel niet zo populair was, maar pas in latere seizoenen echt een hit werd. Maar er werd ook gekeken naar de toekomst van de wereld van BrBa met seizoen 4 van prequel-serie Better Call Saul. Hiervoor kwam ook een exclusieve Comic Con-Trailer uit. Leef jij onder een steen en heb je nog nooit Breaking Bad gezien, dan wordt het hoog tijd om het eens te gaan kijken! Want het is de moeite meer dan waard.

breakingbad
Foto: Youtube, High Bridge, Gran Via Productions, Sony Pictures Television & AMC
Worlds of DC

Nog niet zo lang geleden stond de cinematic universe van DC Comics bekend als de DCEU, kort voor DC Extended Universe. Maar na de ene kritische en commerciële flop naar de andere, lijkt het erop dat ook Warner Bros. vertrouwen in ”dit” cinematic universe begon kwijt te raken. Het plan van aanpak? Simpel! Een nieuwe naam, namelijk; Worlds of DC. Maar wat houdt dit in? Dit betekent dat het universum van de DCEU, slechts een wereld van de vele anderen is in de cinematic universe van DC Comics. Naar mijn mening was dit een slimme aanpak. Het is een soort van een soft-reboot. Nu is het ook logischer dat er tegelijkertijd een Joker-film met Joaquin Phoenix als de Joker en een Joker-film met Jared Leto als de Joker uit kunnen komen. Alleen ben ik wel bang dat Warner Bros. eventueel teveel op hun bordje neemt, want er wordt wel bijna elke week minimaal een nieuwe Worlds of DC-film aangekondigd. Naja, misschien kan dit zorgen voor een epische Crisis on Infinite Earths-film zorgen. Maar dat is nog afwachten.

logo dc comics nuevo
Foto: brandemia.org, DC Comics, DC Comics Inc. & Warner Bros.

Daarnaast kwamen er ook nog trailers uit voor de opkomende films Aquaman, die vanaf december in de bioscoop te zien zal zijn, en SHAZAM!, die vanaf volgend jaar op het grote scherm te zien zal zijn. Allereers;t de Aquaman ziet er tot mijn grootste verrassing veelbelovend uit. Het kan net zoals Marvel Studios’ Black Panther je meenemen naar een compleet nieuwe wereld. Iets wat we in eerdere superhelden films nog niet hebben gezien. Hierdoor kijk ik er toch zeker wel naar uit. Alleen vond ik dat Jason Momoa soms een beetje te droog overkwam. Zijn tekst kwam er soms een beetje te levenloos uit naar mijn mening. Maar de film moet nog uitkomen, dus het kan net zo goed zijn dat ik compleet fout zit. Toch was ik persoonlijk meer een fan van de trailer van SHAZAM!. Dit omdat het op mij overkwam als een meer luchtige film in een zeer ”donker” universum. Iets wat Worlds of DC zeer kan gebruiken. Bekijk de trailer hieronder.

Nieuwe Seizoenen & Opkomende Series

Een van de grootste evenementen bij San Diego Comic Con zijn altijd de Panels voor de nieuwe seizoenen van bekende series. Van The Walking Dead tot Arrow en van Doctor Who tot Star Trek: Discovery. Maar ook krijgen natuurlijk nieuwe opkomende series ook een kans om de spotlight te nemen, zoals Disenchantment en Titans. De Walking Dead trailer was weer een lange trailer, die veel actie belooft. Helaas loop ik nog steeds niet bij, want ik ben pas bij seizoen 7 aflevering 14. Weet je wat ook erg jammer is? Nou dat dit het laatste seizoen is waar we Andrew Lincoln als sheriff Rick Grimes en Lauren Cohan als Maggie Greene zullen zien. Voor de mensen die dit nog niet wisten, dit is al bevestigd door de makers van The Walking Dead en de acteurs zelf. Ik wil doordat ik niet bijloop ook niet in gaan op mijn verwachtingen voor dit nieuwste seizoen. Andere series waar ik ook niet bijloop zijn alle series van de Arrowverse. Het is gewoon zo’n groot universum geworden waardoor het bijna niet meer vol te houden is. Ik bedoel aankomend jaar komt seizoen 7 van Arrowseizoen 5 van The Flash, seizoen 4 van Supergirlseizoen 4 van Legends of Tomorrowseizoen 2 van Black Lightning en seizoen 2 van Freedom Fighters: The Ray. Dan heb je ook nog series van The CW waar ik überhaupt nog aan moet beginnen, zoals Riverdale die binnenkort ook alweer een nieuw seizoen krijgt.

