De speeltijd van The Super Mario Bros. Movie is bekendgemaakt

De speeltijd van de aankomende animatiefilm The Super Mario Bros. Movie is bekend gemaakt. Volgens de Irish Film Classification zal The Super Mario Bros. Movie een speeltijd hebben van 92 minuten. Dit is inclusief de credits aan het einde van de film. The Super Mario Bros. Movie heeft dan een relatief korte speeltijd, maar de trailers beloven dat de film het maximale uit elke minuut van zijn speeltijd zal halen. De trailers bevatten veel referenties naar andere Super Mario games, waaronder Luigi’s Mansion en Mario Kart. Op deze manier lijken de filmmakers de film trouw te blijven aan de games waarop ze het verhaal en de filmwereld hebben gebaseerd.

De bevestiging van een korte speeltijd kan ook betekenen dat het verhaal van The Super Mario Bros. Movie de focus zal leggen op Mario en Peach die samen Luigi proberen te redden. Dit kan ervoor zorgen dat de film niet volgepropt wordt met onnodige verhaallijnen en dat de film, ondanks een grote hoeveelheid referenties en easter eggs, vermakelijk blijft om te kijken. De cast van The Super Mario Bros. Movie is best groot. Zo spreekt Chris Pratt in de originele versie de stem in Mario.

Verder bestaat de stemmencast in de originele versie uit Charlie Day als Luigi, Anya Taylor-Joy als Princess Peach, Jack Black als Bowser, Keegan Michael-Key als Toad en Seth Rogen als Donkey Kong. The Super Mario Bros. Movie mag dan een ensemble cast bevatten, maar het lijkt erop dat de film niet iedereen in de schijnwerpers zal zetten. De korte speeltijd laat het erop lijken dat de focus zal leggen op het vertellen van een goed doorlopend verhaal rondom de avonturen van Mario. De film zal waarschijnlijk een boeiend en leuk plot hebben, maar de spelinvloeden die in de 90 minuten worden gepropt, zouden ook de kwaliteit van de film kunnen schaden.

Dit zal vooral het geval zijn als de referenties en easter eggs om geen andere reden worden vertoond dan om de film te linken aan de bestaande spellen. Het is nog even afwachten of de speeltijd van The Super Mario Bros. Movie een goed of slecht punt van de film is, maar als we de trailers mogen geloven, dan zal de film in ieder geval een vermakelijk en mooi geanimeerd verhaal bevatten.

The Super Mario Bros. Movie (2023)
Bron: Illumination, Nintendo, Nintendo Nederland, filmdepot.nl, Universal Pictures International (UPI), Universal Pictures, Universal Pictures Nederland en Illumination Entertainment.

Over The Super Mario Bros. Movie (2023)

The Super Mario Bros. Movie is een opkomende computer geanimeerde avontuurlijke actiekomedie film dat gebaseerd is op de Nintendo videogamefranchise rondom het personage Mario. De film wordt geproduceerd door Illumination. Universal Pictures brengt de film uit en financiert de film samen met Nintendo. The Super Mario Bros. Movie is de derde filmadaptatie van de Mario videogamefranchise. In 1986 kwam de Japanse anime film Super Mario Bros.: The Great Mission to Rescue Princess Peach uit. Daarnaast kwam in 1993 een liveaction film getiteld Super Mario Bros. uit.

The Super Mario Bros. Movie is geregisseerd door Aaron Horvath en Michael Jelenic (wat ook zijn speelfilmdebuut is). Het scenario is geschreven door Matthew Fogel. De originele stemmencast van de film bestaat uit onder andere Chris Pratt, Anya Taylor-Joy, Charlie Day, Jack Black, Keegan-Michael Key, Seth Rogen, Fred Armisen, Sebastian Maniscalco, Charles Martinet en Kevin Michael Richardson. The Super Mario Bros. Movie staat gepand om uit te komen in de Verenigde Staten van Amerika op 7 april 2023. In Nederland zal de film uitkomen op 6 april 2023 en in Japan op 28 april 2023.

Bekijk hier de officiële trailer van The Super Mario Bros. Movie (2023). De trailer bevat Nederlandse ondertiteling.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.