Serietip | Monarch: Legacy of Monsters Seizoen 1

De eerste drie afleveringen van de nieuwe serie Monarch: Legacy of Monsters zijn nu te streamen op Apple TV+. Tot en met 12 januari 2024 zal er elke vrijdag een nieuwe aflevering uitkomen van deze MonsterVerse serie. Het verhaal van Monarch: Legacy of Monsters speelt zich zowel voor als na de evenementen van de film Godzilla (2014) af. Na het grootse gevecht tussen Godzilla en de MUTO’s is de wereld erachter gekomen dat monsters echt bestaan. Cate is een van de gelukkigen die dit gevecht in San Francisco heeft overleefd.

Toch wordt ze opnieuw overdonderd door een groot geheim. Te midden van monsterlijke gevaren reist ze de wereld rond om de waarheid over familie – en de mysterieuze organisatie Monarch – te achterhalen. De cast van het eerste seizoen van Monarch: Legacy of Monsters bestaat uit Kurt Russell, Wyatt Russell, Anna Sawai, Kiersey Clemons, Ren Watabe, Mari Yamamoto, Anders Holm, Joe Tippett en Elisa Lasowski.

Over Monarch: Legacy of Monsters Seizoen 1

In Monarch: Legacy of Monsters Seizoen 1 spelen Kurt Russell en zijn zoon Wyatt Russell hetzelfde personage. Wyatt Russell speelt dit personage in de scènes die plaatsvinden in de jaren 1950, terwijl Kurt Russell dit personage speelt na de evenementen van de film Godzilla uit 2014. De serie is gebaseerd op de films en verhalen van Toho’s Godzilla, maar neemt plaats in Legendary’s MonsterVerse. In deze franchise nemen de films Godzilla uit 2014, Kong: Skull Island uit 2017, Godzilla: King of the Monsters uit 2019 en Godzilla vs. Kong uit 2021 plaats.

Daarnaast behoren zowel de Netflixserie Skull Island en de opkomende monsterfilm Godzilla x Kong: The New Empire tot Legendary’s Monsterverse franchise. Monarch: Legacy of Monsters is ontwikkeld door seriemakers Chris Black en Matt Fraction. Ze dienen daarnaast ook als uitvoerend producenten van het eerste seizoen. Matt Shakman – die eerder al de miniserie WandaVision regisseerde – heeft de eerste twee afleveringen van dit eerste seizoen van Monarch: Legacy of Monsters geregisseerd.

Joby Harold, Tory Tunnell, Andy Goddard, Brad Van Arragon, Andrew Colville, Hiro Matsuoka en Takemasa Arita dienen ook als uitvoerend producenten van Monarch: Legacy of Monsters Seizoen 1. Toho heeft Legendary voorzien van de rechten voor Monarch: Legacy of Monsters als een natuurlijk bijproduct van hun langdurige relatie met Legendary’s MonsterVerse franchise. Het eerste seizoen van Monarch: Legacy of Monsters zal bestaan uit tien afleveringen. De eerste drie afleveringen zijn nu al te streamen op Apple TV+ in Nederland.

Bekijk hierboven de officiële trailer van Monarch: Legacy of Monsters Seizoen 1.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.