Scream 6 bevat langste speeltijd van alle Scream films

De officiële speeltijd voor Scream 6 is bekendgemaakt. Het opkomende zesde deel zal de langste speeltijd van alle films uit de populaire horror-franchise bevatten. De officiële speeltijd werd bekendgemaakt door Collider en Regal Cinema. Later werd deze speeltijd bevestigd door Paramount Pictures. Scream 6 zal een speeltijd van 2 uur en 3 minuten bevatten. Hiermee is dit opkomende zesde deel de langste film uit de franchise en de eerste film sinds Scream 2 met een speeltijd van boven de twee uur. Scream 5 – ook wel bekend als Scream (2022) – had een speeltijd van 1 uur en 54 minuten, terwijl de originele film een speeltijd had van 1 uur en 51 minuten.

Over Scream 6 (2023)

Scream 6 – ook wel bekend als Scream VI – wordt geregisseerd door filmmakers Matt Bettinelli-Olpin en Tyler Gillett. Dit filmmakers duo regisseerde eerder al Ready or Not uit 2019 en Scream 5 uit 2022. De cast van Scream 6 ziet de terugkeer van Melissa Barrera, Jenna Ortega, Hayden Panettiere, Jasmin Savoy Brown, Mason Gooding en Courteney Cox in hun respectievelijke rollen. De cast bestaat verder uit Jack Champion, Henry Czerny, Liana Liberato, Dermot Mulroney, Devyn Nekoda, Tony Revolori, Josh Segarra en Samara Weaving.

Neve Campbell keert voor het eerst niet terug in de iconische horror-franchise en dus zal haar personage Sidney Prescott ook niet te zijn in dit zesde deel. Oorspronkelijk had Campbell wel een rol in de film, maar ze stapte uit dit filmproject vanwege een loonconflict. Scream 6 is een direct vervolg op het vorige deel en volgt het verhaal na de laatste Ghostface-moorden. De vier overlevenden verlaten Woodsboro en beginnen aan een nieuw hoofdstuk in hun levens. Paramount Pictures International (PPI) en Universal Pictures International (UPI) brengen Scream 6 op 9 maart 2023 uit in de Nederlandse bioscopen.

Bekijk hier de officiële trailer van Scream 6 (2023). De trailer bevat Nederlandse ondertiteling.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.