theflashcw
Foto: The CW, Flickr, BagoGames, Warner Bros. Television, Fox, 20th Century Fox NL/Benelux & The CW Television Network

Daarnaast heb je ook nog nieuwe series die aankomend jaar zullen verschijnen, zoals Disenchantment en DC Universe Original: TitansDC Universe is een streamingservice speciaal gericht op alles van DC Comics. De trailer van Titans is een nieuw level van bizar teleurstellend. De effecten zien er uit alsof we terug in de tijd zijn gegaan. Wat ik daarmee bedoel is dat het lijkt op effecten van 10/20 jaar geleden en dan ook visuele effecten die destijds ook al niet goed waren. En dat in een tijdperk waar we al 15 jaar verder zijn dan The Lord of the Rings: The Return of the King en recentlijk War for the Planet of the Apes hebben gehad. Ook al is het een televisie-serie, dit soort effecten en cringy dark attitude” helpen je serie helemaal niet. Het zorgt er alleen maar voor dat men denkt; NOPE! In ieder geval bekijk hieronder de trailer van Titans en oordeel voor jezelf.

Saved by the Fans

Daarnet besprak ik in dit artikel hoe de opkomende serie Titans waarschijnlijk niet de beste manier is om mensen aan te trekken tot je streaming-service. Maar weet je wat wel een goede manier is om dat te doen. Door de fans te geven wat ze willen, zoals bijvoorbeeld een nieuw seizoen van een bekende (animatie-)serie, nadat deze serie origineel gecanceld was. Beide Disney en DC Comics maken gebruik van dit principe door respectievelijk Star Wars: The Clone Wars en Young Justice terug te brengen met een nieuw seizoen. Dat er een nieuw seizoen van Young Justice uit zou komen is al een tijdje bekend, maar op SDCC 2018 kregen we dan ook een heuze trailer te zien. De focus lag vooral in het begin op de relatie tussen Artemis en Wally West. Kan dit betekenen dat de originele Kid Flash terug zal komen van de ”dood”. Hoogstwaarschijnlijk wel. Disney pakte echter de verrassing door met een trailer aan te kondigen dat Star Wars: The Clone Wars een nieuw seizoen zal krijgen. Nu moet ik zeggen dat ik enkel een paar  Nederlands ingesproken afleveringen van de originele seizoenen heb gezien en ook dat is een aantal jaar geleden. Toch ben ik als groot Star Wars erg enthousiast en kijk ik er naar uit om deze serie te gaan kijken. Bekijk hieronder de trailer.

Opkomende Films

Natuurlijk zijn er ook Panels aanwezig geweest voor opkomende films. Daarnaast zijn er ook nog een heleboel trailers, voornamelijk door Warner Bros., vrijgelaten voor opkomende films. Zo is de trailer voor het nieuwste deel van de franchise Wizarding World vrijgelaten. Dit is het zogehete vervolg op de eerste Fantastic Beasts, genaamd Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald. Niet zo lang geleden was ik nog geen groot fan van de Wizarding World-franchise, maar na een kans gegeven te hebben aan de eerste twee Harry Potter-films, moet ik mezelf toch wel een beetje fan noemen. Ik kijk dan ook zeker uit naar deze opkomende film, ook al vond ik het eerste deel niet heel sterk. Ook de trailer voor Godzilla: King of the Monsters werd vrijgelaten deze afgelopen Comic-Con en het ziet er prima uit. Het belooft veel spektakel, maar of ik er echt enorm uit kijk dat weet ik niet. En dat is wel jammer, want ik vond het eerste deel beter dan de meeste mensen. Maar oh, heb ik toch het beste van heel San Diego Comic-Con 2018 voor je als laatst bewaard. En dat is dan toch wel de trailer van Glass. Een lang verwacht vervolg op de films Unbreakable en Split. Een nieuwe soort superheldenfilm. Ik ga er verder niks over zeggen, want ik kan mijn enthousiasme gewoon niet uitdrukken. Bekijk hieronder de trailer en oordeel zelf!

Sebastiaan Khouw
Volg Me Hier

Misschien is dit ook iets voor je!