sebkijk! – 1 Jaar Later

Logo - sebkijk!

Het is alweer, iets meer dan, 1 jaar geleden dat ik ben begonnen aan sebkijk!. Dat ik met deze website zoveel hoogtepunten (en ook dieptepunten) ben tegengekomen, had ik nooit kunnen verwachten. Vandaag neem ik jullie in een eerste jaars-retrospectief artikel mee op een Reize door sebkijk!. *Hint.* *Hint*. Kuch. Kuch.

Arrgh Matey!

Op 14 oktober 2017 plaatste ik mijn eerste officiële artikel. Dit was een recensie van het vijfde deel van het wereldberoemde Pirates of the Caribbean-franchise, namelijk Pirates of the Caribbean: Salzar’s Revenge. Wat al mijn lezers niet weten is dat dit artikel al maanden geleden was geschreven door mijzelf voor de website van NWTV. Maanden later heb ik wat elementen van dit artikel aangepast en verwijderd, wat resulteerde in dit eerste artikel. Echter heb ik er 10 hele dagen over gedaan om dit artikel te plaatsen. Ik twijfelde namelijk erg of ik deze website-reize wel wilde aangaan. Daarnaas twijfelde ik erg of ik de website in het Engels of in het Nederlands wilde gaan doen, ook al had ik al een domeinnaam met .nl gekozen. Logica; Yay! Mijn eerste trouwe lezers zullen dit misschien nog wel herinneren, maar de eerste paar artikels; van mother! – Recensie tot Alien: Covenant – Review zijn, van Engels tot Nederlands en andersom, meerdere malen aangepast. Dit was uit mijn eigen onzekerheid over de toekomst van deze website. Ik was zelf zo onzeker over de toekomst van deze website, dat ik van 25 oktober 2017 to en met 6 januari 2018 geen artikelen plaatsde. Op 7 januari 2018 besloot ik het roer om te slaan en toch weer mijn website een kans te geven. Dit deed ik door iets nieuws te proberen, namelijk door een analytische kijk op een personage uit de BBC-serie Sherlock te geven. Ik heb het natuurlijk over mijn artikel; Sherlock: A Study in Dr. Watson. Doordat ik pas vanaf januari 2018 maandelijks ben gaan schrijven voor sebkijk!, zou je kunnen zeggen dat 7 januari 2018 het echte begin van sebkijk! was. Echter ben ik het zelf daar niet mee eens, omdat ik in de maand oktober van het jaar 2017, zeker wel veel aandacht heb besteed aan deze website, ook al schreef ik toen nog niet veel.

Hoogte- & Diepte-punten

Het bestaan van sebkijk! heeft meerdere hoogte- en, helaas ook, diepte-punten gebracht. Een van mijn favoriete hoogtepunten is toch wel zeker mijn recensie voor mijn (momentele) favoriete film, genaamd; Ben-Hur. De versie van William Wyler uit 1959 heb ik het natuurlijk over. Een ander hoogtepunt vond ik toch wel toen het Noordelijk Film Festival mijn artikel op Facebook deelde. Dit was toch wel erg bijzonder! ”Grappig” genoeg ben ik de laatste paar maanden meer diepte-punten dan hoogte-punten tegengekomen met sebkijk!. Dit wil niet zeggen dat ik niet meer blij ben met het feit dat ik deze website heb, maar dit wil meer zeggen dat door het feit dat ik minder artikelen schrijf, ik ook minder uit deze website haal. Zo heb ik zelfs geprobeerd het hele principe achter deze website om te draaien om zo mezelf te stimuleren meer te gaan schrijven. Zo dacht ik dat ik films misschien minder leuk begon te vinden. Achteraf gezien is dit, gelukkig, niet het geval. Maar omdat ik destijds dacht dat ik film niet meer zo interessant vond, besloot ik mijn website te veranderen naar een website die over alle kunstvormen ging. Enter slogan; Kunstzinnig Kijken. Misschien veranderde ik mijn slogan ook, omdat ik destijds weer meer aan het schilderen en tekenen was. Iets wat ik na mijn grootste diepte-punt, wat het verwijderen van de 100 Creative Days Challenge-artikelen was, niet vaak meer had gedaan. Dus deed ik dit om mezelf terug te pakken? Ja, hoogstwaarschijnlijk wel. Maar hielp dit ook? Nee, het had een averechts resultaat. Ik ging nog meer er tegen op kijken om artikelen te gaan schrijven, omdat ik me nu van mezelf aan bepaalde principes moest gaan houden en niet meer zoveel mocht gaan schrijven over hetgene waar ik het meest dol op ben, namelijk; film! Vandaar dat ik ook een nieuw besluit heb genomen. Dat is namelijk om sebkijk! naar zijn oude glorie terug te brengen en jullie opnieuw me te nemen door een…

…Reize door het Filmland! (Versie: 2.0)

Mijn laatste berichten over de afgelopen anderhalve maand gingen weer over waar ik het meest dol ben op in dit leven, namelijk film. Doordat ik door heb dat dit hetgene is waar ik liefst mee bezig ben op deze website en in het dagelijks leven, heb ik dus ook besloten mijn uitgangspunt terug te veranderen naar zijn originele uitgangspunt. sebkijk! – Reize door het Filmland is back! Maar wat kun je nu verwachten van Reize door het Filmland; versie: 2.0. Dat zal ik jullie eens gaan vertellen! Alle bekende rubrieken rondom film (en eventuele andere media, zoals series en games), zoals; Wonders der Cinema en Re:Kijk, zullen te lezen blijven op sebkijk!. Maar ook zijn er nieuwe rubrieken in productie. Zo ben ik druk bezig met het maken van een video-essay/korte documentaire serie over Walt Disney. Daarnaast is ook een heuze podcast in de maak. Verder zal ik met een van mijn nieuwste rubrieken, genaamd Culturele Ketchup!, jullie op de hoogte brengen van culturele en kunstzinnige onderwerpen waar je nu toch wel van op de hoogte hoort te zijn.

In conclusie; sebkijk! is niet de makkelijkste reize geweest. Zo bracht het meerdere hoogte- en diepte-punten in mijn leven. Maar aan het einde van de dag ben ik toch wel enorm blij dat ik heb doorgezet en dat deze website erg nog is. Zo ben ik enorm trots op mijn prestaties voor sebkijk! en kan ik niet wachten om jullie mee te nemen op mijn Reize door het Filmland.

Sebastiaan Khouw
Volg Me Hier

Misschien is dit ook iets voor je!