De speeltijd van Wes Andersons The Wonderful Story of Henry Sugar is bekend

In een interview met IndieWire heeft filmmaker Wes Anderson bekendgemaakt dat zijn opkomende Netflixfilm The Wonderful Story of Henry Sugar een speeltijd van 37 minuten zal hebben. Deze nieuwe film is gebaseerd op Roald Dahl’s korteverhalenbundel uit 1977. Dit is de tweede adaptatie die de filmmaker heeft gemaakt van een Roald Dahl boek. Zo regisseerde Anderson eerder al de stop-motion animatiefilm Fantastic Mr. Fox, wat gebaseerd is op het gelijknamige boek van Dahl.

De cast van The Wonderful Story of Henry Sugar bestaat uit onder andere Benedict Cumberbatch, Ralph Fiennes, Dev Patel en Ben Kingsley. The Wonderful Story of Henry Sugar is de eerste Netflix Original Film die hij voor de streamingdienst heeft geregisseerd. In het interview met IndieWire liet Anderson weten dat zijn samenwerking met Netflix meer is ontstaan uit noodzaak.

Dit is wat de filmmaker hierover te zeggen had: “In mijn geval is het een beetje een raar iets… Ik kende Roald Dahl al voordat we ‘Fantastic Mr. Fox‘ maakten. Ik ontmoette Lindsay Dahl, zijn weduwe, toen we 20 jaar geleden ‘The Royal Tenenbaums‘ opnamen. Jarenlang wilde ik ‘Henry Sugar‘ doen. Ze hebben dit verhaal voor me opzij gelegd omdat ik bevriend met ze was.”

Anderson zei verder ook nog: “Lindsay gaf de fakkel door aan Luke, de kleinzoon van Dahl. Dus dit lag op me te wachten. Maar ik kwam er echt niet uit wat de aanpak zou zijn. Ik wist dat wat ik leuk vond aan het verhaal, het schrijven ervan was, de woorden van Dahl. Ik kon het antwoord niet vinden, en toen opeens wel. Het is geen speelfilm. Het duurt 37 minuten of zoiets. Maar tegen de tijd dat ik er klaar voor was, had de familie Dahl de rechten helemaal niet meer. Ze hadden alles verkocht aan Netflix.

De speeltijd van Wes Andersons The Wonderful Story of Henry Sugar is bekend
Bron: Netflix.

“Plotseling kon je het nergens anders doen, omdat het hun eigendom was”, vervolgt Anderson. “Maar verder, omdat het een film van 37 minuten is, was het de perfecte plek om het te doen omdat het niet echt een film is. Vroeger deden ze van die BBC dingen genaamd ‘Play for Today‘ geregisseerd door mensen als Steven Frears en John Schlesinger en Alan Clarke. Dat waren programma’s van een uur of minder. Ik had zoiets voor ogen.”

“Het is niet helemaal de keuze tussen een volwaardige bioscooprelease en een streaming release, want je zou nooit zo’n korte film distribueren en in bioscopen uitbrengen”, zei Anderson verder nog over zijn verfilming van The Wonderful Story of Henry Sugar. “Ze zouden goedkopere kaartjes moeten verkopen of een dubbelfilm moeten doen… Ik had alleen een goede ervaring met Netflix, maar ik ben erg blij dat ik ‘Asteroid City‘ in de bioscoop kan uitbrengen. Focus en Universal doen het op de echte bioscoopmanier. Dat is de manier waarop ik echt wil dat mijn films vertoond worden.”

De speeltijd van Wes Andersons The Wonderful Story of Henry Sugar is bekend
Bron: Universal Pictures International (UPI), Triple P Entertainment, Focus Features, Indian Paintbrush, American Empirical Pictures, Universal Pictures en Universal Pictures Nederland.

The Wonderful Story of Henry Sugar werd oorspronkelijk uitgebracht in 1977. Dahls boek is een collectie van zeven korte verhalen. In de verfilming speelt Cumberbatch Henry Sugar, de protagonist van het titulaire verhaal. Netflix kocht de rechten van de Roald Dahl Story Company in september 2021. Om deze reden heeft Anderson moeten samenwerken met Netflix om het verhaal van Henry Sugar te kunnen verfilmen.

Er wordt verwacht dat Andersons The Wonderful Story of Henry Sugar op Netflix zal uitkomen in de herfst van 2023. Filmliefhebbers en fans van Anderson kunnen deze zomer in ieder geval al zijn nieuwste (lange) speelfilm zien. Andersons Asteroid City draait al vanaf 22 juni 2023 in de Nederlandse bioscopen.

Bekijk hier de officiële trailer van Asteroid City (2023). De trailer bevat Nederlandse ondertiteling.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.